Sissy Spacek: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Sissy Spacek: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Sissy Spacek: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Sissy Spacek: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Sissy Spacek: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Sissy Spacek and The Biopic | 1981 2024, Kan
Anonim

Sissy Spacek (fuldt navn Mary Elizabeth Spacek) er en amerikansk skuespillerinde og sanger. Vinder af priser: Oscar, Golden Globe, Sundance uafhængig filmfestival, Actors Guild. Gentagen kandidat til filmpriser.

Sissy spacek
Sissy spacek

Kreativ biografi Spacek begyndte i New York, hvor hun gik lige efter skole for at blive sanger. I slutningen af 1960'erne i det sidste århundrede optrådte hun først på skærmen i cameoroller i tv-serier og film.

Fans af film baseret på værker af Stephen King er godt klar over skuespilleren, der medvirkede i thrilleren "Carrie" og tv-serien "Castle Rock".

Spaceks karriere har mere end 100 roller i tv- og filmprojekter, herunder deltagelse i populære showprogrammer, Oscars, Golden Globes og Actors Guild.

Biografi fakta

Den fremtidige skærmstjerne blev født i USA vinteren 1949. I familien blev pigen ofte kærligt kaldt Sissy. Senere, da hun allerede var begyndt at handle i film, tog hun dette navn som et scenenavn.

Hendes forfædre var tjekkiske emigranter, der engang bosatte sig i Amerika. Der er også repræsentanter for kelterne, briterne, irerne og tyskerne i stamtavlen.

Sissy spacek
Sissy spacek

Familien boede i den lille by Quitman, som ikke var forskellig fra mange lignende byer i det nordlige Texas. Som barn var pigen meget mobil og nysgerrig. Hun tilbragte meget tid med venner i naturen, gik i skoven, elskede at ride og klatre i træer.

Sang blev en af hendes vigtigste hobbyer. Hun lærte at spille guitar tidligt og sang ofte sange med familie eller venner. I løbet af skoleåret drømte hun om en sangkarriere og bevægede sig stædigt mod sit mål.

Da Sissy var i sit sidste år, ramte tragedien familien. Hendes ældre bror Robbie døde af leukæmi. Derefter besluttede hun at hun ikke ville gå på college, fordi livet er for kort til at bruge det på mange års studier. Derfor gik pigen straks efter at have modtaget en ungdomsuddannelse til New York for at starte en musikkarriere.

Kreativ måde

Først arbejdede Sissy på caféer, restauranter og klubber og udførte sine egne folk-rock sange. Hun blev hurtigt populær og var endda i stand til at frigive flere singler under pseudonymet Rainbo.

Skuespillerinde og sangerinde Sissy Spacek
Skuespillerinde og sangerinde Sissy Spacek

Efter et stykke tid besluttede Spacek at synge alene ikke var nok for hende og ønskede at blive skuespillerinde. En vigtig rolle i denne beslutning blev spillet af hendes fætter, skuespiller Rip Toran. Det var han, der hjalp pigen med at komme ind i den fungerende afdeling i et teaterstudie i New York. Derefter fortsatte hun med at studere skuespil på Lee Strasberg Institute.

I løbet af sine studier arbejdede Sissy som model, fortsatte med at udføre med sine sange på en cafe og medvirkede i reklamer.

Hun debuterede i 1969. Pigen medvirkede i flere tv-serier: "American Love", "Waltons", "Great Shows". I 1972 fik hun en lille rolle i filmen "First-class Goods" om underverdenen i Chicago og Kansas.

Et år senere fik Spacek en af de centrale roller i kriminaldramaet Wasteland. Hendes partner på sættet var Martin Sheen. Ifølge plottet i filmen begår en ung mand ved navn Keith og hans kæreste Holly mordet på pigens far, der forbød dem at mødes og går på flugt. De leder til Montana og begår en række forbrydelser og mord på vej til deres mål.

For dette arbejde blev Sissy nomineret til en British Academy Award, og filmen modtog hovedprisen for San Sebastian Film Festival - Golden Shell.

Ægte succes og berømmelse kom til skuespilleren i 1976. Hun fik hovedrollen i gyserfilmen baseret på romanen af S. King "Carrie", instrueret af Brian De Palma. Mange filmkritikere mener stadig, at Sissy er Carries bedste performer, og det lykkedes ingen i fremtiden at komme tæt på det billede, som pigen var i stand til at skabe på skærmen.

Sissy Spacek Biografi
Sissy Spacek Biografi

I 2002 blev der frigivet en genindspilning af filmen, hvor hovedrollen blev spillet af Chloe Grace Moretz. Derefter blev billedet igen skudt i 2013, Carrie blev spillet af Angela Battis. Men ingen af dem kunne spille bedre end Spacek.

I 1977 blev filmen nomineret til Saturn Award for Årets Bedste Gyserfilm, og Sissy Spacek og birolle Piper Laurie blev nomineret til en Oscar.

Senere blev skuespilleren nomineret til Oscar 6 gange, hvilket taler om hendes høje professionalisme og fremragende talent.

Siden slutningen af 1970'erne er Spacek blevet en af de mest efterspurgte skuespillerinder i Hollywood. Hun medvirkede i mange berømte instruktører, film med hendes deltagelse dukkede konstant op på skærmen.

I 1980 fik Sissi hovedrollen i dramaet "Minearbejderens datter". Tommy Lee Jones blev hendes partner på sættet. Filmen viste historien om den berømte countrysanger Loretta Lynn og hendes vanskelige livssti. Efter at være kommet ud af fattigdom, overvinde afhængighed og nervesammenbrud, overlevede sin elskede vens død og svig af sin mand, blev hun en ægte stjerne på scenen.

Filmen blev meget rost af publikum og filmkritikere. Skuespilleren vandt Oscar- og Golden Globe-priser.

Sissy Spacek og hendes biografi
Sissy Spacek og hendes biografi

I den videre karriere hos Spacek er der mange roller i forskellige genrer. Hun spillede i sådanne berømte film som: "Missing", "River", "Crimes of the Heart", "Voices of the Grass", "Streets of Loredo", "If These Walls Could Talk", "Immortals", "House on End of the World”,“Call 2”,“Four Christmases”,“Bury Me Alive”,“Servant”,“Castle Rock”,“Old Man with a Gun”,“Coming Home”.

Spacek vises fortsat aktivt i nye projekter. Derudover blev hendes erindringsbog, My Unusual Ordinary Life, offentliggjort i 2012.

Personlige liv

Sissy er gift med produktionsdesigner Jack Fisk. Deres fagforening har foregået i 45 år.

De unge mødtes på billedet "Wasteland". Det romantiske forhold varede i flere måneder og sluttede i ægteskab i april 1974. Parret havde to børn: Skyler og Madison.

Skyler besluttede ligesom sin mor at vælge et kreativt erhverv. Hun blev sanger og skuespillerinde. Hun medvirkede i 15 film, udgav 2 soloalbum og indspillede mange soundtracks til film og tv-shows. Siden 2004 har pigen samarbejdet med optagestudiet Universal Records.

Anbefalede: