Hvordan Man Laver En Simpel Teleskop-refraktor Fra Et VVS-rør

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Simpel Teleskop-refraktor Fra Et VVS-rør
Hvordan Man Laver En Simpel Teleskop-refraktor Fra Et VVS-rør

Video: Hvordan Man Laver En Simpel Teleskop-refraktor Fra Et VVS-rør

Video: Hvordan Man Laver En Simpel Teleskop-refraktor Fra Et VVS-rør
Video: teknologi hvordan man IKKE samler rør 2024, April
Anonim

Alle moderne teleskoper er opdelt i to hovedtyper - spejlreflektorer og linserefraktorer. Dele til den første type teleskop er meget dyre. Det er usandsynligt, at det vil være muligt at samle en sådan enhed alene uden specielt udstyr. Men svaret på spørgsmålet om, hvordan man laver et refraktorteleskop af det enkleste design med egne hænder, er relativt simpelt.

Hvordan man laver et teleskop selv
Hvordan man laver et teleskop selv

Er det nødvendigt

  • - et forstørrelsesglas med en diameter på 100 mm
  • - linse minus 18 dioptrier. med 25-50 mm;
  • - VVS-rør 100 mm
  • - VVS-adapter fra 100 mm
  • - et stykke fra et gummirør til biler
  • - en dåse med sort maling
  • - kludhandsker
  • - to vvs-klemmer 100 mm
  • - fil, scotch tape, skruetrækker.

Instruktioner

Trin 1

Så lad os se, hvordan man laver et teleskop. Tør først den købte linse og lup grundigt af med en klud fugtet med alkohol. Der bør ikke være pletter eller fingeraftryk på disse elementer i det fremtidige teleskop. For at undgå at efterlade snavs på glasset skal du udføre det meste af det efterfølgende arbejde med handsker.

Trin 2

Skær et stykke ca. 30-35 cm langt fra plastrøret til kroppen. Skær også to 4 og 2,5 cm O-ringe ud. Sav håndtaget af forstørrelsesglasset af. Sæt klemmerne på rørstykket uden at stramme dem.

Trin 3

Mal det fremtidige rørs krop med sort maling (du kan kun indefra). Det vil være umuligt selv at lave et teleskop af tilstrækkelig kvalitet uden denne procedure. Mal også O-ringene.

Trin 4

Vent på, at emaljen tørrer. Skær de forberedte O-ringe lodret. Pak de mindre af dem rundt om forstørrelsesglassets diameter, og indsæt den resulterende struktur i kroppen. Det skal komme tæt nok ind. Men for at være sikker kan du smøre ringen med en slags plastlim.

Trin 5

Stram et af klemmerne på husets øverste kant omkring linsedelen. Pak den anden ende af røret med det resterende fugemasse, og sæt kroppen ind i adapteren. For at lave et hjemmelavet teleskop skal du derefter trykke på forseglingen ovenpå med en hammer, så røret holdes så tæt i adapteren som muligt.

Trin 6

Placer linsen oven på det stykke bilindretning. Du kan købe et sådant okular på ethvert apotek. Installer linsen med den konvekse side udad. Fastgør linsen til stikket med tape. Sæt niplen i adapteren. På dette tidspunkt kan arbejdet betragtes som næsten færdig.

Trin 7

Som du kan se, er svaret på spørgsmålet om, hvordan man laver et teleskop, enkelt. For nemheds skyld skal du fastgøre den resulterende enhed på en holder fremstillet af f.eks. En skinne og en skrue.

Trin 8

Brug din DIY teleskop refraktor til det tilsigtede formål. Selvfølgelig kan denne enkle enhed højst bruges som et legetøj til et barn. Men under alle omstændigheder, når man ser på det, vil solsystemets planeter sandsynligvis være ret bekvemme. I videoen nedenfor er processen med at fremstille et sådant teleskop fra et kloakrør præsenteret i detaljer.

Anbefalede: