Sådan Vælges En Spindestang

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges En Spindestang
Sådan Vælges En Spindestang

Video: Sådan Vælges En Spindestang

Video: Sådan Vælges En Spindestang
Video: Gummi fiskeri sådan gør du! del 3 2024, April
Anonim

Den ivrige fisker har et varieret sortiment af tackling og sofistikerede lokker i sit arsenal. En erfaren spinder ved, at en bestemt fiskemetode bruges til at fange en bestemt familie af fisk, som skal kombineres med en bestemt agntype og -vægt. Spinning fiskeri vil være en fornøjelse, og buret vil blive fyldt med en rig og varieret fangst, hvis lystfiskerudstyret har flere korrekt valgte spinning tackler.

Sådan vælges en spindestang
Sådan vælges en spindestang

Er det nødvendigt

  • - stang;
  • - passage ringe;
  • - spole;
  • - fiskesnøre.

Instruktioner

Trin 1

Når du køber en spindestang, skal du først og fremmest være opmærksom på det materiale, som stangen er fremstillet af. Spindestænger af bambus og metal vil virke tunge og ikke særlig elastiske. For at slippe af med dette problem er der en alternativ mulighed - at vælge en spindestang med en glasfiberstang, som er fleksibel, let og holdbar. En spindestang med en glasfiberstang er overkommelig og overkommelig. En stang lavet af kulfiber (eller kulstof) kombinerer meget lav vægt og god bøjningsstyrke. Desværre tåler kulfiberfiskestangen ikke præcise påvirkninger på hårde genstande. Med omhyggelig håndtering vil denne spindestang være en fremragende hjælper til jagt på store fisk. Den komplekse teknologiske proces til fremstilling og de høje omkostninger ved CFRP afspejles i produktets pris.

Trin 2

Når du har besluttet dig for stangen, skal du fokusere på et så betydningsfuldt øjeblik som centrifugeringstesten. Testens nedre grænse viser, hvilken minimumsvægt af redskabet spindestangen klart vil reagere på forskellige typer støbning. Den øvre grænse for testen angiver den maksimalt beregnede grænse for lokket, hvor en stigning kan føre til overbelastning af stangen og brud på produktet. Sammen med testen er stangens klasse angivet: let, medium eller tung.

Trin 3

Stangens handling er en vigtig indikator, der indikerer stangens afbøjning. Hvis stangen bøjes markant, og kun spidsen straks vender tilbage, så er dette en spindestang med en hurtig handling. Hvis stangen bøjes i en parabel fra spids til røv, har en sådan spindestang en langsom handling. Vælg en stang med en handling, der passer til din kasteteknik og fiskemetode. For en kort svingning med en skarp støbning skal du vælge en hurtigstang. For en bred og glat sving er en spindestang med en langsom handling egnet.

Trin 4

Det foretrækkes at vælge en spindestang med et håndtag lavet af naturligt korkmateriale. I modsætning til et kunstigt håndtag har det lav varmeledningsevne, elektrificerer ikke og glider ikke. Bestræb dig på at købe en spindestang med stive guider med lav vægt. Ringens diameter påvirker støbeafstanden, og antallet og den korrekte fordeling af ringene på stangen er ansvarlige for den ensartede overførsel af belastningen til stangen. Ringe fås i krom eller siliciumcarbid. Sidstnævnte er ret skrøbelige.

Trin 5

En spindestang betragtes som komplet, når den er udstyret med en rulle og en linje. Lang støbning og linjekontrol er lettere at gøre med en spindestang med en ikke-inerti-rulle. Det giver dig mulighed for at bruge lette agn. Hjulet er enkelt i design. For prisen er det billigere end inertiespolen. En spindestang udstyret med en inerti-rulle kræver ikke meget indsats, når man trækker en stor fisk ud af vandet. Vælg en linje med sådan tykkelse, elasticitet og styrke, så dens anvendelse i design af spindestangen ikke mindsker virkningen af andre komponenter på vellykket fiskeri. Valget af en spindestang er en ubegrænset kreativ proces, der er baseret på teoretisk viden understøttet af fiskerfaring.

Anbefalede: