Hvordan Man Bygger En Analog Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Bygger En Analog Forstærker
Hvordan Man Bygger En Analog Forstærker

Video: Hvordan Man Bygger En Analog Forstærker

Video: Hvordan Man Bygger En Analog Forstærker
Video: Kig med og se hvordan man tilslutter en equalizer til en forstærker! 2024, April
Anonim

Blandt analoge elektroniske enheder er forstærkere de mest almindelige. I hverdagen skal du oftest beskæftige dig med forstærkere af lyd (lav) frekvens. Kort sagt kaldes de UZCH eller ULF.

En guitarforstærker kan samles af dig selv
En guitarforstærker kan samles af dig selv

Valg af en ordning

Hvis du aldrig selv har været nødt til at samle en forstærker, er det bedst at starte med et kredsløb på radiorør. Enkelt-takts rør ultralyds frekvensomformer er let at opsætte. Dens kraft er tilstrækkelig til at gengive lyd i en stue, den kan bruges som en forstærker til en elektrisk guitar eller tilsluttet en computer som en højttaler. Hvis lamper med en høj stejlhed af karakteristikken bruges i designet, vil følsomheden af en enkeltrørsforstærker være tilstrækkelig til direkte forbindelse til udgangen af et computers lydkort. Forstærkeren bruger en udgangstransformator til at matche højttalerne.

detaljer

I denne forstærker kan du bruge et oktalt radiorør 6P9 eller dets fingeranalog - 6P15P. Disse lamper findes i ældre fjernsyn og kan også købes fra radiomarkedet.

Tr-transformeren er velegnet til TVZ-1-9-mærket, men du kan bruge ethvert output med en ende fra et rør-tv eller radio. Det vil være meget godt, hvis du kan få fat i transformeren med den højttaler, der bruges sammen med den. Du kan hente højttaleren med en effekt på mindst 2W, modstand fra 3 til 8 Ohm. Du kan bruge flere højttalere, der er tilsluttet parallelt eller i serie.

Kondensator C2 er en elektrolytisk kondensator, dens krop er forbundet til forstærkerens chassis. Kondensator C1 - enhver kondensator designet til en spænding på mindst 350 V.

Den variable modstand R1 er også taget fra et rør-tv, det er en lydstyrkekontrol. Modstand R2 er af MLT-2-mærket, men en anden, der er designet til en effekt på mindst 1,5 W, kan bruges.

Strømforsyningen kan bruges færdiglavet, for eksempel fra en lampe radiomodtager. Det vigtigste er, at det giver en konstant spænding på 210-250V til at drive anodekredsløbet og en skiftevis spænding på 6, 3V til opvarmning af radiorøret. I en af varianterne af dette design blev strømforsyningsenheden til Yunost elektriske afspiller med succes brugt uden ændringer.

Konstruktion og installation

Forstærkeren er monteret på et U-formet metalchassis, der kan bruges som et cover fra et udtjent cd-drev. Variabel modstand og indgangsstik er placeret i chassisbakken. Hvis forstærkeren med højttalere og en strømforsyning er lavet i form af en monoblok, skal du sørge for at sikre, at transformatorens spolers retning er gensidigt vinkelret.

Hele installationen er hængslet. Indsæt kun lampen i panelet efter installation og lodning, dette beskytter den mod skader. Højttalerne monteres separat på et akustisk bord lavet af 5 mm krydsfiner. Hele strukturen er anbragt i en krydsfinerskuffe dækket med kunstlæder. Du kan også placere højttalerne i en separat højttalerboks. Du kan også montere strømforsyningen separat og tilslutte den til to lignende forstærkere, hvilket gør et stereoanlæg.

Justering

Hvis der høres en kraftig brummen fra højttalerne, når du tænder for forstærkeren, skal du skifte transformatorens Tr. Ved korrekt installation og vedligeholdelsesdele skal lyden gennem højttalerne være klar og uden nogen mærkbar baggrund. Dette afslutter opsætningen af forstærkeren. Når du bruger forstærkeren som en guitarkombination, skal du slutte den gennem en forforstærker eller effektpedal.

Anbefalede: