Hvilke Typer Guitarer Er Der

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Typer Guitarer Er Der
Hvilke Typer Guitarer Er Der
Anonim

I dag hører folk guitarlyde overalt: på bænken ved indgangen, til koncerter af rockgitarister, i de mest populære spor. Men få mennesker troede, at der findes forskellige typer guitarer, lyden gengivet af dem er slående anderledes.

Hvilke typer guitarer er der
Hvilke typer guitarer er der

Klassisk guitar

Guitaren, som mange kender med en hals og en krop indrammet af dæk, betragtes som klassisk, dens form er en af de ældste. Den klassiske guitar er et akustisk instrument, hvis lyd kun forstærkes af en trælegeme. Derfor afspilles det normalt uden forstærkere og en mikrofon, kun i en støjende atmosfære eller store rum kan en simpel mikrofon bruges. Klassisk guitar kan være seksstrenget, eller den kan have syv strenge.

Akustisk

Sammen med den klassiske guitar er den akustiske guitar udbredt blandt guitarister. Det adskiller sig noget i størrelse såvel som i det materiale, det er fremstillet af. Sådanne guitarer bruges oftere til at udføre kompositioner i stil med folkemusik, country, blues. Dette forklares ved, at de bruger stålstrenge, som gør det muligt for melodier at lyde højere og højere.

I sin sædvanlige moderne form har guitaren kun eksisteret siden anden halvdel af det 18. århundrede. Før det bevarede nogle af dem, uanset i hvilke former og former det fremkom, små folks kulturer.

Elektrisk guitar

Ankomsten af en ny musikalsk æra var præget af fødslen af den elektriske guitar. Faktisk fra guitaren i klassisk forstand er der meget lidt tilbage i den elektriske model. Dens krop er i et stykke, der er slet ingen resonator, den kan ikke lyde uden en forstærker, og lyden gengives derfor kun gennem specielt udstyr, behandlet og suppleret med forskellige effekter. Derfor får hver musiker, der spiller det samme stykke elektrisk guitar, sin egen individuelle forfatters lyd.

Hvor mange strenge på en elektrisk guitar guitaristen beslutter overhovedet, måske 6, måske 12, kan strengene duplikeres for at opnå lydens dybde og variation.

Jazz guitar

Valget af denne type guitar som uafhængig synes for mange tvivlsomt, for faktisk er jazzguitar en symbiose af en akustisk guitar og en elektrisk guitar. Modellen har en ekstern lighed med en cello eller endda en kontrabas, fordi den har f-formede hak på siderne, der ligner de navngivne musikinstrumenter.

Bas-guitar

En slags elektrisk guitar er en basguitar. Den har tykke strenge, der danner en lavfrekvent musikalsk baggrund. Denne type instrument spiller ikke alene, sådan en guitar er designet til at modregne og supplere andre instrumenter og bruges derfor kun i ensembler.

At tænke på, at basguitaren kun er et hjælpeinstrument, er grundlæggende forkert, men en god bassist er guld værd, fordi han sætter stemningen i kompositionen og indstiller resten af kunstnerne.

Modellen har 4 strenge.

Anbefalede: