Agatha Kulesha: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Agatha Kulesha: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Agatha Kulesha: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Agatha Kulesha: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Agatha Kulesha: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: F.Liszt.Hungarian Rhapsodies №№3u00267(Petr Averin,piano)/Ф.Лист.Венгерские рапсодии №№3,7(Петр Аверин) 2024, April
Anonim

Agata Kulesha er et polsk teater, film, tv, radioskuespillerinde og manuskriptforfatter. Vinder af mange filmpriser, herunder Gdynia Film Festival-prisen for bedste skuespillerinde i filmen Ida.

Agatha Kulesha
Agatha Kulesha

I kunstnerens kreative biografi er der mere end 50 roller i film og tv. Hun optræder meget på teaterscenen og mener, at en skuespiller som en atlet konstant skal forbedre sine færdigheder, se efter nye billeder og holde sig i form. Kulesha prøvede sig også som manuskriptforfatter. Hun deltog i arbejdet med den polske komedie-tv-serie Langt fra båren.

Agatha stræbte aldrig efter at blive vist i udenlandske film. På spørgsmålet om, hvorvidt hun gerne vil modtage en Oscar, og om hun er misundelig på Hollywood-skuespillere, svarede hun, at hun aldrig stræbte efter at blive verdensstjernestjerner og ikke følte misundelse af berømte kunstnere fra udlandet. Hun er bredt kendt i sit hjemland (Polen) og har optjent publikums kærlighed og anerkendelse. Film med hendes deltagelse er gentagne gange blevet vist på internationale filmfestivaler og modtaget høje karakterer fra filmkritikere.

Biografi fakta

Agatha blev født i Polen i efteråret 1971. I barndommen begyndte hun at interessere sig for kreativitet, deltog i en musikskole, dansede og tog vokalundervisning.

I skolen deltog pigen ofte i forestillinger og koncerter. Og i gymnasiet besluttede hun sig endelig for at hengive sig til skuespillerhvervet.

Efter at have modtaget sin grundskole gik Agatha for at komme ind på teaterakademiet. A. Zelverovich og bestod det konkurrenceprægede valg første gang. Senere, i et af hendes interviews, sagde hun, at hun ikke var helt sikker på hendes evner og på et eller andet tidspunkt endda ønskede at afslutte sine studier, skifte erhverv og blive leder. Men de første succeser på scenen fjernede gradvist hendes tvivl.

Agatha Kulesha
Agatha Kulesha

I 1994 dimitterede pigen med hædersbevisning fra akademiet og blev inviteret til troppen til dramateatret i Warszawa. Hun har også optrådt på scenen i Ateneum Theatre ved flere lejligheder, hvor hun har spillet snesevis af roller i nutidige og klassiske stykker. For hovedrollen i stykket "Merylin Mongol" modtog skuespilleren Warszawas Feliks-pris.

Siden barndommen har Agatha været venner med Katarzyna Nosovskaya, vokalisten i den berømte gruppe Hey i Polen. Sammen med hende optrådte hun på koncerter i Krakow, spillede ukulele og udførte flere vokaler.

I 2005 deltog pigen i den polske version af det populære tv-show "Dancing with the Stars". Hendes partner var Stefan Terrazzino. Parret vandt konkurrencen, og Agatha blev den første vinder, der donerede sin pris til en velgørenhedsorganisation.

Kulesha arbejder meget i teatret og handler i film. I 2012 blev hun tildelt en pris af Kulturministeriet og Polens arv. Et år senere blev skuespillerinden tildelt Paszport Polityki-prisen for sit arbejde i biografen. Udøvende kunstner modtog også den bedste skuespillerinde Eagle (polsk filmpris) to gange for sine roller i filmene Rose og Ida.

Skuespillerinde Agata Kulesha
Skuespillerinde Agata Kulesha

Filmkarriere

Skuespilleren fik sin filmdebut i studietiden. Hun spillede sin første rolle i tv-filmen Farewell Rockefeller.

Efter eksamen fra akademiet blev Agatha inviteret til at skyde filmen "Manden fra …". Den unge kunstner auditionerede for hovedrollen i komedie-dramaet instrueret af K. Sholaisky.

Filmens plot foregår i Polen. Hovedpersonen er instruktør Anna. Kvinden blev undertrykt under krigsret og kun få år senere var i stand til at vende tilbage til sit hjemland for at lave en film om undergrundens arbejde. Samtidig forsøger Anna at finde ud af noget om en ung mand ved navn Marek på grund af et utilsigtet bekendtskab, som hun blev udvist med fra.

I begyndelsen af sin filmkarriere spillede Agatha hovedsageligt i mindre kendte film og tv-shows, der ikke tiltrak opmærksomhed fra seere og filmkritikere.

Biografi af Agatha Kulesh
Biografi af Agatha Kulesh

Først i 2002 fik hun hovedrollen i filmen "Moje pieczone kurczaki" instrueret af I. Sekezhinskaya. Agatha spillede en kvinde ved navn Magda, der gennemgår en krise i familieforhold. Dette arbejde bragte hende bred popularitet. Filmen blev vist på Wrzeno og Koszalin festivalerne, hvor skuespilleren modtog flere prestigefyldte priser.

Efter en vellykket rolle begyndte skuespilleren at modtage nye tilbud fra producenter og instruktører. Hun medvirkede i filmene: "Spring Eve", "Langt fra båren", "Syv stop på vejen til paradis", "Pension under rosen", "Miraculously reddet", "Solidaritet, solidaritet", "Nanny", "Held, skjult i skoven", "Fund", "Gela i brand", "Et par enkle ord". "39 og en halv", "Substitution", "I det virkelige liv".

Kulesha fik bred popularitet takket være projekterne: "Waiting for Love", "Winged Pigs", "Hall of Suicides", "Rose", "Agatha's Justice", "Highway Patrol", "In Shelter", "Songs of Drinkers", "Special Service", "Innocent", "Jeg er en morder", "Cold War".

I 2013 blev filmen "Ida", instrueret af P. Pavlikovsky, udgivet, hvor skuespilleren spillede en af de centrale roller.

Filmen fortæller historien om Anna. Hun er forældreløs og tilbragte hele sin barndom i et af klostrene i Polen. Før hun aflægger et løfte, beslutter pigen at finde sin eneste slægtning - tante Wanda, der arbejder som dommer. Efter at have mødt en kvinde lærer Anna, at hendes familie var offer for Holocaust. For at finde ud af detaljerne om deres forældres død går Wanda og Anna på en rejse. På vejen støder de på omstændigheder, der sætter spørgsmålstegn ved deres tro. Derefter klarer kun en af dem at leve videre som før.

Agatha Kulesha og hendes biografi
Agatha Kulesha og hendes biografi

Filmen vandt Oscars og priser fra British Academy, European Film Academy og Goya for bedste udenlandske film. Kulesha blev nomineret til European Academy Award for bedste skuespillerinde.

Personlige liv

Agatha giftede sig med den polske skuespiller Marcin Figurski. De mødtes på TV-projektet "Nanny".

Familien bor i øjeblikket i Warszawa. De har en datter ved navn Marianne.

Anbefalede: