Hvordan Man Laver En E-cykel

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En E-cykel
Hvordan Man Laver En E-cykel

Video: Hvordan Man Laver En E-cykel

Video: Hvordan Man Laver En E-cykel
Video: The Backwards Brain Bicycle - Smarter Every Day 133 2024, April
Anonim

At samle en alsidig cykel, der kan bevæge sig både fra muskelstyrke og alene, er mange cyklisters drøm. Og først i det sidste årti blev det takket være fremkomsten af kraftige og kompakte batterier muligt at bygge et sådant køretøj.

Hvordan man laver en e-cykel
Hvordan man laver en e-cykel

Hvis du beslutter dig for at lave en elektrisk cykel selv, er den bedste mulighed at købe et færdigt sæt. I dette tilfælde behøver du kun at vide størrelsen på cykelhjulet, fordi Sættet inkluderer en elmotor, der allerede er installeret på hjulet. Størrelsen findes på mærkaten på dækket. Den mest almindelige størrelse er 26.

Elektrisk motor

Producenter tilbyder motorer, der varierer i effekt. Der er normalt tre muligheder: 1 kW, 500 W, 380 og 250 W. Det anbefales at vælge en gennemsnitlig værdi - 380 eller 500 W. Det skal bemærkes, at der i en række lande er en strømbegrænsning - op til 250 watt. En stærkere motor giver ikke særlig mærkbar hastighedsforøgelse, men den trækker bedre op ad bakke. Sættet inkluderer en motor, der er samlet og installeret på fælgen, og du skal bare sætte kameraet på med dækket. Sørg for, at ledningerne kommer ud på venstre side under installationen, ellers vil hjulet dreje i den anden retning. Og endnu en nuance: Når du monterer hjulet, skal du isolere de eksponerede nøgne ledninger på forhånd - hvis de rører ved "jorden", vil der selv med utilsigtet rotation opstå en kortslutning, og motorsensoren svigter.

Elektrisk udstyr

Det vigtigste her er batteriet. Den kan levere 48, 36, 24 eller 12 volt. Dernæst skal du være opmærksom på batteriets kapacitet (strøm): jo større det er, jo mindre ofte bliver du nødt til at oplade batteriet, men dets masse vil også være større. For eksempel varer et 10-ampere-batteri 25 km, og et 50-ampere-batteri er nok til 50. Men sidstnævnte vejer 16 kg, det første - 8. Det andet, ikke mindre vigtige element i elektrisk udstyr er controlleren. Normalt er det fastgjort til rammen. For at fastgøre ledningerne (for ikke at dingle) skal du bruge en plaststrimmel (noget som en klemme). Der er også en nuance her: nogle controllere tillader ikke hastigheder over 25 km / t på grund af begrænsninger i lovgivningen i et bestemt land.

Kontrolsystem

Vi bliver nødt til at udskifte bremsearmene, fordi de har en speciel kontakt, der slukker for elmotoren, når de bremses. Du kan dog kun udskifte forbremsen og lade den bageste være som den var. Sæt gashåndtaget på venstre pind og forlygten i midten. I kroppen er der normalt et signal, "tændingskontakten". Lysdioderne viser batteriets opladningsniveau, inklusive elmotoren. Nogle sæt har en pedalsensor. Hvis den er installeret, tændes motoren, så snart du begynder at træde i pedalerne.

Anbefalede: