Howard Hawks: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Howard Hawks: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Howard Hawks: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Howard Hawks: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Howard Hawks: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: The Road to Glory (1936) Fredric March, Warner Baxter - Director Howard Hawks 2024, Kan
Anonim

Howrard Winchester Hawks blev født i foråret 1896. Hans forældre var ret velhavende mennesker og var konstant målrettet engageret i at opdrage deres søn.

Howard Hawks
Howard Hawks

Da Hawkes stadig var ung, besluttede hans forældre at sende ham til en privat privilegeret skole kaldet Phillips Academy. Det var et polyteknisk institut. Den unge mand valgte fakultetet for sig selv. Han fik en anstændig uddannelse. Senere begyndte krigen, og den unge mand gik ud på en soldats sti. I hele sit liv var han interesseret i luftfart, så skød han et par seriøse film om dette emne.

Howards karriere

Da Howard blev demobiliseret, begyndte han gradvist at forfølge sin karriere. Han arbejdede ikke kun som assistent, var også en fantastisk producent og endda en undertekstforfatter og endda en manuskriptforfatter til et stort antal film. I 1926 blev han også instruktør for Fox Film Company. Howard Hawks blev verdensberømt af kultfilmen "A Girl in Every Port". Han var optaget af optagelser i 1928. Hvis vi taler om ægte succes, kom det sammen med lydfilmen. Den unge mand mestrede flere genrer på én gang.

Billede
Billede

Howard var konstant flov, hvis nogen ikke kritiserede ham, men roste ham for meget for nye film. Han kunne virkelig ikke lide at være i støjende og munter selskaber. I sin fritid foretrak den unge og utroligt talentfulde unge mand at slappe af med en ven ved navn Clark Gable, han kørte konstant rundt i racerbiler og motorcykler. Howard selv blev kun husket på et tidspunkt, hvor hans nye kultværker med jævne mellemrum dukkede op på de store skærme.

Billede
Billede

Den unge mand arbejdede udelukkende efter hans humør. Bogstaveligt talt dag efter dag gennemførte han adskillige øvelser. I begyndelsen læste skuespillerne et stort antal tekster, hvorefter de gentog scenerne flere gange. Dette fortsatte indtil scenerne begyndte at passe ham. Hawkes selv var fra sin ungdom en ret usædvanlig og excentrisk person. Så snart andre producenter dukkede op på scenen, foretrak han bare at se, hvad der skete, så meddelte han efter et stykke tid en pause og fortsatte derefter med at arbejde hektisk, men først efter at alle besøgende var gået.

Film "Scarface"

Maleriet "Scarface" i en temmelig interessant stil viser interessante fakta fra Al Capones liv, kendt som en gangster. I øjeblikket er der stadig en legende, der fortæller, at denne forbrydelseschef personligt godkendte manuskriptet til filmen.

Howard Hawks spillede billedet i en ret usædvanlig stil og fortalte først og fremmest om forholdet mellem Al Capone og hans søster, fordi skyggen af incest lå på dem. For at frigive dette billede til leje måtte skaberne arbejde på billedet i lang tid og konstant forhandle med kritikere. Mange anser dette billede for at være ekstremt brutalt, men filmhistorikere mener, at den frigivne version faktisk er en modificeret version. Det kunne have været meget værre.

Hvis vi taler om kritikere, udtrykte de forskellige meninger om dette billede. Filmen betragtes af mange for at være utrolig mørk, grusom, og der er meget vold i den. Blandingen af komedie og horrorgenre er også skræmmende. Scarface betragtes i øjeblikket som en af de bedste gangsterfilm.

Ansigt med et ar

Billedet begynder med mordet på kongen af underverdenen. Gjerningsmanden for denne forbrydelse var Tony Camonte, og kunden var en forbrydelseschef ved navn Johnny Lovo. Gennem hele billedet troede Camonte, at med ethvert pistol i hånden kunne absolut ethvert problem løses.

Denne film betragtes af mange for at være en dom for den amerikanske mafia, og instruktøren ville gennem dette billede beskylde myndighederne for absolut ligegyldighed over for de konstant voksende trusler ikke kun mod den universelle frihed, men også over for sikkerheden i verden. Filmen er fuld af virkelige begivenheder, og målet er et direkte spørgsmål til regeringen: "Hvad vil du gøre med kriminelle chefer?"

Billede
Billede

Howard bidrog lejlighedsvis til sine manuskripter, men han formåede også at arbejde med et stort antal tekster og de bedste forfattere af sin tid. Han samarbejdede med William Faulkner selv. Howard har skabt et stort antal bånd gennem årene. Denne og forskellige excentriske komedier: "Hans kæreste er fredag", "At opdrage en baby", til en række vestlige kaldet "Rio Bravo" og "Red River". Men hans film blev ikke anerkendt i det amerikanske akademi.

Yderligere skæbne

Den berømte Hawkes har skrevet mange film. Han blev betragtet som den mest begavede repræsentant for klassisk biograf. Men selv med al sin professionalisme kunne han desværre ikke tilpasse sig den nye situation og stoppede derefter helt med at arbejde i biografen. Et stykke tid efter sammenbruddet af sin egen karriere blev han tildelt en Oscar for sit bidrag til kunsten i biografen. Han døde vinteren 1977, da Hawkes var på ferie i sit eget Palm Springs-hjem. Hans personlige liv fungerede ikke på den bedste måde.

Billede
Billede

Desværre betragter mange stadig Hawkes arbejde for at være for grusomt, selvom han skabte smukke malerier i humorens genre. Hans arbejde er stadig undervurderet over hele verden. Men forfatteren selv stræbte ikke efter seriøse præstationer, han arbejdede for selve processen, men på ingen måde for profit og priser. Han ville have film til at glæde folk og give en gnist til deres liv, han skød også meget om kærlighed.

Anbefalede: