Ricky Fulton: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Ricky Fulton: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Ricky Fulton: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Ricky Fulton: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Ricky Fulton: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Rikki Fulton - SHOWREEL 2024, April
Anonim

Robert Kerr "Ricky" Fulton blev født den 15. april 1924. Ricky var en skotsk komiker og skuespiller. Kunstnerens mest berømte show, der blev sendt på BBC Scotland, blev kaldt "Scotch and Wry". Fulton og Jack Milroy erobrede seernes hjerter med deres humor og skuespil.

Ricky Fulton: biografi, karriere, personlige liv
Ricky Fulton: biografi, karriere, personlige liv

Biografi

Robert Kerr "Ricky" Fulton var den yngste af tre brødre. Hans familie var ikke-teatralsk og boede i Dennistun, Glasgow. Fulton blev født, da hans mor allerede var 40 år gammel. Efter fødslen blev hun diagnosticeret med postpartum depression. Dette påvirkede Ricky, og han var ret ensom. På det tidspunkt blev læsning hans vane, han begyndte at fortære bøger umætteligt. Rickys far var låsesmed, men snart besluttede han at skifte erhverv, købe en aviskiosk og en papirvarer. Familien måtte forlade hjemmet og flytte til Riddry, et nærliggende område i Glasgow. Det var der, at han dimitterede fra grundskolen, men efter videregående uddannelse vendte han tilbage til sit fødested og gik ind i Whitehill School.

I 1939 dimitterede han fra gymnasiet og besluttede, at handlingsstien er hvad han har brug for. Efter at have deltaget i stykket, bag scenen på Glasgow Pavilion Theatre, beslutter Ricky, at det er her, han gerne vil tilbringe sit liv. I 1941, da Fulton var 17, sluttede han sig til Royal Navy, derefter HMS Ibis, men styrtede ned i Algerbugten i november. Ricky tilbragte fem timer i vandet, men han blev reddet. I 1945 forlader den fremtidige skuespiller flåden.

At blive skuespiller. Første forestillinger

For det første prøver Fulton sig som skuespiller-instruktør, vises i teatret og på BBC-radioen. I 1947 deltager han i The Gowrie Conspiracy. Han hjalp sin far og sine brødre med at arbejde med kontoret, men snart tog banken resten af deres penge væk, og Fulton besluttede at gå langt ind i en skuespilkarriere.

Billede
Billede

I 1950 flyttede Ricky til London og prøvede allerede sin hånd på det musikalske felt som komponisten af The Show Band Show. Selv Frank Sinatra arbejder sammen med ham. I 1956, på Alhambra Theatre i Glasgow, med Jimmy Logan og Kenneth McKellar, optræder Fulton i pantomime. Dernæst kommer forestillingen "Five Past Eight" med Stanley Baxter og Faye Lenore.

Billede
Billede

I 1960 instruerede han den nye skotske pantomime "Jamie's Wish" med Kenneth McKellar og Faye Lenore. Premieren fandt også sted på Alhambra Theatre i Glasgow, og selve produktionen har kørt i tre år.

I løbet af denne tid formår Fulton at erobre Edinburgh og Aberdeen. I Edinburgh møder han Jack Milroy på Royal Theatre. Senere opretter de deres mest berømte show - "Francie og Josie". I 1962 tilbyder Ricky den lokale tv-serie The Adventures of Francie og Josie, kanalen giver klarsignal. I 1970 og 1989 blev skuespilleren kaldt "Årets lette underholdere".

Billede
Billede

I 1977 blev Ricky producent af BBC-showet "Scotched Earth". Fulton forlader ikke teatret. I den berømte tv-serie "Scotch and Fry" spiller skuespilleren pastor IM. Jolly, en deprimeret minister, der er tilbøjelig til akavede samtaler. Serien løb i 15 år. I 1982 blev filmen "Gorky Park" udgivet med Fulton i titelrollen, hvor han spiller en KGB-officer. "Grusomme øjne" blev vejen til denne rolle, ifølge instruktør Michael Apted. Senere iscenesatte han et stykke af den franske dramatiker Molière - Le Bourgeois Gentilhomme. Filmet for BBC Scotland, parallelt i andre serier og tv-programmer. I 1992 modtog Fulton Order of the British Empire og senere BAFTA Scotland Lifetime Achievement. I A Tale of Couples spiller Fulton som Dan McPhail, en ingeniør. I 1994 bliver Ricky æresmedarbejder ved Abertay University, Dundee. I 1995 blev han æresmedlem af University of Strathclyde, og i 2000 - University of St. Andrews. I 1996 udførte duoen Fulton og Milroy Final Farewell på Royal Theatre i Glasgow. I 2001 dør desværre Milroy, på det tidspunkt var han allerede 85 år gammel.

Billede
Billede

I 1999 fandt Rickys sidste optræden på tv sted: nytårsaften, komedien "Merry Life", skuespillerens monolog "The Last Call", rollen som pastor IM. Jolly. Så Fulton sagde farvel til fjernsynet og skrev senere sin selvbiografi.

Familie og personlige liv af Ricky Fulton

Kunstnerens første kone var skuespillerinden Ethel Scott, der spillede med ham på scenen i 1960. På det tidspunkt møder Fulton Audrey Matheson Craig-Brown (kendt som Keith Matheson), en skuespillerinde, der var 13 år yngre. Hun så Ricky optræde i Noel Cowards Hay Fever, og forestillingen forbløffede hende. Og først efter 17 år vil de mødes personligt, efter kun en dag tilbragt sammen, vil Fulton foreslå hende. De blev gift i 1969. I 1976 blev Matheson gravid, men mistede desværre sin baby.

Skuespillerens livsorden

I 1998 begyndte Fulton at vise symptomer på Alzheimers sygdom. I 2001 vender han hjem og fortæller sin kone, at han ikke kan huske linjer fra en forestilling. I 2002 blev han diagnosticeret, skuespilleren blev meget afhængig af sin kone, og snart flyttede han til et plejehjem på Quayside. I 2003 bryder han hoften, går til West Infirmary og derefter til Royal Gartnawell Hospital for undersøgelse. I 2004, i en alder af 79 år, døde Ricky fredeligt. Både Ricky og kone Keith var aktive tilhængere af den skotske SPCA, som modtog en økonomisk donation efter Fultons begravelse. Den skotske SPCA-inspektør repræsenterede dyrevelfærdsorganisationen. Keith Matheson skriver en bog om deres forhold til Fulton, Ricky og Me.

BBCs John McCormick indrømmede, at Fulton var en tv-legende på det tidspunkt.

Anbefalede: