Sådan Laver Du En Stencil Til Bogstaver

Indholdsfortegnelse:

Sådan Laver Du En Stencil Til Bogstaver
Sådan Laver Du En Stencil Til Bogstaver

Video: Sådan Laver Du En Stencil Til Bogstaver

Video: Sådan Laver Du En Stencil Til Bogstaver
Video: DIY stencil til påskekort 2024, April
Anonim

Ordet "stencil" kommer fra den italienske traforetto, som bogstaveligt betyder "perforeret plade". Derfor er den klassiske stencilteknik - der tages et tæt materiale, hvorpå et bestemt billede eller en tekst først tegnes og derefter klippes ud. Stencilen kan genbruges, og bogstaverne eller tegningerne ser ens ud. Du kan lave en stencil af en bestemt indskrift, som skal oversættes mange gange, for eksempel på T-shirts. Men du kan også oprette et alfabet, der skal bruges til forskellige formål.

Sådan laver du en stencil til bogstaver
Sådan laver du en stencil til bogstaver

Er det nødvendigt

  • - computer med internet
  • - Printer;
  • - papir til printer;
  • - pap eller plastfilm
  • - kontor- eller støvlekniv
  • - kulstofkopi
  • - kuglepen eller gelpen
  • - bord.

Instruktioner

Trin 1

Og vælg en skrifttype til stencilen til en bestemt indskrift og til stencilen i alfabetet. Du kan finde det på Internettet, eller du kan selv tegne bogstaverne i den ønskede form. Hvis du ikke har brug for en særlig sofistikeret skrifttype, kan du bruge dem, der er indbygget i Word. I dette tilfælde skal du gå til skrifttypevinduet på toppanelet og vælge den, du har brug for. Vælg indskriften, og indstil den ønskede skriftstørrelse. Derefter skal du bare udskrive arket.

Trin 2

Du kan vælge en mere elegant skrifttype. Download det fra Internettet. I dette tilfælde er indskriften mere bekvem at behandle i Photoshop. Gå til menuen, som er angivet med bogstavet T. Lav den ønskede indskrift og udskriv arket.

Trin 3

Oversæt teksten til pap eller plast. For at oversætte bogstaverne til pap har du brug for en kulstofkopi. Læg et ark kulstofpapir med den farvede side på pap, læg det trykte ark ovenpå og cirkel bogstaverne med en simpel blyant eller kuglepen. Hvis der ikke er nogen kulstofkopi, kan bogstaverne simpelthen skubbes igennem med den samme kuglepen (endnu bedre hvis det er med et tomt spids). Du kan gøre det samme med uigennemsigtig plast.

Trin 4

Det er bedre at gøre det ellers med gennemsigtig plast. Fyld bogstaverne med mørk maling inden du udskriver arket. Læg et ark og et stykke plast ovenpå. Hvis en kugle- eller gelpen trækker på dette hoved, skal du cirkulere bogstaverne. Hvis du ikke tegner, skal du tage en kniv eller nål og klø bogstaverne ud. Glem ikke at lave jumpere til de bogstaver, hvor omridset begrænser en slags internt rum. Der skal være mindst to springere.

Trin 5

Skær bogstaverne ud. Papstencilen kan skæres med skarpe saks. Stik enden af saksen ind i den del af overfladen, der skal skæres, bring snittet til linjen og skær derefter lige langs linjen. Hvis du stikker saksens ende lige ind i linjen, bliver snittet skævt. Det er bedre at skære plasten med en skarp kniv på tavlen.

Anbefalede: