Hvordan Er Savonlinna Opera Festival

Hvordan Er Savonlinna Opera Festival
Hvordan Er Savonlinna Opera Festival

Video: Hvordan Er Savonlinna Opera Festival

Video: Hvordan Er Savonlinna Opera Festival
Video: Der fliegende Holländer Savonlinna Op Festival 1989 Richard Wagner - Subtitles (en, es, fr, de, ru) 2024, April
Anonim

Hvert år i hele juli er den finske by Savonlinna vært for verdensklasse musikere, operakunstnere, instruktører og dirigenter. På dette tidspunkt afholdes der en international kulturel begivenhed der - en opera festival.

Hvordan er Savonlinna Opera Festival
Hvordan er Savonlinna Opera Festival

Denne festival er et af de bedste og verdensberømte musikfora. Det finder sted i det middelalderlige Olavinlinna Slot, der ligger på en ø i byen Savolinna. Specielt til denne begivenhed opføres en enorm overdækket scene og et auditorium, der kan rumme mere end to tusind mennesker, i fæstningens gårdhave. Og selve slottet bliver til et ægte musikteater under Operafestivalen.

Historien om dette musikalske forum begyndte for 100 år siden - i 1912. Det var dengang, at den berømte finske sanger og ejer af den smukke sopran Aino Akte organiserede den første operafestival, hvor værker af finske komponister blev fremført. Det blev afholdt indtil midten af 30'erne, og derefter fulgte en fyrre års pause. Festivalen blev genoptaget i 1967 med operakurser arrangeret som en del af denne musikalske festival. Siden da er festivalen blevet en international kulturel begivenhed, der årligt deltager i omkring 60 tusind mennesker. De verdensberømte solister fra Finlands Nationalopera betragter det som en ære at optræde her.

I hele juli kan du på Olavinlinna Slot høre berømte værker udført af de bedste musikere og operakunstnere, både finske og udenlandske. Alle operaer udføres i originalen, og en særlig elektronisk resultattavle viser titler på finsk og engelsk.

En nyhed ved festivalprogrammet er en operasangkonkurrence blandt kunstnere fra hele verden. 20 personer har lov til at deltage i det, hvoraf 6 udvælges til konkurrencen i hovedkonkurrencen. Finalister får ret til at optræde sammen med Opera Festival Orchestra og pengepræmier.

I 2012 fejrer Savonlinna Opera Festival sit 100-års jubilæum. Til ære for denne betydningsfulde begivenhed vil alle feriegæster have en storslået jubilæuskoncert, som efterlader mange fantastiske indtryk og levende følelser.

Anbefalede: