Hvorfor Blomstrer Ikke Påskeliljer?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Blomstrer Ikke Påskeliljer?
Hvorfor Blomstrer Ikke Påskeliljer?

Video: Hvorfor Blomstrer Ikke Påskeliljer?

Video: Hvorfor Blomstrer Ikke Påskeliljer?
Video: Почему не цветет эхмея в домашних условиях? | toNature.Info 2024, April
Anonim

Påskeliljer er både smukke og krævende blomster, hvis de plantes korrekt og på det rigtige sted. De begynder at blomstre i det tidlige forår og fortsætter næsten indtil efteråret og glæder deres ejere med et oprør af farver og former. Men nogle gange sker der noget, og de længe ventede blomster vises aldrig.

hvorfor påskeliljer ikke blomstrer
hvorfor påskeliljer ikke blomstrer

Hvorfor blomstrer ikke påskeliljer?

Der er flere grunde til dette, herunder:

  • Øget surhed i jorden. Påskeliljer er planter, der foretrækker enten let sur jord eller neutral. På andre vil de ikke blomstre. Hvad skal jeg gøre for at få påskeliljer til at blomstre? Afsør jorden. For at gøre dette er det nødvendigt at tilsætte kalk eller dolomitmel til det med en hastighed på 200-300 g / m2. Samtidig tilrådes det at transplantere blomsterne til et nyt sted.
  • Påskeliljernes tætte placering til hinanden. Rødderne til disse flerårige planter vokser meget godt om 1-2 år og fletter pærerne i nabolaget. Som et resultat løber blomster simpelthen tør for plads og derfor næringsstoffer, fugt og ilt. Som et resultat bliver de mindre og holder op med at blomstre. For at forhindre dette sker er det nødvendigt at transplantere påskeliljer hvert år i slutningen af august, når deres blade bliver gule.
hvornår man skal transplantere påskeliljer
hvornår man skal transplantere påskeliljer

Årsagen til, at påskeliljer ikke blomstrer, kan også være: utilstrækkelig vanding, overskydende fugt, mangel på sollys, frostskader, skadedyr eller sygdomme, mangel på næringsstoffer. Hvad skal man gøre? Vand, afløb, dæk vinteren og helbred til tiden. Det er også vigtigt at grave dem op i tide til opbevaring.

Hvorfor blomstrer ikke påskeliljer efter transplantation?

Det sker, at selv påskeliljer, der er transplanteret til et nyt sted, ikke blomstrer, selvom alt var fint det gamle sted.

påskeliljer blomstrer ikke
påskeliljer blomstrer ikke

Dette sker på grund af det forkerte valg af jord og tab af næringsstoffer eller et banalt chok (enhver transplantation af en plante er stress). I denne situation anbefales det at fodre dem med en biostimulerende opløsning og placere dem på deres sædvanlige sted.

Anbefalede: