Danny Aiello: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Danny Aiello: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Danny Aiello: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Danny Aiello: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Danny Aiello: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Как живёт Даниил Глейхенгауз - главный хореограф фигурного катания 2024, Marts
Anonim

Danny Aiello begyndte sin skuespilkarriere i en ganske sen alder, men samtidig havde han en chance for at spille i flere film, der er blevet ægte klassikere i biografen. I halvfjerdserne spillede han i kulten "The Godfather 2", i firserne - i filmen "Once Upon a Time in America" og i halvfemserne - i dramaet "Leon".

Danny Aiello: biografi, karriere, personlige liv
Danny Aiello: biografi, karriere, personlige liv

Tidlig biografi

Forældrene til den fremtidige skuespiller blev opkaldt Francis og Daniel Luis Aiello. De boede i New York City, Manhattan. Danny, født 20. juni 1933, var den femte af seks børn i denne familie.

På et tidspunkt var Frances næsten fuldstændig blind, og Daniel Louis, en arbejdstager af profession, besluttede at efterlade hende med sine børn. Derefter talte skuespilleren offentligt om sin far på en negativ måde. Men i 1993 gjorde de det stadig op.

Danny er kendt for at have deltaget i James Monroe High School. Og da han var seksten, blev han tilmeldt det amerikanske militær (og for at gøre dette måtte han lyve omkring sin alder).

Tre år senere demobiliserede Aiello og vendte tilbage til New York. Og selvom han altid var interesseret i biograf, var han i første omgang engageret i ting langt fra denne slags kunst - han var en repræsentant for fagforeningen for arbejdere fra Greyhound-busfirmaet samt en bouncer i et af New York klubber.

Film- og tv-karriere

Aiello begyndte at handle i Hollywood, da han allerede var omkring fyrre år gammel. Hans første rolle var en af baseballspillere i sportsdramaet 1973 Beat the Drum Slow. Forresten, her stjernede han med en sådan stjerne som Robert De Niro. Og et år senere, i 1974, optrådte Aiello i skikkelse af banditten Tony Rosato i en af de bedste film nogensinde (han er rangeret 3. i iMDB-klassificeringen) - "The Godfather 2". Og generelt var skuespilleren organisk i denne rolle, hvilket utvivlsomt bidrog til hans italienske oprindelse. Interessant nok blev De Niro igen hans filmpartner.

Derefter spillede Aiello med i film som "Fingers" (1976), "Blood Brothers" (1978), "Fort Apache, Bronx" (1981). Og i 1984 havde han en chance for at deltage i en anden berømt film - i gangsterdramaet Sergio Leone "Once Upon a Time in America". Her dukkede han op i en vulgær politimester.

Billede
Billede

Det er også værd at bemærke, at Aiello arbejdede tæt sammen med instruktøren Woody Allen i firserne. For eksempel spillede skuespilleren i sin komedie "The Purple Rose of Cairo" (1985) Monk - mand til hovedperson, der forsøgte at flygte fra den triste virkelighed i familielivet til den magiske verden af biograf. Han deltog også i Allens 1987-film Radio Day og optrådte her i forklædning af en gangster Rocco.

Og måske en af de vigtigste roller i Aiellos karriere er rollen i Spike Lees drama Do It Right. Her blev han bedt om at spille Sal, ejeren af et pizzeria i et fattigt kvarter befolket mest af sorte. Dette bånd modtog i sidste ende to Oscar-nomineringer: Spike Lee konkurrerede om statuetten i kategorien Bedste originale manuskript og Danny Aiello i kategorien Bedste birolle. Men til sidst modtog hverken den ene eller den anden prisen.

I 1991 medvirkede skuespilleren i den ret berømte film i Rusland "The Hudson Hawk". Hans karakter her blev kaldt Tommy Messina. Ifølge manuskriptet er Tommy en ven og assistent til hovedpersonen - indbrudstyven Eddie Hawkins (spillet af Bruce Willis). Det er interessant, at du i denne film ikke kun kan se Aiellos skuespil, men også høre hans vokal.

I løbet af de næste ti år havde han også flere succesrige værker. I 1993 medvirkede han i komedien "Mig og barnet" (hans karakter blev kaldt Harry), i 1994 - i Luc Besson-filmen "Leon" (her spillede han rollen som Tony - manden, der giver hovedpersonen ordrer for mord), i 1996 - i thrilleren "To dage i dalen".

Billede
Billede

Også værd at bemærke er hans rolle i 1997-miniserien The Last Don, baseret på romanen af Mario Puzo, og i dens efterfølger, The Last Don 2. Her spillede han det gamle hoved af mafiaen Don Clericuzio.

Efter 2000 handler Aiello ikke længere så meget som i hans bedste år. Samtidig skal det anerkendes, at skuespilleren i det 21. århundrede har roller, der er værd at være opmærksom på og publikums kærlighed. I 2005 medvirkede han i filmen Brooklyn Lobster. Her portrætterede han den ældre forretningsmand Frank Giorgio på en meget autentisk måde. Og i løbet af filmen skal denne helt ikke kun håndtere eksterne udfordringer, men også med interne kriser, der er karakteristiske for enhver aldrende person.

Billede
Billede

I 2006 optrådte Danny Aiello som en komofigur i thrilleren Lucky Number Slevin. Og fra Aiellos seneste arbejde i biografen er det værd at fremhæve hans rolle i den venlige familiefilm "Lille Italien", der fortæller om livet for to italienske familier i Canada.

Andre aktiviteter

Danny Aiello spillede sin far i videoen til Madonnas komposition "Papa do not preek" fra 1986 (dette navn kan oversættes til russisk som "Dad, do not lecture me"). Efterfølgende indspillede han endda en slags svarsang - "Papa ønsker det bedste til dig" ("Far vil have det bedste for dig").

I 2014 udgav Simon & Schuster Danny Aiellos selvbiografi, I Only Know Who I Am When I Am Someone else: mit liv på gaden, på scenen og i film.

Det er også kendt, at Aiello er involveret i velgørenhedsarbejde. Især har han støttet Frelsesarmeen såvel som organisationer som Broadway Cares / Equity Fights AIDS, som skaffer penge til at bekæmpe AIDS, og Covenant House, som er et privat agentur, der hjælper hjemløse teenagere i USA.).

Billede
Billede

Skuespillerens familie

Den 8. januar 1955 blev Danny Aiello gift med Sandy Cohen, og de bor stadig sammen i New Jersey. Under deres ægteskab blev de forældre til fire børn - Jamie, Rick, Stacy og Danny. Desuden fik den sidste af dem, da han voksede op, også stor berømmelse - primært som stuntman og stuntdirektør. I kreditterne blev han omtalt som Danny Aiello III. I øjeblikket er han allerede død (dødsdato - 1. maj 2010, dødsårsag - kræft i bugspytkirtlen).

Det er også værd at tilføje, at skuespillerens nevø er sportskommentatoren Michael Kaye, ganske populær i USA.

Anbefalede: