Hvad Er Ornamenterne

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Ornamenterne
Hvad Er Ornamenterne

Video: Hvad Er Ornamenterne

Video: Hvad Er Ornamenterne
Video: How to get the Hood Ornament in Merge Mansion 2024, Kan
Anonim

Hver nation og kultur har sit eget ornament, nogle gange endda flere. Motiverne, som ornamentet består af, kan være meget forskellige. Motivet er det vigtigste, gentagne element i ornamentet.

Motiver til ornament
Motiver til ornament

Instruktioner

Trin 1

Ornamenter er opdelt efter type og stil i grafisk, billedmæssigt, skulpturelt, blomster- og geometrisk. Prydmotiver kan hentes fra en lang række områder: fra geometri, flora og fauna. Disse kan være konturer af menneskelige kroppe og enhver genstand. Motivet til ornamentet kan bestå af et eller flere elementer, designet som en helhed. Håndværkere selv skaber dekorative motiver til deres værker. Kombinationer af ornamenter med hinanden såvel som med objektets form og dets materiale danner en indretning, der er karakteristisk for en bestemt stil.

Trin 2

Ornament er klassificeret efter dets oprindelse, formål og indhold. Takket være ornamentet bestemmes stilen for dette eller andet kunstværk.

Det tekniske ornament opstod som et resultat af menneskelig aktivitet. Dens motiver kan findes på overfladen af lergenstande, der er lavet på et pottemagerhjul, ved tegning af vævsceller på et primitivt væv, i spiralformede vendinger af et vævet reb.

Den symbolske type ornament var almindelig i det gamle Egypten og andre østlige lande. Hans billeder er symboler eller symboler.

Kombinationen af teknisk og symbolsk ornament blev kaldt geometrisk. Varianterne af billederne i det er mere komplekse, men uden plot-betydning. Afvisningen af plottet gjorde det muligt at skifte mellem individuelle naturlige motiver, og udviklingen af geometriske former i det skelnes af en særlig variation og nåde. Der er mange geometriske ornamenter i arabisk og gotisk kunst.

Trin 3

Det mest udbredte ornament kan betragtes som en vegetabilsk. Dens karakteristiske motiver varierer i forskellige lande, men de samme plantedele bruges altid: blade, blomster, frugter, alt sammen eller hver for sig. Den oprindelige form for en plante er ofte stiliseret uden anerkendelse. De mest almindelige planteformer er næsten de samme i hele verden: lotus, vedbend, laurbær, vinstok, papyrus, palmer, egetræ.

Kalligrafisk eller epigrafisk ornament består af bogstaver eller stiliserede tekstfragmenter. Kalligrafi blev mest udviklet i Kina, Japan, Iran og andre arabiske lande.

Det fantastiske ornament er baseret på billeder af ikke-eksisterende planter og dyr. Det var især udbredt i Egypten, Kina, Indien, Assyrien. I forbindelse med religiøse forbud i middelalderen fik det særlig popularitet.

Trin 4

Astral ornament fik sit navn fra ordet "astra", hvilket betyder "stjerne". Skildrer himlen, skyerne, solen, stjernerne. Distribueret i Kina og Japan.

Hovedmotiverne for landskabspryd er bjerge, klipper, træer, vandfald. Blandet med arkitektoniske og dyreformer er ikke ualmindelige. Det er også almindeligt i Kina og Japan.

Dyr ornament er baseret på billedet af dyr og fugle, konventionelle eller realistiske. Grænser og blandes med det fantastiske.

Objektpynt stammer fra det antikke Rom og blev meget brugt i alle efterfølgende epoker. Indholdet består af husholdningsartikler, militærheraldik, egenskaber ved musikalsk og teatralsk kunst.

Anbefalede: