Pierre Watkin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Pierre Watkin: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Pierre Watkin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Pierre Watkin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Pierre Watkin: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Как Живет Эммануэль Макрон И Сколько Он Зарабатывает 2024, April
Anonim

Pierre Frank Watkin er en amerikansk film- og tv-skuespiller, der medvirkede i 30'erne, 40'erne og 50'erne i det 20. århundrede. Hans yndlingsgenre er vestlige. Den mest mindeværdige filmrolle er Eleanor Twitchells far i filmen Yankee Pride fra 1942.

Pierre Watkin: biografi, karriere, personlige liv
Pierre Watkin: biografi, karriere, personlige liv

Biografi

Pierre blev født i den lille by Sioux City, Iowa den 29. december 1889. Han var det tredje barn af fire i familien til George og Elizabeth Wattkin, der ejede huset for teatralske mennesker i Sioux City.

Billede
Billede

Efter eksamen fra gymnasiet valgte den unge mand et skuespilyrke. Da den første verdenskrig brød ud, arbejdede Pierre allerede i Sidney Toler's fungerende gruppe og var gift. Det er med sikkerhed kendt, at han undgik deltagelse i Første Verdenskrig, da han var den eneste forsørger i sin familie. Imidlertid har historien ikke bevaret navnet på hans kone eller hans børn. Desuden fremgår navnet på Pierre Watkin i de føderale folketællinger fra 1920 og 1930 ikke nogen steder.

I 1920'erne havde Watkin allerede sammensat sin egen teatergruppe kaldet Pierre Watkin Players. Siden 1926 har gruppens shuttle-lejlighed været placeret på det egyptiske teater i Sioux Falls, South Dakota. I 1927 flyttede de til Lincoln, Nebraska.

Han døde den 3. februar 1960.

Filmkarriere

I slutningen af 1940'erne spillede Pierre Watkin rollen som Perry White i tv-serien Superman. Hovedrollen blev spillet af Kirk Elina, og Noelle Neal spillede rollen som Supermans elskede Lois Lane.

Billede
Billede

De mest berømte film og tv-serier med Pierre Wattkin er:

  • Farlig (1935);
  • Jeg var nødt til at ske (1936);
  • Distriktsadvokat og glemte ansigter (1936);
  • Jim of the Jungle (1955);
  • Cheyenne (1955);
  • Alfred Hitchcock præsenterer (1955);
  • Bat Masterson (1958);
  • Bronco (1958);
  • Wanted Dead or Alive (1958).

Pierre Watkin har etableret sig som en fremragende og sofistikeret skuespiller som Russell Hicks, Janathan Hale, Selmer Jackson og Samuel Hinds. Han har arbejdet meget i Hollywood og spillet rollerne som fremtrædende og indflydelsesrige karakterer: politiske ledere, militærofficerer, advokater, distriktsadvokater, læger og velhavende forretningsfolk.

Men i modsætning til mange andre har Pierre en overraskende blød stemme og artikuleret tale. Ifølge mange kritikere blev Watkins berømte talent mest afsløret i rollen som den uhøjtidelige og arrogante bankpræsident Mr. Skinner i komedien WC Fields fra 1940. Bank afskrækkelse.

Tv-karriere

I slutningen af 1950'erne spillede Watkin flere forskellige karakterer i tv-serien Adventures of Superman (med en ny karakter i hver episode). Ifølge planen skulle Watkin spille rollen som redaktør for The Daily Planet, men John Hamilton, der spillede Superman, døde uventet i 1959. Derefter blev serien lukket, de ufærdige episoder blev annulleret, og Watkin selv døde kun seks måneder senere.

I 1955 var Pierre involveret i optagelserne af børns tv-serie "Rage", produceret af NBC Studios. Parallelt med dette spillede Watkin i CBS-serien Brave Eagle.

Billede
Billede

Skuespilleren medvirkede også i Warner Brothers tv-serie The Law Man og 1956 tv-serien Reckless Press.

Fra 1957 til 1958 medvirkede Watkin i CBS-serien Perry Mason som dommer Keatley, Texas Ranger Tales, Sky King-eventyrserien og Jack Benny-programmet.

I 1958 spillede Pierre Dr. Brin i serien Doctor of the Frontier. Samme år spiller han oberst Duncans rolle i tv-serien "Colt.45".

I alt deltog skuespilleren i løbet af sin karriere fra 1935 til 1959 i mere end 100 projekter på tv og i film.

De bedste film af Pierre Watkin

Yankee Pride er en amerikansk film fra 1942 af Samuel Goldwin. Medvirkende Harry Cooper, Teresa Wright og Walter Brennan. Filmen er dedikeret til Lou Gehrig - en velkendt baseballatlet, hvis tragiske og utidige død har rørt enhver amerikaner. Lou Gehrig døde i en alder af 37 år af amyotrofisk lateral sklerose, en sygdom med det uformelle navn "Lou Gehrigs sygdom."

Filmen spiller Lou Gehrigs Yankee baseball holdkammerater Babe Ruth, Bob Meisel, Mark Koenig og Bill Dickey som sig selv. Den berømte sportskommentator Bill Stern medvirkede også i filmen. Filmen vandt 11 Oscar-nomineringer, og Lou Gehrigs sidste linje med gribende tale, "I dag betragter jeg mig selv som den lykkeligste person på jorden," blev 38. plads på American Film Institutes 100 bedste filmcitater.

The Adventures of Superman er en amerikansk tv-serie fra 1950'erne. Sæsonerne 1951, 1952 og 1953 var sorte og hvide, og fra 1954 blev de farvede. Pierre Watkin spillede en række tegn i det, herunder tv-skurke, der spillede forskellige roller i hver episode.

Billede
Billede

"Fury" eller "The Brave Stallion" er en amerikansk tv-serie i vestlig stil filmet mellem 1955 og 1960. Seriens plot er baseret på historien om en hest ved navn Fury og en dreng, der elsker hende og fortæller om forskellige historier, der skete med dem på "Broken Wheels"-ranchen i Californien.

"Brave Eagle" er en vestlig tv-serie filmet i 1955-56. For første gang i vestlig biograf afspejlede plotets serie indfødte amerikaners synspunkt på det amerikanske vests historie, og amerikanske indianere optrådte for første gang som hovedpersonerne.

Hovedpersonerne er Keith Larsen, en Cheyenne-indianer, Kim Winona, en Sioux-indianer og Anthony Numken, en Hopi-indianer. Serien fortæller om sammenstød mellem indiske stammer, om forsøg på at afslutte krigen og indgreb hos hvide amerikanere, om racefordomme.

"Frontier Doctor" er en serie i vestlig stil filmet i 1958-59 og er også kendt som "Unarmed" og "Man of the West". Mange episoder blev filmet på Iverson Movie Ranch i Chatsworth, Californien - den mest optagede udendørs placering i Hollywoods historie.

Sky King er en radio- og tv-serie om en rancher og en pilot, der er baseret på historien om den sande personlighed fra 1930'erne Jack Kon, kendt som Flying Constable i San Bernardino, Californien. Hovedpersonen, ved hjælp af sit fly, fangede kriminelle, spioner og fandt mistede rejsende.

Colt.45 er en amerikansk tv-serie i vestlig stil filmet mellem 1957 og 1960.

Derudover var Pierre Watkin en hyppig bidragsyder til The Jack Benny Program, en amerikansk komedieradio og tv-serie, der varede mere end 30 år og blev kulminationen på den amerikanske komedie fra det 20. århundrede.

Anbefalede: