Akira Tarao: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Akira Tarao: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Akira Tarao: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Akira Tarao: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Akira Tarao: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: MAYDAY【ROAD TO AKIRA LIVE : LIVE STREAMING】2021.09.05 2024, Kan
Anonim

Akira Tarao er en japansk filmskuespiller, sanger og musiker. Siden 2012 er Akira den eneste mandlige skuespiller, der modtager Japan Record Award for bedste skuespiller og Japan Academy Award for fremragende præstation.

Akira Tarao: biografi, karriere, personlige liv
Akira Tarao: biografi, karriere, personlige liv

Biografi

Akira Terao blev født den 18. maj 1947 i Yokohama, Kanagawa-præfekturet, Japan. Hans far var skuespiller og filmregissør Yukichi Uno. Akira blev uddannet på Wako Gakuen School. Han dimitterede fra Daini High School og Hosei University. Han modtog sin skuespiluddannelse på Bunka Gakuen Professional School.

Musikalsk kreativitet

I 1966 debuterede han som bassist i en gruppe kaldet Group Sounds under pseudonymet Savage. Debut solo album blev udgivet i 1970.

Som kunstner og musiker er Akira bedst kendt for sit hit "Ruby no Yubiwa" fra 1981 og det album, der solgte som "Reflections", der solgte 1,6 millioner eksemplarer i Japan.

Billede
Billede

Skuespillerkarriere

Som skuespiller debuterede Akira Tarao i 1968-filmen Chikado no Taiyi, instrueret af Kei Kumai. I 1985 medvirkede Terao under Akira Kurosawa i sin film Run. I 1990 optrådte han igen i filmen "Dreams" af den samme instruktør og spillede rollen som sig selv i den. For instruktør Takashi Kozumi spillede han roller i filmene "Efter regnen" og "Professorens foretrukne ligning."

Akira Taraos talent som dramatisk skuespiller var tydeligt på sæt af Yasashii Jikan, instrueret af Kazunari Ninomiya, og på sæt af Change (2008), instrueret af Takuya Kimura.

Ved 47-1th Blue Ribbon Awards modtog Akira Tarao prisen for bedste skuespiller for Half Confession.

Han fungerede også som en kommerciel skuespiller for agenturer som Horipro og Ishihara International Productions. Hans nuværende personlige agentur er Terao Music Offices.

Billede
Billede

Personlige liv

Akira Terao var gift med den berømte taiwanske skuespillerinde Banjaku Han, der boede i Japan og udførte sange på japansk. Deres bryllup fandt sted i 1973, men allerede i 1974 blev parret skilt.

Akiras nuværende kone er Mayumi Hoshino.

Ifølge nære venner er Terao berømt for at "bære briller og udtrykke nihilisme."

Et af funktionerne i Akiras udseende er to mol på den ene kind, så Tarao har kaldenavnet "Hoppe", hvilket betyder "kind".

Billede
Billede

Filmisk kreativitet

Sammenlignet med andre professionelle filmskuespillere vises Terao ikke ofte i film, så listen over hans arbejde er ikke lang.

I 1968 medvirkede Tarao i The Sands of Kurobe, et japansk drama instrueret af Kei Kumai. Med denne film nominerede Japan til Oscar for bedste udenlandske sprog ved den 41. Oscar. Men af en eller anden grund var filmen ikke engang nomineret. Filmens stjernestøbning, der omfattede Toshiro Mifune og Yujiro Ishihara, bidrog til dens udbredte popularitet i Japan og videre.

I 1985 spillede Tarao rollen som Ishimonji Taro Takatora i det epokerende drama "Ran" instrueret af Akira Kurosawa. Manuskriptet er påvirket af stykket King Lear af William Shakespeare og forskellige sagn om Daimy Maury Motonari. Med Tatsuya Nakadai og Hidetora Ichimonji i hovedrollerne. Handlingen fortæller historien om en aldrende krigsherre i Sengoku-perioden, der beslutter at give afkald på titlen til fordel for sine tre sønner. Ran betragtes som Akira Kurosawas største film. Desuden blev det med et budget på 11 millioner dollars den dyreste japanske film på sin tid. Filmen fik stor anerkendelse, hovedsageligt for sin magtfulde billeder og brug af farve, og kostumedesigneren på filmen vandt en Oscar for bedste kostumedesign.

I 1990 spiller Akira rollen som sig selv i filmen "Dreams". Dette er en japansk-amerikansk magisk og realistisk 8 vignetfilm skrevet og instrueret af Akira Kurosawa. Handlingen blev inspireret af Kurosawas virkelige drømme og blev hans første film i 45 år, hvor han var den eneste manuskriptforfatter. Filmen blev finansieret af filmselskabet Warner Brothers og Kurosawa blev assisteret af sådanne mestre som George Lucas og Steven Spielberg. Filmen blev vist ude af konkurrence på filmfestivalen i Cannes i 1990 og fik kun positive anmeldelser.

Madadayo (1993) er en japansk komediedramafilm med Akira Tarao i hovedrollen som Sawamura. Det blev Akira Kurosawas 30. og sidste film. Billedet blev vist på filmfestivalen i Cannes i 1993 og blev også valgt som nominering for bedste fremmedsprog ved 66. Oscar, men blev ikke accepteret som nomineret.

After the Rain (1999) er en japansk og fransk film med Akira Tarao i hovedrollen som Ihei Misawa. Handlingen er baseret på det nyeste manuskript af Akira Kurosawa, som blev bragt til live af hans tidligere assistent, 28-årige instruktør Takashi Koizumi. Filmen vandt 1999-Oscar i Japan i kategorien Bedste film i 1999.

"Letter from the Mountain" (2002) er en film med Tarao som Takao Ueda.

Billede
Billede

Kassern (2004) er en tokusatsu-stil film med Akira Tarao i hovedrollen som professor Kotor Azuma. Tokusatsu er en tilpasning af superheltens anime-serie med samme navn. Instrueret og skrevet af Kazuaki Kiriya.

Half Confession (2004) er en film med Tarao som Soichiro Kaji. Film, instrueret af Kiyoshi Sasabe, blev kåret til bedste film ved Japan Academy Awards.

"Into the Sun" (2005) er en actionfilm med Tarao som Matsuda. Instrueret af Christopher Morrison med Steven Seagal i hovedrollen (som også producerede filmen). Det originale manuskript blev skrevet af Trevor Miller, og plottet på billedet var en detektiv om kampen mod narkotika.

Professorens foretrukne ligning (2006) er en japansk film instrueret af Takashi Kyozumi med Akira Terao i professorens titlerolle. Manuskriptet er baseret på romanen Husholdersken og professoren.

Samayu Yaiba (2009) er en japansk film instrueret af Shouchi Mashiko med Terao som Shigeki Nagamine. Filmen er produceret af Toei Company og er baseret på romanen Samayou Yaiba af forfatteren Keigo Higashino. I Europa og i USA blev det vist under navnet "The Hovering Blade".

Priser

Akira Tarao blev tildelt den japanske æresmedalje med et lilla bånd i 2008. I 2018 - Order of the Rising Sun fra 4. klasse med gyldne stråler og en roset.

Anbefalede: