Hvordan Man Dyrker Ananas Fra Toppen

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Dyrker Ananas Fra Toppen
Hvordan Man Dyrker Ananas Fra Toppen

Video: Hvordan Man Dyrker Ananas Fra Toppen

Video: Hvordan Man Dyrker Ananas Fra Toppen
Video: Sådan får man en Ananas top til at blive en Ananas Plante. 2015 2024, April
Anonim

Hvilke amatører vokser ikke i deres havepladser og på vindueskarmene i lejlighederne. Som det viste sig, kan selv ananas dyrkes derhjemme. For at gøre dette behøver du ikke at skure butikkerne på jagt efter eksotiske frø. Det er nok bare at købe en moden frugt og spise den og plante en ny plante fra toppen beregnet til kassering, som endda vil bære frugt.

Ananas begynder at bære frugt i 2-3 år efter plantning
Ananas begynder at bære frugt i 2-3 år efter plantning

Er det nødvendigt

  • - moden ananas
  • - gryde
  • - jordunderlag
  • - hjemmelavet drivhus fra en krukke eller pakke

Instruktioner

Trin 1

For at dyrke ananas derhjemme skal du finde en passende frugt til disse formål. Ananas skal være moden og fri for frost. Bedre at købe sommerfrugt. Moden ananas lugter godt, dens kød er relativt smidig, toppen kan vrikke lidt. Her afskærer du det. Det er ikke nødvendigt at lade papirmassen være på toppen, når du skærer. Omvendt skal du fjerne den nederste række af blade, så du har en lille stub.

Trin 2

Hæng toppen med hampen nede på et tørt sted i 2-3 uger. Denne tid vil være nødvendigt for planten at helbrede såret og overføre næringsstoffer fra bladene til det sted, hvor fremtidige rødder skal spire.

Trin 3

Fyld bunden af potten med flodsten eller udvidet ler, fyld potten med et jordunderlag bestående af lige dele tørv, jord og flodsand. Kog vand, tilsæt et par kaliumpermanganatkrystaller til det og spild pottejorden godt for at desinficere det. Dette skal gøres et par dage inden plantningen af planten.

Trin 4

Tag den tilberedte kimplante, hold den i jorden til de nederste blade, spray den ovenpå med en sprayflaske og dæk med en krukke eller plastikpose. Ananas anbringes på et lyst, mørkt sted, men prøv at undgå direkte sollys.

Trin 5

Efter en måned bliver planten stærk nok og frigiver de første rødder. Det skal vandes hele denne tid sjældent, men rigeligt med meget varmt vand. Hvis du brugte en lille gryde til at spire rødderne, er det tid til at transplantere ananas i et større kar, hvor det vil vokse de næste 3-4 år.

Trin 6

En voksen plante har brug for lidt fodring, hvorefter den blomstrer og begynder at bære sine første frugter. Du kan stolt forkæle dine venner med hjemmelavet ananas, og hvis nogen af dem ikke tror på dig, så fortæl dem, hvor let det virkelig er.

Anbefalede: