Hvordan Man Laver En Armbrøst

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Armbrøst
Hvordan Man Laver En Armbrøst

Video: Hvordan Man Laver En Armbrøst

Video: Hvordan Man Laver En Armbrøst
Video: Hvordan man laver en fuld Compound Micro armbrøst Part 1 Bow Making 2024, April
Anonim

I middelalderen var armbrøstet et stærkt våben, der var væsentligt bedre i kampkvaliteter end en almindelig bue. Århundreder er gået, men kunsten at krybskytte er ikke forsvundet. I dag bruges dette våben ikke kun i sportskonkurrencer, men er også i tjeneste med nogle specialenheder. Hvis du vil konkurrere i optagelsesnøjagtighed, kan du selv lave en fungerende model af en armbrøst.

Hvordan man laver en armbrøst
Hvordan man laver en armbrøst

Er det nødvendigt

  • - birkebræt
  • - fly;
  • - en hacksav til træ
  • - mejsel
  • - en hammer
  • - kniv
  • - wire;
  • - bilfjeder;
  • - stærk tråd til buestrengen (metalkabel).

Instruktioner

Trin 1

Begynd at lave armbrøst fra lageret. Egnet til sengen er birk, aske eller valnød. Fra et tørt bord med en tykkelse på ca. 30 mm skal du skære bunden af armbrøjen i henhold til skabelonen. Lav en rille (tungen) på det fremtidige sengs øverste plan, som vil tjene som en guide til bommen. Forstærk denne rille med to metalstrimler, der overlapper hinanden på rillen.

Trin 2

Som armbrøstbue er buerne på en brugt sportsbue eller gamle bilfjedre, der skal have den nødvendige form på en slibesten, ideelle. Anbring stævnen foran på bestanden ved at lave et hak i træet. Styr forbindelsen af buen med bestanden med en speciel blok i form af en metalramme.

Trin 3

Brug kunstige materialer, der er svære at strække til buestrengen (hurtigflyvning, lavsan osv.). Hvis du beslutter at bruge et metalkabel som buestreng, skal du huske på, at det kan reducere pilens hastighed. I enderne af buestrengen skal du lave løkker til at sætte på buen. Efter at have fastgjort buestrengen til buen, skal du justere graden af dens spænding, og vikle yderligere drejninger på enderne, hvis det er nødvendigt.

Trin 4

Byg en udløser. Den består af et træ- eller metalhåndtag, der skubber en pil. Installer armen på akslen bag på bestanden, og lav en gennemgående rille i træet.

Trin 5

For skyttefærd har du brug for et syn, der består af et forreste syn og et bageste syn (plader med åbninger). I ekstreme tilfælde kan sigtning under optagelse udføres ved at fokusere på renden og pilespidsen. Moderne sportsmodeller af armbrøst er i nogle tilfælde udstyret med diopter eller optiske seværdigheder.

Trin 6

Fastgør en stigbøjle på forsiden af bestanden for at gøre det nemmere at trække i buestrengen. Lav en stigbøjle med tykt tråd eller stålkabel. Når du trækker buen, indsættes et ben i den på jorden. Hvis du har en meget kraftig bue, er et sådant element et must.

Trin 7

Skær pilene til armbrøstet ud af massivt træ, hvilket giver en fortykning i ryggen til buestrengen. Find den optimale bomlængde empirisk. Brug en almindelig søm til spidsen, og skru den fast på forsiden af bommen med tynd kobber- eller aluminiumtråd. For mere kraftfulde modeller kan du lave en pil af en metalbånd eller tykt ståltråd.

Anbefalede: