Hvad Er En Guitarriff

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Guitarriff
Hvad Er En Guitarriff

Video: Hvad Er En Guitarriff

Video: Hvad Er En Guitarriff
Video: Thunderstruck AC/DC Cover | Guitar Tab | Lesson | Tutorial 2024, Kan
Anonim

Rockens æstetik består ikke kun af et bestemt billede, men også af en række forskellige guitarriffer, der har glorificeret mere end en guitarist. Så hvad inkluderer begrebet "riff", hvad er dens typer og måder at udtrække fra guitaren?

Hvad er en guitarriff
Hvad er en guitarriff

Alt om Guitar Riffs

Et riff er et konstant gentaget, kort stykke musik, der kan være en intro eller ethvert andet element i en sang. Guitarriffer bruges som akkompagnement, klimaks, slutning og så videre. I blues og rockmusik spilles riff af rytmegitaristen i det nedre register - nemlig de nederste strenge.

Nogle guitarriffer er blevet så genkendelige, at hele sange fra kultrockbands genkendes af dem.

Der er visse typer riffs - akkord, monofonisk, åben nøgle eller femtebaseret. Også guitarister bruger ofte pedal-riff eller blues riffs spillet i nøglen til E dur. Disse betegnelser er imidlertid en betinget klassificering, da flere fragmenter kan kombineres i samme riff. Takket være dette kan hver guitarist skabe sit eget riff, mens han eksperimenterer med guitar.

Essensen af guitarriffer

Pedaltone riffs, der er almindelige i 80'erne, er en konstant gentagende tone. I dette tilfælde er pedalnoten den tonic, der spilles på den åbne streng, som fungerer som baggrund for afspilningsintervaller og kvarter svarende til forskellige akkorder.

Som en pedaltone er det også tilladt at bruge ikke kun den femte, men også den sjette / fjerde streng.

Monofoniske riffs, der var almindelige i 70'erne, er bygget på basis af den pentatoniske skala og kaldes en oktav lavere, når de spilles på basguitaren. Monofoniske riffs bruger ikke akkorder eller indbyrdes mellemrum - bortset fra det kræves ingen specielle øvelser for at spille dem.

Akkordriffer spilles med akkorder på en let overdrevet eller ren lyd, så toner ikke forvrænges. Mange berømte guitarister har spillet med akkordriffer ved hjælp af store pentatoniske toner såvel som indskudte intervaller.

Speed riffs er den nemmeste og sjoveste måde at spille guitar på. De spilles i overdrive eller forvrængning og bruger kun rodnoten (tonic) og det femte (femte trin). Disse konsonanser skal spilles af guitaristen med hurtige strejker nedad. Speed riffs bliver ofte udnyttet i punk og thrash metal, da deres enkle ydeevne giver guitaristen mulighed for at kaste plukker i mængden, mens de rammer strengene og det slående billede udgør samtidig.

Anbefalede: