Hvordan Man Navngiver En Teatergruppe

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Navngiver En Teatergruppe
Hvordan Man Navngiver En Teatergruppe

Video: Hvordan Man Navngiver En Teatergruppe

Video: Hvordan Man Navngiver En Teatergruppe
Video: Vejle Friskole 6.klasse - Case 2: deling af snapchat-billede på Facebook 2024, April
Anonim

Hvordan vælges en og kun én af de mange muligheder for navne til en teatergruppe? Det afhænger af, hvad du beslutter at fokusere på: deltagernes alder, publikum, en omtrentlig repertoireplan. Det kan være en god idé at vælge en professionel betegnelse eller satse på navnet på en velkendt karakter.

Hvordan man navngiver en teatergruppe
Hvordan man navngiver en teatergruppe

Instruktioner

Trin 1

Når du vælger et navn til en teatergruppe, skal du blive styret af deltagernes alder. Børneholdet (op til 14 år) ville være passende at navngive et af navnene på eventyrkarakterer ("Cipollino", "Pierrot", "Ole-Lukoye"). Unge teatergæster og medlemmer af cirklen er muligvis ikke imod "Hamlet", "Don Quichote" eller endda "Figaro". Brug ikke navnene på tegn i bøger og film, hvis forfattere er ved godt helbred uden deres skriftlige tilladelse (hvilket undertiden er meget problematisk at gøre på grund af forskellige juridiske finesser, materielle omkostninger eller for eksempel en sprogbarriere).

Trin 2

Tænk over, hvem der kommer til dine forestillinger. Hvis du planlægger at optræde hovedsageligt foran børn, skal navnet på din teatergruppe være forståeligt for børnene og forårsage dem positive følelser. For eksempel "Jolly Carlson", "Buratino and Company", "Sisters and Brothers Grimm". Men teenagepublikummet og ungdomspublikummet er ret kræsne. I dette tilfælde behøver du ikke vælge et for fantasifuldt navn. Og på samme tid kan det være usædvanligt og endda chokerende. For eksempel er vi sammen, belysning og ydeevne, trin bag scenen.

Trin 3

Tag dit fremtidige repertoire som grundlag. Så hvis du skal iscenesætte skitser, repriser, parodi-spil, er det muligt, at du kan lide følgende titler: "Jester med os", "Regulars", "Balaganchik", "Dominoes". Hvis du vil fokusere på seriøse dramatiske værker, skal navnet på cirklen være passende: "Sphere", "Mirror", "Theme", "Situation" osv.

Trin 4

Vælg de navne, som tilskuere og deltagere i cirklen forbinder med teatret, nemlig: - navne på genrer ("Drama", "Reprise", "Miniature", "Intermedia") - navne på strukturelle enheder af værker ("Phenomenon", "Prolog", "Exposition"); - termer relateret til arbejdet med produktion og scenografi ("Mise-en-scene", "Rekvisitter", "Dekoration") - termer relateret til arrangementet af scenen og auditoriet ("Ramp", "Backstage", "Gallery", "Parterre").

Trin 5

Beslut om det ville være hensigtsmæssigt at navngive teatergruppen efter berømte dramatikere eller deres skuespil. På den ene side betyder det, at du stræber efter at nå et givet niveau. Men på den anden side kan det virke for prætentiøst, især hvis produktionen ikke lykkes.

Trin 6

Vælg ikke for lange navne og prøv at undvære kvalitets adjektiver (store, små, smukke, smukke, nye, gamle, sjove, triste osv.). Eller i det mindste bruge dem på en sådan måde, at den resulterende sætning i det mindste har en vis relation til kunst. For eksempel "New Age", "Small Hall", "Sad Image".

Anbefalede: