Sådan Optages En Akkord Med Noter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Optages En Akkord Med Noter
Sådan Optages En Akkord Med Noter

Video: Sådan Optages En Akkord Med Noter

Video: Sådan Optages En Akkord Med Noter
Video: Ja vi elsker, akkorder,noter og hvordan spille på gitar i C 2024, April
Anonim

En akkord er en kombination af tre eller flere lyde, der er eller kan arrangeres i tredjedele. Der er to hovedmåder at skrive akkorder - detaljeret, men besværlig musikalsk notation og kort bogstaver. Overførsel af en optagelse fra et system til et andet kræver lidt dygtighed.

Sådan optages en akkord med noter
Sådan optages en akkord med noter

Instruktioner

Trin 1

Alle noter i bogstavsystemet er udpeget med et specielt tegn: A - "la", H (i popsystem B) - "si", C - "do", D - "re", E - "mi", F - "fa", G - "salt". I det klassiske system af latin I betegnes noten "B-flad" i overensstemmelse med en af de gamle skalaer. Store akkorder er skrevet med store bogstaver eller med efterskrift "dur": "Adur" eller "A", "Cdur" eller "C". Mindre akkorder er skrevet med små bogstaver eller har et "mol" efterskrift: "a", "amol", "Amol".

Trin 2

Ændringsskilte "skarpe" og "flade" betegnes henholdsvis "er" og "es": "fis-mol" - i F skarp mol, "Des dur" - i D-dur. Undtagelser for "E flad" og "En flad": Es, As (bogstavet "e" forsvinder).

Trin 3

Anbring en nøgle i begyndelsen af personalet (diskant, bas, alt efter behov). Derefter skal du placere akkordens nederste tone på det rette sted på personalet - den er opkaldt efter hende. For eksempel i nederste mol er den nederste note “la”. I diskantnøglen skrives "la" i den første oktav mellem den anden og tredje linje fra bunden.

Trin 4

Resten af noterne er placeret på den tredje: “C” mellem de midterste og anden linealer fra toppen, “E” under den øverste lineal. Placering gennem et trin. Bemærk, at alle noter er placeret mellem linealerne. På samme tid, når man skriver en akkord på en udvidet måde, skulle man desuden skrive noten "A" i den anden oktav på den første ekstra lineal ovenfra.

Trin 5

Kontroller akkordens intervalsammensætning. I en mindre akkord er den nederste tredjedel mindre (en og en halv tone). Der er netop et sådant interval mellem "la" og "do". I et A-dur akkord skal der placeres et skarpt tegn foran “C.” Den anden tredjedel i dur er stor (to toner), hvilket svarer til intervallet “C” - “E”. I major ville denne tredje være lille ("C skarp" - "mi")

Mellem de ekstreme toner ("la" - "mi") er der en ren femte (tre og en halv tone).

Trin 6

Ud over enkle dur og mindre akkorder anvendes den såkaldte mindre dur syvende akkord, betegnet med et stort bogstav og en syv i form af et abonnement (for eksempel A7 er et mindre syvende akkord fra "A"). Den består af fire toner arrangeret i tredjedele. Intervalssammensætningen af en sådan akkord er major tredjedel, mindre tredjedel, mindre tredjedel. Mellem det ekstreme er en mindre septim (deraf navnet på akkorden). For eksempel er fra "la" en sådan akkord bygget i henhold til noterne: "la", "c-sharp", "mi", "sol".

Anbefalede: