Hvad Er Guitarer

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Guitarer
Hvad Er Guitarer

Video: Hvad Er Guitarer

Video: Hvad Er Guitarer
Video: Lær hvor tonerne sidder på guitaren 2024, Kan
Anonim

Guitarer adskiller sig fra hinanden på mange måder, fra konstruktion til antallet af strygere og rollen i det udførte stykke. Materialet, som instrumentet er fremstillet af, er også af stor betydning.

Hvad er guitarer
Hvad er guitarer

Instruktioner

Trin 1

I dag er sortimentet af guitarer ekstremt bredt. De kan adskille sig fra hinanden ikke kun med hensyn til lydekstraktion, men også i kroppens struktur, lydområdet, tilstedeværelsen eller fraværet af bånd, oprindelsesstedet osv. Først og fremmest akustisk og klassisk der skelnes mellem guitarer. Og selvom de klassiske modeller også har nogle akustiske egenskaber, blev disse typer opdelt i to. Du kan skelne den klassiske guitar adskilt ved formen og placeringen af "stativet": den sidder i midten af den nederste ovale. Halsen på disse guitarer er jævn, og den 12. bånd falder sammen med sidelinjen. Klassiske modeller er også kendetegnet ved kvaliteten af det materiale, de er fremstillet af. De mest budgetmæssige muligheder er lavet af finer, der efterligner massivt træ. De dyrere versioner har en top lavet af hel gran eller cedertræ. Nå, hvis du vil købe en mester eller koncertguitar, skal du kigge efter modeller fra massivt ædelt træ.

Trin 2

Den akustiske guitar har metalstrenge og en smallere hals med en afrundet overflade. Stativdesignet har grundlæggende forskelle. Kroppen af sådanne modeller er større, og der er et beskyttende plastikoverlay nær stikkontakten, som er nødvendigt for at spille instrumentet med et valg. Akustiske guitarer er igen opdelt i flere typer: "Dreadnought", "Folk" og "Jumbo". Den første type kaldes også "Western", og "Folk" svarer til den klassiske, men har alle elementerne i en stålguitar. Den nyeste model er rundere og slankere.

Trin 3

Elektroakustiske guitarer er alle modeller af klassiske og akustiske instrumenter udstyret med en piezo pickup-enhed. Denne enhed er designet til at konvertere strengvibrationer til et elektrisk signal. Elektriske guitarer adskiller sig fra elektroakustiske guitarer med en magnetisk pickup, som overtager funktionen til at konvertere strengene. Elektroakustiske instrumenter har ofte en klassisk udskæring i kroppen nær halsen. Elektriske guitarer inkluderer bas- og midi-guitarer.

Trin 4

Basguitaren adskiller sig fra den klassiske guitar i et lavere lydområde. Tenorgitaren har 4 strenge, en forkortet skala og rækkevidde og en banjotuning. Baritongitaren har en længere skala, hvilket gør det muligt at indstille den til en lavere lyd. Og ved at vælge et almindeligt klassisk instrument kan du være sikker på, at dets rækkevidde svarer til rækkevidden for din stemme.

Trin 5

Guitarer adskiller sig også i antallet af strenge. Der er 4, 6, 7 eller 12-strengede instrumenter. Men du kan også finde hybrider med 9 og 18 strenge. Når du køber en almindelig guitar, kan du stole på at spille i lige temperament. Hvis du tiltrækkes af en båndløs basguitar, så vil du med dens hjælp være i stand til at udtrække lyde af vilkårlig tonehøjde og regne med en jævn ændring i tonehøjden for den lyd, der produceres. Slide guitar er designet til at blive spillet på et dias.

Anbefalede: