Anthony Perkins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Anthony Perkins: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Anthony Perkins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Anthony Perkins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Anthony Perkins: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Anthony Perkins bio 2024, April
Anonim

Amerikansk skuespiller, sanger og instruktør. Bedst kendt for sin rolle som Norman Bates i Alfred Hitchcocks Psycho.

Anthony Perkins: biografi, karriere, personlige liv
Anthony Perkins: biografi, karriere, personlige liv

Familie, barndom, uddannelse

Anthony blev født den 4. april 1932 i New York City.

Min far handlede i film, men blev først professionel skuespiller efter tredive. Anthony var mere heldig i denne henseende, da han blev introduceret til teatret fra barndommen. Hans liv skulle simpelthen være sammenflettet med biografens verden.

Den første rolle var lille. Han måtte skrige som et flagermus for stykket "Dracula". Senere lavede og installerede han landskabet. I sin ungdom kunne Anthony stadig ikke beslutte, hvem han ville blive: en sanger, en skuespiller eller nogen anden.

Far døde, da hans søn kun var fem år gammel. Drengen blev opdraget af sin mor, som var en meget villig og stærk kvinde. Anthony blev uddannet i private skoler. Først var det grundskole i Cambridge og derefter gymnasium i North Andover.

Derefter dimitterede han fra Columbia University i New York.

Billede
Billede

Carier start

Efter at Anthony havde indspillet to soloalbum, indså han, at en sangkarriere ikke var hans måde. Som skuespiller var han mere heldig. I teatrene formåede han gradvist at bryde igennem fra mængden til fremtrædende roller. Så han spillede i produktionen af "The Importance of Being Earnest" af Bernard Shaw. Efter screeningen af filmen begyndte Anthony at drømme om Hollywood.

Skæbnen smilede også til ham denne gang. I 1953 blev den unge mand tilbudt at spille i filmen "The Actress", hvor hans partner på sættet var Spencer Tracy. På grund af hyppig fravær var den studerende Perkins ikke i stand til at opgradere fra Rollins College i Florida, som han kom ind efter eksamen fra Columbia University.

Kun tyve år senere blev han tildelt et eksamensbevis fra det navngivne universitet. Men skuespillerens stjerne Perkins steg op til Hollywoods horisont. Ved fireogtyve spillede han som søn af hovedpersonen i Quaker-Community-filmen Friendly Exhortation, instrueret af William Wyler. Filmen modtog Palme d'Or. Men glansens højdepunkt var stadig foran.

Dette gav Anthony mulighed for at håbe på en Oscar. Han modtog ikke en pris, men han blev meget populær.

Hvem betragtes som store skuespillere? Dette spørgsmål forbliver stadig ubesvaret.

”Du kan ikke finde en bedre ting i vores forretning,” sagde den engelske skuespiller Laurence Olivier. Dette handler ikke om en atlet, der løber hundrede meter på ni sekunder. Han er den hurtigste, hvilket betyder, at han er den bedste. I skuespillerhvervet er der kun meninger om strålende spillede roller, men der er ingen rolle, der sætter en stopper for i. Ingen har endnu været i stand til at bekræfte denne erklæring. Så Anthony kan kaldes en stor skuespiller.

Billede
Billede

Film "Psycho"

Vendepunktet i Perkins 'karriere var hans arbejde med den berømte instruktør Hitchcock. Denne psykologiske thriller i sort-hvid blev senere en klassiker af den amerikanske gotiske genre.

Perkins spillede den splittede personlighed hos Norman Bates, en motellejer. Medvirkende spiller også skuespillerinder Vera Miles og Janet Lee. Thriller "Psycho" løftede bogstaveligt talt Anthony Perkins til berømmelse. Skuespilleren formidlede så dygtigt modsigelserne fra Norman Bates, afslørede sin mors ildevarslende skygge, der hang over sjælen hos en blød og svag vilje, at han blev den mest uforglemmelige "skurk."

Skuespilleren skulle gives en Oscar, men desværre skete det ikke. Filmens instruktør kommenterede endda dette. Hitchcock sagde, at han skammede sig over sine kolleger.

Men medaljen har som bekendt to sider. I Amerika blev billedet af en skizofren skurk så "fast" til skuespilleren, at han ikke længere blev opfattet i nogen anden rolle. Det så ud til, at afslutningen på hans karriere var kommet.

Perkins rejser midlertidigt til Frankrig. Han blev inviteret til at spille en rolle i filmen "Farvel igen", hvor han spiller en ung amerikaner, der jagte hovedpersonen. Instrueret af Anatol Litvak.

Anthony Perkins vinder pludselig bedste skuespiller på filmfestivalen i Cannes. Derefter blev han bogstaveligt talt idol i Paris. Indbyggerne i Frankrig begyndte at efterligne ham, især teenagere, der så let vender hovedet. Efter triumfen optrådte Anthony også i andre film.

Livet i Amerika efter hjemkomsten forblev ikke så vellykket. Jeg var nødt til at vende tilbage til arbejde i teatret og ikke vises på siderne i tabloiderne i lang tid.

I begyndelsen af 80'erne var skuespilleren igen kort heldig. Modtaget et tilbud om at medvirke i "Psycho-2".

Direktørens arbejde

Anthony beslutter sig for at prøve sig som instruktør og instruerer "Psycho 3". Meget til vores skuffelse var båndet imidlertid en total fiasko. To år senere vil han prøve sig igen som instruktør. Men filmen Lucky - en sort komedie om kannibalisme - var tydeligt mislykket.

Anthony Perkins: personlige liv

Der var mange rygter om Anthony Perkins 'personlige liv. Han skjulte ikke sine seksuelle tilbøjeligheder, som vi ville kalde homoseksuelle.

I halvtredserne, da ukonventionelle seksuelle forhold var tabu i Amerika, lagde Anthony ikke skjul på, at han var homoseksuel. Hans elskere var for det meste skuespillere. Med nogen havde han et borgerligt ægteskab.

Men i en skuespillers liv var der foruden stormfulde romantik med mænd et helt lovligt ægteskab med en kvinde, der gav ham to sønner.

Som fyrre mødte han Victoria Principal, en skuespillerinde fra Dallas-tv-serien. Anthony blev forelsket i denne kvinde så meget, at han begyndte at besøge en psykolog for at slippe af med homoseksuelle tilbøjeligheder. Deres forhold var kortvarigt. Skuespilleren blev gift med journalisten Berry Berenson (1973). Fra dette ægteskab blev to sønner født. Den ene har nu lavet en karriere som skuespiller, og den anden er blevet musiker.

Billede
Billede

Anthony Perkins døde af AIDS-relateret lungebetændelse den 12. september 1992 i Californien. Hans enke Berry døde tragisk. Hun var passager på et fly, der styrtede ned i et af World Trade Center-tårnene den 11. september 2001.

Anbefalede: