Sådan Løses En Rubiks Terning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løses En Rubiks Terning
Sådan Løses En Rubiks Terning

Video: Sådan Løses En Rubiks Terning

Video: Sådan Løses En Rubiks Terning
Video: Matematikcenter: Hvordan man løser en Rubiks cube 2024, April
Anonim

Rubiks terning er et verdensberømt puslespil, en sekskant, på hvilken hver side der er 9 firkanter. Når de er samlet, har alle firkanter på den ene side af terningen samme farve. Når du har tilfældigt blandet dem, kan du begynde at løse gåden. Selvfølgelig kan du løse Rubiks terning ved et uheld ved at tilfældigt dreje kanterne, men der er strategier og algoritmer, der garanteret fører til et resultat.

Rubiks terning - et interessant puslespil
Rubiks terning - et interessant puslespil

Er det nødvendigt

Rubiks terning, logik

Instruktioner

Trin 1

Du skal vælge en farve, som vil være bunden. Så længe terningen er samlet, vil denne farve altid være i bunden. Kantfarven bestemmes af den midterste firkant. Derefter skal du samle et kryds i nederste kant. I dette tilfælde kan hjørne kvadraterne på bundfladen have enhver farve. Men 4 firkanter, der støder op til krydskanterne, skal hver have samme farve som selve kanten. Det vil sige det samme som farven på den centrale firkant på dem. Ifølge resultaterne af trinnet skal det vise sig, at et kryds er samlet på den nedre flade, og på alle sideflader er 2 identiske firkanter ved siden af hinanden - dette er den centrale og den direkte under den.

Trin 2

Det næste trin er at sikre, at alle siderne i nederste hjørne har samme farve som de midterste på disse sider. Som et resultat af dette trin bevares korset i bunden, og på siderne vendes bogstaverne T på hovedet, kun uden selve bunden af benet, som skal være øverst, fordi bogstavet T drejes omvendt.

Trin 3

For at løse Rubiks terning skal du passe på det andet lag. Det er nødvendigt, at 2 firkanter, der er placeret til venstre og højre for den centrale, bliver med den samme farve på hver side. Som et resultat af dette trin forbliver det nederste kryds på plads, og på hver side er den nederste og midterste række allerede samlet.

Trin 4

Dernæst skal du sætte et kryds på den øvre side af terningen. Ifølge resultaterne af trinnet samles kryds på den nedre og den øverste flade, og på siderne står den midterste og den nederste række korrekt. Forladt bare en lille smule!

Trin 5

Endelig er det eneste, der er tilbage, at omarrangere sidekvadraterne i øverste og nederste kant. De øverste rækker på siderne faldt på plads af sig selv. Færdig!

Anbefalede: