Sådan Dyrker Du Bashful Mimosa

Indholdsfortegnelse:

Sådan Dyrker Du Bashful Mimosa
Sådan Dyrker Du Bashful Mimosa

Video: Sådan Dyrker Du Bashful Mimosa

Video: Sådan Dyrker Du Bashful Mimosa
Video: Sådan dyrker du blomster i altankasser 2024, Kan
Anonim

Den bashful mimosa fik et så usædvanligt navn på grund af sin ekstraordinære opførsel. Når bladene berøres, foldes de sammen. Denne klatring tropiske plante er en almindelig ukrudt, men dens eksotisme tilskynder mange mennesker til at have en blomst i deres hjem. Frø af mimosa-bashful kan bestilles med posten, og med ordentlig pleje vil en original stueplante vokse fra dem.

Blomster af mimosa-bashful er meget smukke
Blomster af mimosa-bashful er meget smukke

Sådan dyrker du bashful mimosa fra frø

Sug mimosafrø i en beholder med varmt vand fra hanen og lad det stå i en dag. Derefter vises kimplanterne hurtigere fra frøene. Det er bedre at lade frøene være på et varmt batteri, så varmen bevares gennem hele gennemblødningstiden. I stedet for varmt ledningsvand kan du blande dele koldt og varmt kogt vand.

Begrav de gennemblødte frø i en urtepotte, i et plast- eller papglas med jord til en dybde på højst 0,3 cm. Det er vigtigt, at jorden købes i en specialbutik og ikke tages fra gaden. Ellers kan det blive smittet, og planten kan blive syg. Dæk beholderen med et plastlåg eller en plastfolie. Men belægningen skal fjernes, så snart de første blade vises. Når kimplanterne dukker op, skal du fjerne drivhusdækslet og placere planten et godt oplyst og varmt sted. Når de plantes, opstår der normalt 13 ud af 25 frø.

Yderligere plejetips

Når du dyrker bashful mimosa, skal du sørge for, at jorden ikke er for tør eller for våd. Planten elsker moderat vanding.

Ved temperaturer mellem 21 og 32 ° C dukker den tropiske plante op meget hurtigt på mindre end 7 dage. Men ved lavere temperaturer kan spiringstiden være op til 30 dage.

Når du dækker blomsterpotten med plastik, må du ikke placere den i direkte sollys. Om natten sover planten med foldede blade. Mimosa-bashful blomstrer med sarte lyserøde, mælkebøtte-lignende blomster. Disse blomster er rige på frø.

Det er bedre at vande planten med kildevand, destilleret eller regnvand. Planter kan være følsomme over for ledningsvand og de kemikalier, det indeholder, såsom klor.

Du kan bygge et specielt drivhus til unge plantespirer. Den kan fremstilles af en legetøjskasse til børn eller enhver anden emballage. Kig efter en kasse, der er lavet af pap og klar plast. Disse materialer bevarer varmen godt, og gennemsigtig plast transmitterer sollys som glas. I et sådant drivhus kan du skære huller til ventilation på siderne af kassen. Hvis der kræves yderligere belysning, kan der monteres en energibesparende lampe ovenpå, som ud over lys afgiver varme.

De første blade af den genert mimosa reagerer ikke på berøring. Du skal vente på, at bindweed vokser, før du kan observere dette interessante fænomen.

Anbefalede: