Hvordan Man Laver En Terning Af Pap

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Terning Af Pap
Hvordan Man Laver En Terning Af Pap

Video: Hvordan Man Laver En Terning Af Pap

Video: Hvordan Man Laver En Terning Af Pap
Video: Lær at løse Rubik´s Cube på 15 min. 2024, Kan
Anonim

En terning er en tredimensionel figur med seks lige store firkanter. Dette er et af de enkleste stereometriske faste stoffer, og det er også meget let at lave det selv.

Terning udfoldelse ordning
Terning udfoldelse ordning

Er det nødvendigt

A4 ark pap, blyant, lineal, saks, lim

Instruktioner

Trin 1

Vælg først størrelsen på din fremtidige terning. For eksempel kan der ved dens bund være en firkant, der måler 6x6 cm eller mindre. I dette tilfælde vil et almindeligt tykt A4-ark helt sikkert være nok til dig til fremstilling af en terning.

Trin 2

Tag en blyant og en lineal - ved hjælp af disse værktøjer vil du være i stand til at rulle kuben. Den skal bestå af seks firkanter, der er sammenkoblet i form af et kryds. Placer arket lodret, og begynd at trække fejningen, og træk let tilbage fra arkets øverste kant. For ikke at blive forvirret, se på billedet.

Trin 3

Konstruer den første firkant i den valgte størrelse. Derefter skal du strengt under det tegne en anden af samme firkant, så de har et ansigt til fælles. På billedet er denne firkant angivet med tallet 3. Nu tegner du en mere til højre, venstre og bund af denne firkant. Til sidst tegner du den sidste firkant (nummer 6) under den laveste, der allerede er bygget.

Trin 4

På firkanterne nummereret 1, 2 og 4 tegner du små klapper, som hjælper med at klæbe den færdige figur fra fejen i fremtiden. Placer en klap over den øverste kant af den første firkant (det var derfor, der blev efterladt plads ved kanten af arket) og seks mere - nær alle de frie kanter på de to sideforkanter.

Trin 5

Tag nu en saks og skær den resulterende feje forsigtigt langs konturen.

Trin 6

Brug en lineal til at folde det flade mønster langs linierne. Bøj først alle ventilerne op, og løft derefter firkanterne nummereret 1, 2, 4 og 5. Den sjette firkant skal være helt øverst - dette er "kubens" låg.

Trin 7

Tag lim, belæg alle ventilerne med det og forbind dem med de tilstødende ansigter indefra. Din terning er klar!

Anbefalede: