Sådan Bestemmes Tonaliteten

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Tonaliteten
Sådan Bestemmes Tonaliteten

Video: Sådan Bestemmes Tonaliteten

Video: Sådan Bestemmes Tonaliteten
Video: Hvordan bestemmes jagttider? 2024, April
Anonim

Hvert musikstykke har en tonalitet. Musikere med perfekt tonehøjde kan let identificere det. Det er lidt sværere for andre mennesker at finde ud af nøglen til kompositionen, men det er også meget muligt.

Den nemmeste måde at bestemme tonaliteten på er ved hjælp af nøgletegn
Den nemmeste måde at bestemme tonaliteten på er ved hjælp af nøgletegn

Er det nødvendigt

Noder (valgfrit), musikinstrument (valgfrit)

Instruktioner

Trin 1

Hvis du har noder til et stykke interesse, skal du følge en simpel algoritme. Først skal du bestemme antallet af nøgletegn (skarpt eller fladt ved nøglen). Find det sidste nøgletegn.

Trin 2

Hvis nøglen er skarp, skal du tilføje en halv tone til noten med den sidste nøgle skarp og trække tonen fra den. I det første tilfælde får du en større nøgle svarende til det givne antal skarpe, i det andet - en mindre nøgle. For eksempel, hvis du ser F skarp og C skarp ved nøglen, så tilføjer du C til en halvtone for en C skarp giver dig navnet på dur nøgle - D dur. Når du trækker fra C-skarpt, får du navnet på minor - B-mol.

Trin 3

Hvis nøglen er flad, skal du tilføje to toner til noten med den sidste nøgle flad og trække to og en halv tone fra den. I det første tilfælde får du en mindre nøgle svarende til det givne antal lejligheder, i det andet - en større. For eksempel, hvis nøglen har B flad og E flad, så tilføjer to toner til E flad tonaliteten af G moll og trækker to og en halv toner - tonaliteten af B flad dur.

Trin 4

I tilfælde af at der ikke er nogen tegn ved nøglen, har du at gøre med enten C-dur eller en mindre.

Trin 5

Hvis du ikke kan se ved øre, om det er en mindre nøgle eller en nøgle, skal du finde den sidste note i stykket. Ofte svarer det til navnet på nøglen.

Trin 6

Hvis du ikke har noterne til et stykke, så prøv at finde den mest stabile note i det efter øret. Ofte slutter kompositionen der. Spil en dur og mindre akkord, der matcher den tone. Dit øre vil fortælle dig, hvilken der passer godt, og hvilken ikke. Den resulterende akkord svarer til navnet på den ønskede nøgle.

Anbefalede: