Hvordan Man Tegner Et Gotisk Ornament

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tegner Et Gotisk Ornament
Hvordan Man Tegner Et Gotisk Ornament

Video: Hvordan Man Tegner Et Gotisk Ornament

Video: Hvordan Man Tegner Et Gotisk Ornament
Video: Как нарисовать викингов 2024, Kan
Anonim

Ornamentets hovedopgave er at skabe en smuk ramme, der understreger og udligner hovedelementet. Ved design af et gotisk ornament bruges en lineal og et kompas, da der i denne teknik er meget mere fra tegning end fra tegning.

Fragment af gotisk ornament
Fragment af gotisk ornament

Grundlæggende teknikker til kunstnerisk gotisk

Den gotiske stil er kendetegnet ved lige sammenflettede lodrette og buede linjer, cirkler med gentagne fragmenter og stiliserede plantemotiver. Princippet om at konstruere et gotisk ornament afspejles tydeligst i masverkmønsteret, der bruges til udsmykning af træ- og stenprodukter, pejse og farvede ruder. I den gotiske indretning er der en hel række ornamenter baseret på billedet af planter, hovedsagelig tornede (tidsel, sorttorn, vilde rose), hvis ujævne naturlige silhuetter er meget konsistente med stilen i æraen. Gotisk er kendetegnet ved lige og klare linjer, dette åbner et stort rum for fantasi i udarbejdelsen af geometriske ornamenter.

Billedet af mytiske væsner betragtes som et værdifuldt element i gotisk ornament. Zoomorfe og antropomorfe motiver kan afspejle legender og eventyr. Kanonen er billedet af en kvindes hoved på kroppen af en fugl eller fisk, et menneskeligt ansigt, der bliver til kronen på et træ, dyr og mennesker med vinger i unaturlige, brudte udgør.

Oprettelse af et motiv

Når man begynder at tegne et gotisk ornament, er det nødvendigt straks at skitsere grænserne for det element, ud over hvilket tegningen ikke skal gå. For at gøre opgaven lettere kan du tegne en ramme med en simpel blyant, når du er færdig med arbejdet, slette linjerne med et viskelæder.

De begynder at tegne et geometrisk mønster fra midten af en betinget firkant, der forbinder lige linjer med halvcirkler og buer. Den mest bekvemme måde at gøre dette på er med en lineal og kompas. Det mest berømte gotiske symbol er skildringen af en skematisk kongelig lilje på en høj stilk eller 4 blomster bundet sammen.

Plantemønsterets bund løber gennem hele elementet og tegnes først. I gotik er bunden af ornamentet som regel en træstamme eller en gren, hvorpå yderligere elementer derefter spændes: blade, blomster eller klaser. En bølget eller zigzag linje er tegnet omkring hvilken mindre detaljer derefter placeres.

Ornament dannelse

Gentagelsen af det samme mønster skaber et enkelt motivmønster; denne teknik bruges til båndindramning af malerier og til dekorering af møbler. Hvis du fortynder planteelementerne med gentagne geometriske motiver, får du den såkaldte kant, som bruges til at indramme volumetriske objekter. Når du opretter et gotisk ornament på en computer, er det praktisk at bruge de tekniske egenskaber ved kopiering til at kombinere gentagne motiver i et mønster.

Anbefalede: