Nikolai Rozhdestvensky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Nikolai Rozhdestvensky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Nikolai Rozhdestvensky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolai Rozhdestvensky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolai Rozhdestvensky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Уильям Уолтон «Ричард III» Дирижирует Геннадий Рождественский 2024, Kan
Anonim

Rusland har givet verden mange kulturpersoner, herunder den berømte opera- og koncertsanger Nikolai Nikolaevich Rozhdestvensky. Koncertrepertoiret for den dramatiske tenor bestod af over 30 vokalcykler. Nikolai Rozhdestvensky udførte solodele af romancer af russiske og udenlandske komponister.

Nikolay Nikolaevich Rozhdestvensky
Nikolay Nikolaevich Rozhdestvensky

Biografi af Nikolai Rozhdestvensky

Nikolai Nikolaevich Rozhdestvensky blev født i en præstes familie i 1883. Hans familie kom fra gamle præster. Imidlertid helligede den unge mand sig ikke til kirken, men valgte en anden vej. I 1899 blev han kadet af Naval Cadet Corps. I 1903 afsluttede Nikolai sine studier og kom ind i tjenesten som officer i den russiske flåde af hans kejserlige majestæt.

Den fremtidige operasanger tænkte først på sin musikalske karriere efter 1910. Nikolai modtog ikke musikalsk uddannelse, men dette forhindrede ham ikke i at blive en berømt opera- og koncertsanger. Indtil det tidspunkt har han været i militærtjeneste og har deltaget i slaget ved Tsushima under den russisk-japanske krig 1904-1905.

Nikolai Rozhdestvenskys liv ændrede sig meget efter 1917-revolutionen. Han bliver en ubevidst deltager i Kronstadt-oprøret i Skt. Petersborg og falder under den røde terror. Kun takket være Fyodor Chaliapins indsats blev Rozhdestvensky benådet og løsladt fra arrestationen.

Musikalsk karriere

Den første optræden på den store scene fandt sted i 1912, da Rozhdestvensky blev inviteret til at arbejde i St. Petersburg Maly Opera House. På det tidspunkt var hans militærtjeneste endnu ikke afsluttet. Nikolai kombinerede sit arbejde i teatret med service i admiralitetet. Siden 1913 er sangeren blevet solist på Musical Drama Theatre, hvor han fortsætter med at optræde indtil 1915. Nikolay havde en unik klang af sin stemme. Han har udført populære kompositioner af berømte russiske og udenlandske forfattere.

Nikolai Nikolaevich udførte Joses arie i operaen Carmen, som blev anerkendt som hans bedste rolle. Hans unikke stemme gjorde det muligt at udføre forskellige værker, hvilket gjorde ham til den centrale figur i mange operaer. Blandt de store roller, der forherligede sangeren, var Andrei Khovanskys roller i M. Musorgskys opera "Khovanshchina", Sadko, en indisk gæst i N. Rimsky-Koraskovs opera "Sadko" og mange andre.

I 1916 flyttede Nikolai og hans familie til Moskva, hvor han blev solist af Zimin's Opera. Efter at have arbejdet i Zimin's Opera i næsten et år vender Nikolai tilbage til Skt. Petersborg. Her blev han solist med Mariinsky Opera and Ballet Theatre. Sangerens behagelige stærke stemme gør ham til basissolist i alle koncerter i Mariinsky Theatre. På scenen i Mariinsky Opera and Ballet Theatre havde Rozhdestvensky en chance for at synge med Fyodor Chaliapin i flere år i træk.

Siden 1926 har Nikolai Nikolaevich været involveret i koncertaktiviteter efter at have forladt operascenen. I 1934, på grund af mordet på Kirov, lederen af Leningrad-partigruppen, faldt Rozhdestvensky under politisk renselse og blev arresteret på anklager for at have deltaget i borgerkrigen på den hvide side. Han blev dømt til dødsstraf og skudt i 1936.

Efter Nikolai Nikolaevichs død fortsatte hans datter Zoya Rozhdestvenskaya sit arbejde.

Anbefalede: