Hvordan Man Laver En Smuk Plakat

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Smuk Plakat
Hvordan Man Laver En Smuk Plakat

Video: Hvordan Man Laver En Smuk Plakat

Video: Hvordan Man Laver En Smuk Plakat
Video: ОЧЕНЬ СТРАННЫЕ ДЕЛА В РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! Как появился ДЕМОГОРГОН! Новый сезон ОСД! 2024, April
Anonim

Hvis du beslutter at lave en usædvanlig gave til en ven eller hele holdet, kan du ikke finde en bedre idé end en temaplakat. Men bag massen af forestillinger, kreative løsninger og forskellige teknikker til udførelse er det let at miste plakatenes helhed og hovedidee. Derfor skal du først og fremmest tænke over plottet og kompositionen af plakaten, og for det andet forsøge ikke at koncentrere dig om det sekundære, om små detaljer. Plakaten skal være ganske enkel og "tale" først og fremmest på grund af sit visuelle indhold.

Hvordan man laver en smuk plakat
Hvordan man laver en smuk plakat

Er det nødvendigt

  • - papir eller pap til bunden
  • - fotografier om det valgte emne;
  • - materialer til kreativitet (afhængigt af den valgte teknik) eller en computer og en grafisk editor Photoshop.

Instruktioner

Trin 1

Bestem det tema eller formål, som plakaten er oprettet til, for det er de, der dikterer den visuelle serie. For eksempel en plakat, der lykønskes med et jubilæum, eksamen fra skolen, et bryllup eller en plakat til en virksomhedsbegivenhed - de vil alle være forskellige i udseende og indhold.

Trin 2

Beslut på hvilke måder du opretter plakaten: manuelt ved hjælp af en af de kunstneriske teknikker (tegning, collage, applikation) eller ved hjælp af computergrafik. Det afhænger af, hvor fantastisk eller realistisk idéen til plottet kan være. Ved hjælp af en computer kan du indse de mest utrolige ting, men en håndlavet plakat vil mere fuldstændigt formidle din holdning til en person, den vil blive ladet med din energi.

Trin 3

Kom med en plakatsammensætning - dens visuelle indhold og rækkefølgen af placeringen af objekter på arket. Den grundlæggende regel for sammensætning: den skal have et center, der bærer de vigtigste oplysninger, både billedlige og semantiske. Imidlertid bør midten af kompositionen ikke placeres strengt i midten, men med en vis forskydning. Dens sekundære dele bør ikke konkurrere med de vigtigste hverken i størrelse eller i lysstyrke.

Trin 4

Den enkleste løsning er at oprette en collage af fotos om et givet emne. Men du kan krydre denne idé med forskellige visuelle midler: Brug smukke strukturer som baggrund, usædvanlig behandling af almindelige fotografier, brug udsøgte skrifttyper i forskellige størrelser (størrelse) osv.

Trin 5

Brug farvet pap som base, glittergeler og andre materialer. Uventede materialer kan også gøre din collage interessant: tørre blade, smukke stoffer, blonder eller f.eks. Nødder, bånd, souvenirregninger osv.

Trin 6

Eller brug et ikke-standardtræk: Gør dit arbejde vintage, for eksempel ved at style det som en meget berømt reklameplakat eller en sovjetisk politisk plakat i fortiden, en plakat til Moulin Rouge-kabaret eller en eller anden velkendt film. Gør hovedpersonerne i dit arbejde til den eller dem, det er dedikeret til. Fuldfør kompositionen med passende slogans, slogans eller underskrifter.

Trin 7

Tænk på den bedste plakatstørrelse til din sag. For eksempel, hvis du opretter en plakat ved hjælp af computergrafik og vil gøre den stor, skal du være i stand til at udskrive et billede i det format. Valget af størrelse afhænger også af, hvor praktisk plakaten vil være for adressaten, eller hvordan den vil blive brugt: det er bedre at lave en plakat til en "firmafest" i stor skala, og en gaveplakat kan godt passe på en A4 ark.

Anbefalede: