Hvordan Man Laver Et Em Dash

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Et Em Dash
Hvordan Man Laver Et Em Dash

Video: Hvordan Man Laver Et Em Dash

Video: Hvordan Man Laver Et Em Dash
Video: EN ТИРО, EM ТИРЫ И ДЕФИНЫ | ВАЖНОЕ УРОК ПУНКТУАЦИИ | Уроки английского с грамматикой человек 2024, Kan
Anonim

I tekstdokumenter og websider såvel som i typografi kan du ud over det sædvanlige bindestreg (bindestreg) bruge flere varianter af dets aflange modstykker (en bindestreg, bindestreg, vandret bjælke). De kan indsættes i tekstdokumenter og HTML-dokumenter ved hjælp af forskellige metoder.

Hvordan man laver et em dash
Hvordan man laver et em dash

Instruktioner

Trin 1

I Microsoft Word-teksteditoren for at indsætte en bindestreg skal du prøve ikke at gøre noget specielt - som standard er redaktøren konfigureret til at erstatte alle bindestreger omgivet af mellemrum med en bindestreg. Men han gør det ikke som en rhinestone, men når du er færdig med at skrive ordet efter dette tegn og et mellemrum.

Trin 2

Brug tastaturgenvejen, der er tildelt denne operation, hvis du har brug for at tvinge en em-dash (en dash) ind i teksten. For at gøre dette skal du trykke på CTRL-tasten og uden at frigive den skal du trykke på bindestreg på det ekstra (numeriske) tastatur - dette er den øverste tast i højre kolonneknap. En endnu længere em-streg kan indsættes ved ikke kun at holde CTRL-tasten, men også ALT-tasten nede, mens du trykker på bindestreg-tasten. Den tredje type af dette tegn (vandret bjælke) er ikke tildelt nogen "genvejstaster". Du kan indsætte det ved at skrive koden 2015 på det rigtige sted i teksten og derefter trykke på tastekombinationen CTRL + X. Word fjerner koden og indsætter dette symbol i stedet. Men i dokumentets tekst vil en sådan streg ikke adskille sig fra, hvad der opnås ved at trykke på kombinationen alt="Image" + CTRL + "Minus".

Trin 3

Alle disse tegn kan indsættes i teksten på en anden måde. For at gøre dette skal du gå til fanen "Indsæt", åbne rullelisten "Symbol" og vælge punktet "Andre symboler". Find det ønskede bindestreg i tabellen, klik på det, og tryk på knappen "Indsæt".

Trin 4

I webdokumenter er det bedre at bruge "karakterprimitiver", som er defineret af de internationale standarder i HTML 4.0-sproget for at indsætte et langt bindestregtegn. For eksempel skal du udskifte bindestreg med følgende tegnsæt i kildeteksten på siden: & minus; (ingen plads efter &). På siden vil besøgende se dette tegn i denne form: -. Et andet udseende af bindestreg kan opnås ved at indsætte en række tegn - (intet mellemrum efter &). Det vil se sådan ud: -. Sekvensen - (intet mellemrum efter &) viser endnu et strejf fra kodetabellen og ser sådan ud: -

Anbefalede: