Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: Biografi Og Kreativitet

Indholdsfortegnelse:

Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: Biografi Og Kreativitet
Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: Biografi Og Kreativitet

Video: Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: Biografi Og Kreativitet

Video: Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: Biografi Og Kreativitet
Video: Шалевич, Вячеслав Анатольевич - Биография 2024, Kan
Anonim

Kort om livet og arbejdet for teater- og biografkunstneren - Vyacheslav Shalevich.

Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: biografi og kreativitet
Vyacheslav Anatolyevich Shalevich: biografi og kreativitet

Vyacheslav Shalevich er en fremragende teater- og filmskuespiller, der tildeles titlen People's Artist of the RSFSR.

Forældre

Livet for denne talentfulde mand blev givet af Anatoly Shalevich, en tidligere hvid officer, der tjente i NKVD og havde rang af generalmajor, og Elena Ivanovna, der arbejdede som typist i forsvarsministeriet. Kunstneren tilbragte sin barndom hos sin mor i Moskva, hans far blev betragtet som død i den finske krig. Forresten, lille Slava og hans mor boede nær Vakhtangov-teatret, fordi hans mor var en stor teaterelsker.

Billede
Billede

Ungdom

I 1941 blev Slava evakueret til Saratov-regionen, hans mor til Ural. Der blev han tildelt et børnehjem. Drengen blev ofte fornærmet, efterladt sulten, så han beslutter at løbe væk. Slava boede i et forfaldent hus og spiste som han måtte. Børnehjemmets direktør, der lærte om dette, skrev et brev til Elena Ivanovna. Moderen kom efter drengen, og de flyttede til Moskva til en fælles lejlighed. Der var ikke tid til at tage barnets opdragelse op - jeg var nødt til at arbejde hårdt, så opkald til skolen blev almindeligt. Slava kæmpede, forstyrrede lektionerne og ville slet ikke studere. På trods af dette udviklede drengen en kærlighed til læsning, biograf og teater. Han var nødt til at gemme sig i teatret om dagen for at kunne deltage i forestillingen gratis, billetlederne lod Slava gå i biografen gratis. I de samme efterkrigsår tilmelder drengen sig i en teatergruppe, hvor han spiller alle kvindelige roller. Han blev smidt ud af skolen i tiende klasse, men den unge mand blev ikke overrasket og gik ind i skolen for arbejdende ungdom. Efter at have afsluttet sine studier med et godt certifikat, sendte den unge mand sine dokumenter til Shchukin School og Pedagogical Institute. Han blev straks ført til "Gedden".

Billede
Billede
Billede
Billede

Karriere

Fra det øjeblik kan vi tale om de første kreative tests af skuespilleren. Selv i det fjerde år af college opnår Vyacheslav rollen som Shvabrin i "Kaptajnens datter". Efter premieren inviterede instruktør Vladimir Kaplunovsky novice-skuespilleren til andre filmroller. Efter eksamen fra college fandt Shalevich det vanskeligt at få et job på sit yndlings teater opkaldt efter Vakhtangov, som blev hans andet hjem i 60 år. Film med kunstnerens deltagelse vises på sovjetiske skærme: Hockeyspillere, Tre popler på Ivy, Røde Plads. To historier om arbejder- og bondehæren”. Så lærer kunstneren, at hans far er i live og mødes med ham i Biysk.

I alt er der omkring 70 roller i hans filmografi. I teatret spillede kunstneren omkring 20 tegn.

Billede
Billede

Der opstod mange vanskeligheder på Shalevichs kreative vej. I kølvandet på antisemitisme blev hans efternavn forvekslet med et jødisk navn. Ryazanov nægtede at tage ham til nogen rolle. Men kunstneren gav aldrig op.

Personlige liv

Personligt liv var også interessant. Topla-kvinder jagede kunstneren, han blev aldrig efterladt opmærksomhed. I hele sit liv havde Vyacheslav Shalevich fire ægteskaber: det første med skolekærlighed, det andet med en klassekammerat, det tredje med en kunstner-modedesigner og det fjerde med en læge. De to første ægteskaber brød op, den tredje kone døde, og kunstneren levede med det sidste indtil slutningen af hans dage. I alt har kunstneren 5 børn.

Kunstneren døde i 2016 efter to uger i koma i en alder af 82 år.

Anbefalede: