Sådan Læses Basnoter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Læses Basnoter
Sådan Læses Basnoter

Video: Sådan Læses Basnoter

Video: Sådan Læses Basnoter
Video: Hvordan man læser noder og tips til hurtigere læsning #1 (danish) 2024, Kan
Anonim

Noter er grundlaget for musikalsk læsefærdighed. At kunne læse dem er vigtigt for dem, der ønsker at lære at spille et bestemt musikinstrument. Og selvom der kun er syv toner, underskrives delene til forskellige hænder og musikinstrumenter ved hjælp af forskellige taster: violin og bas.

Sådan læses basnoter
Sådan læses basnoter

Instruktioner

Trin 1

Lær først alle noterne. Der er syv af dem: do, re, mi, fa, sol, la, si. De placeres på staven, som er fem parallelle linjer trukket vandret.

Trin 2

Ifølge legenden blev bas- eller fa-nøglen opfundet af Mozart til en mere nøjagtig lyd af noten "fa". Det er placeret på personalet lige på den linje, der svarer til denne note i en lille oktav. Dette er den fjerde linje.

Trin 3

Basnøglen bruges til venstre klaverparti, til kontrabas og bas og til lavstemme. Tilstedeværelsen af en basnøgle på staven indikerer, at stykket skal spilles under "C" i klaverets første (eller centrale) oktav.

Trin 4

For at lære at læse toner i basnøglen skal du flytte fra "F" -noten ned eller op.

Trin 5

Husk noterne på de ydre linealer. I basnøglen er den nederste linje skrevet "G", og den øverste - "la".

Trin 6

Lær derefter tre toner fra de midterste linealer: "si", "d" og "fa" (hvorpå basnøglen krøller).

Trin 7

Mellem linjerne (fra bund til top) er noterne: "la", "do", "mi", "sol". Husk, at der på stangens nederste lineal og det øverste interval er “G” noter med samme navn, såvel som på det nedre interval og personalets øverste linje. I basnøglen er dette noten "la".

Trin 8

Under bundlinealen er "fa", og over toppen - noten "si".

Trin 9

Lær derefter yderligere herskere. Det første supplerende i bunden er "mi", og på det supplerende øverst står der "gør". Bemærk, at det er skrevet omvendt i diskantnøglen - på en ekstra lineal efter staben.

Trin 10

Det er lettere at huske placeringen af toner i basnøglen ved at kombinere teori med praksis. Hvis det er muligt, skal du først læse og afspille de noter, der er optaget i F-nøgle. Hvis du ikke har et værktøj derhjemme, kan du udskifte tastaturet med et foto tegnet eller udskrevet på en printer.

Anbefalede: