Sådan Oprettes En Løvfældende Sammensætning I Et Florarium

Sådan Oprettes En Løvfældende Sammensætning I Et Florarium
Sådan Oprettes En Løvfældende Sammensætning I Et Florarium

Video: Sådan Oprettes En Løvfældende Sammensætning I Et Florarium

Video: Sådan Oprettes En Løvfældende Sammensætning I Et Florarium
Video: BEGINNER'S GUIDE TO COMPOSITION! 2024, April
Anonim

Lyse løvfældende planter i et geometrisk glasflorarium ser meget stilfulde ud. De vil dekorere dit interiør eller være en original gave.

Fittonia og hamedorea i florariumet
Fittonia og hamedorea i florariumet

Den halvlukkede glasform er perfekt til dyrkning af fugtelskende løvfældende planter, da den hjælper med at opretholde et fugtigt mikroklima i et tørt rum.

For at skabe en komposition kan du købe en smuk geometrisk form eller en almindelig vase, det koster meget mindre. Du skal også bruge udvidet ler, universel jord og smukke småsten eller bare småsten til dekoration.

Så kan du hente planterne. Det er vigtigt, at de har lignende pleje- og vandingsforhold. For eksempel går fittonia, cheders og hamedorei godt i en sammensætning.

I bunden af glasformen er det bydende nødvendigt at lægge et lag ekspanderet ler, fortrinsvis tykkere. Det vil skabe en slags luftpude, der er nødvendig for rødderne at trække vejret, og kan også absorbere overskydende fugt i tilfælde af overdreven vanding. Hvis ekspanderet ler ikke er farvet, kan det maskeres fra siderne med små småsten eller grus.

Læg derefter et lag jord, hvor du skal plante planterne efter omhyggelig rengøring af rødderne fra det gamle. Dette er især vigtigt, hvis du genplanterer dem fra en købt blanding. Planter er plantet i fordybninger, rødderne drysses godt ovenpå. Vasens dybde skal være egnet til planterne, så rødderne har plads nok til at vokse.

Nu kan du begynde at dekorere. Drys toppen med småsten eller småsten, de forstyrrer ikke vandingen og skjuler samtidig et jordlag, der ikke ser æstetisk ud. Vand den færdige sammensætning lidt, og pas derefter på planterne som i en almindelig gryde. En god effekt for fugtelskende planter vil blive givet ved daglig sprøjtning af bladene med vand fra en fin sprayflaske.

Din komposition er klar. Når planterne vokser, kan de klemmes eller transplanteres. Og så vil din tropiske "oase" glæde dig og give dig et godt humør i ethvert vejr uden for vinduet.

Anbefalede: