Hvordan Man Laver En Volumetrisk Terning Af Papir

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Volumetrisk Terning Af Papir
Hvordan Man Laver En Volumetrisk Terning Af Papir

Video: Hvordan Man Laver En Volumetrisk Terning Af Papir

Video: Hvordan Man Laver En Volumetrisk Terning Af Papir
Video: Baldi i en rigtig skole! Forsøger at overleve i skolen! En mærkelig måde at få skøn på 2024, Kan
Anonim

I teknikken med papirplast kan du lave meget interessante volumetriske kompositioner. Men inden du går videre til fremstilling af skulpturer eller arkitektoniske modeller, skal du forstå, hvordan man laver de enkleste objekter - for eksempel en kegle, en pyramide, en parallelepiped. Det er bedst at starte med en terning.

Hvordan man laver en volumetrisk terning af papir
Hvordan man laver en volumetrisk terning af papir

Er det nødvendigt

  • - et ark tykt papir
  • - blyant
  • - lineal
  • - firkantet;
  • - saks;
  • - PVA-lim.

Instruktioner

Trin 1

Begynd at lave en terning ved at bygge et fladt mønster. Terningen har 6 identiske sider, hver med en firkant. Alle kanter på dette geometriske legeme er lig med hinanden. Bestem ribbenstørrelsen. Tegn en linje med den ønskede størrelse på papir, og bygg en firkant på bunden. Husk, at alle hjørner af firkanten er ens og er 90 °. Du har et af ansigterne på den fremtidige terning.

Trin 2

Tegn resten af ansigterne på siderne af hovedtorget. Der er fem af dem, men du har brug for seks, det vil sige, du skal placere en anden firkant et eller andet sted. Det kan fastgøres til en hvilken som helst af de eksisterende, undtagen den centrale.

Trin 3

Du overlapper kuben, det vil sige, du skal foretage kvoter. For ikke at blive forvirret, lav dem kun langs det segment, hvor du tilføjede den ekstra firkant. Kvoter er 0,5-1 cm, det afhænger af selve terningens størrelse. Trim hjørnerne af 45 ° tilladelserne, så de ikke forstyrrer limningen.

Trin 4

Skær det flade mønster ud. Fold over kvoter og glat foldelinjerne ud. Fold derefter emnet, så du får en terning. Det er også bedre at glatte ribbenene (for eksempel med en saks stumpe side). Hvis du har meget tungt papir eller endda pap, kan foldelinierne ridses let indefra. Sørg for ikke at skære igennem materialet.

Trin 5

Lim din terning. Det er ikke nødvendigt at smøre kanterne med lim, men kvoter. Når du arbejder med tykt papir og pap, er det bedre at lime det gradvist, og limpunktet skal trykkes ned. Pressen i dette tilfælde er helt ubrugelig, det er bedre at klemme papirlagene med en stor metal papirclips, vent til sømmen er tør, og lav derefter den næste limning.

Trin 6

Når terningen er tør, kan du dekorere den. Hvis du laver et legetøj til et barn, skal du klæbe et lyst billede eller bogstav på hver kant. Du kan lave et helt sæt af disse terninger.

Trin 7

Juletræslegetøjet i form af en terning vil også se interessant ud. I dette tilfælde behøver du ikke stikke noget på kanten. Tværtimod skal du skære silhuetter ud i kanterne - en snefnug, en stjerne, en sildeben. En sådan terning kan for eksempel sættes på en pære.

Trin 8

På samme måde kan du lave en terning af folie. Dette materiale har sine egne egenskaber. Folie bøjes let, men klæber ikke altid godt. Det er bedre at tage materiale på papirbasis. I stedet for lim kan du fastgøre ribbenene med papirclips, som dem der bruges til at fastgøre notesbøger. Hvis du har farvet lurex, kan terningen sys med store, men lige sting.

Anbefalede: