Mark Rylance: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Mark Rylance: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Mark Rylance: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Mark Rylance: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Mark Rylance: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Вечер с сэром Марком Райлансом: сказки Шекспира, сцена и экран 2024, April
Anonim

Mark Rylance (fuldt navn David Mark Rylance Watres) er en engelsk teater- og filmskuespiller, instruktør, dramatiker. Vinder af priser: Oscar, British Academy, Golden Globe, tre Tony-priser, to Laurence Olivier Awards samt London Critics Circle Theatre Award, London Evening Standard Theatre Award. Ifølge tidsskriftet Time blev han i 2016 anerkendt som en af de mest indflydelsesrige mennesker på planeten.

Mark Rylance
Mark Rylance

Rylance modtog titlen Knight Bachelor of the Order of the British Empire i 2017 for sine præstationer i udviklingen af scenekunst. Han er anerkendt som en af de største skuespillere i scenen og en af de bedste skuespillere i vores tid. I ti år instruerede han Shakespeares Globe Theatre i England og vises fortsat ofte på scenen i klassiske skuespil.

Kunstnerens kreative biografi begyndte i sin ungdom. Han deltog i mange forestillinger iscenesat inden for skolens vægge. I gymnasiet spillede han Romeo i den udødelige skabelse af William Shakespeare "Romeo og Juliet". Siden 1982 har han optrådt på teaterscener i England og Amerika.

I sin karriere deltog flere dusin roller i tv- og filmprojekter, herunder deltagelse i prisoverrækkelser: "Tony", Actors Guild, "Oscar".

Biografi fakta

Drengen blev født i England vinteren 1960. To år senere flyttede familien til Connecticut, og et par år senere - til Wisconsin, hvor hans far fik et job på University School of Milwaukee.

Mark Rylance
Mark Rylance

I løbet af sine skoleår blev han interesseret i kreativitet og teaterkunst. Den talentfulde unge mand spillede i de fleste skolespil instrueret af instruktøren for teaterstudiet, Dale Gutsman.

Efter eksamen fra skolen modtog den unge mand et personligt stipendium, der tillod ham at begynde at studere ved Royal Academy of Dramatic Arts i England. I 1978 blev han studerende og studerede skuespil i tre år.

Teaterkarriere

Efter eksamen sluttede han sig til Citizens Theatre i Glasgow og skulle optræde under navnet Mark Waters. Men det viste sig, at dette navn allerede er på listen over skuespillere i England. Så besluttede han at påtage sig scenenavnet Mark Rylance.

I 1982 blev han optaget på Royal Shakespeare Company og optrådte på den britiske scene i flere år. Rylance spillede hovedpersonerne i stykkerne Hamlet, The Tempest, Romeo og Juliet.

I 1990 grundlagde Mark Phoebus 'Cart teaterselskab. Deres første produktion var Shakespeares The Tempest.

Skuespiller Mark Rylance
Skuespiller Mark Rylance

Fem år senere blev han kunstnerisk direktør for Shakespeares Globe Theatre i London og forblev det indtil 2005. I øjeblikket fortsætter han med at samarbejde med teatret som gæstestjerne. Han blev anerkendt som en af de fineste skuespillere i vores tid i Shakespeares stykker.

Rylance modtog sin første pris i 1993. Han skildrede briljant Benedict i Shakespeares klassiske komedie Much Ado About Nothing og vandt Laurence Olivier Award.

Anden gang fik han denne pris i 2010 for billedet af Johnny Byron i stykket "Jerusalem". Derudover blev Mark nomineret to gange til Laurence Olivier-prisen i 2007 for sin skildring af Robert i Boeing Boeing-komedien og i 2010 for sin skildring af Valera i produktionen af La Bete.

En anden prestigefyldt teaterpris, Tony, Rylance blev tildelt tre gange. I 2008 - for sin rolle i komedien "Boein-Boeing", i 2011 - for stykket "Jerusalem" og i 2013 - for produktionen af "Richard III" og "Twelfth Night".

Filmkarriere

Rylance begyndte sin filmkarriere med tv-projekter, der ikke bragte ham udbredt berømmelse.

Biografi af Mark Rylance
Biografi af Mark Rylance

Mark spillede en af hovedpersonerne i Peter Greenaway's fantastiske drama "Prospero's Books" i 1991. Filmen er baseret på Shakespeares stykke "The Tempest" og fordyber seeren i den illusoriske verden af Prosperos bibliotek.

Billedet blev vist på filmfestivalen i Venedig og blev nomineret til hovedprisen "Golden Lion". Filmen fik endnu en nominering fra British Academy for Visual Effects.

Mark spillede hovedpersonen i dramaet fra Philip Haas "Angels and Insects" i 1995 og indeholdt på skærmen billedet af videnskabsmanden-entomologen Adamson, der bor på boet til en slægtning til sin kone og er engageret i videnskabelig forskning. Han er glad og fredelig, men en dag lærer han en hemmelighed, der åbner øjnene for den frygtelige sandhed.

Filmen blev nomineret til hovedprisen på Cannes Film Festival "Palme d'Or" og til "Oscar" i kategorien "Bedste kostumer".

Arbejdet med den udøvende kunstner i det historiske bånd "Another of the Boleyn Family" fik fremragende anmeldelser. Filmen medvirkede også i berømte skuespillere: N. Portman, S. Johansson, A. Torrent, E. Bana.

I 2015 begyndte Rylance at samarbejde med den berømte instruktør S. Spielberg i The Spy Bridge, der skildrede agent Rudolph Abel på skærmen. Tom Hanks blev hans partner på sættet.

Filmen foregår i USA under den kolde krig. Advokat James Donovan er nødt til at udføre en hemmelig CIA-mission og forhandle om løsladelse af en amerikansk pilot fanget i Sovjetunionen.

Mark Rylance og hans biografi
Mark Rylance og hans biografi

For dette arbejde modtog skuespilleren priser: "Oscar", British Academy, og blev også nomineret til "Golden Globe".

Et år senere arbejdede Mark igen med S. Spielberg. Denne gang skød det i eventyrfortællingen "The Big and Kind Giant", hvor skuespilleren blev en venlig kæmpe.

I 2017 spillede han en af de centrale roller i filmen af Christopher Nolon "Dunkirk". Et år senere modtog han igen en invitation til at skyde for Steven Spielberg, denne gang i den fantastiske actionfilm Ready Player One.

Personlige liv

Med sin fremtidige kone, Claire van Kampen, mødtes Mark i 1987 i teatret på en af prøverne. Det romantiske forhold varede i to år og sluttede med et bryllup i december 1989.

Claire har to døtre fra sit første ægteskab, med hvem Mark har et fremragende forhold. Parret har ingen fælles børn.

Anbefalede: