Tom Cruise: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Tom Cruise: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Tom Cruise: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Tom Cruise: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Tom Cruise: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Стиль жизни Тома Круза, ★ 2021 2024, April
Anonim

Der er en ferie i Japan dedikeret til denne skuespiller. Fejret den 10. oktober. Han opnåede denne anerkendelse takket være sin rolle i filmen "The Last Samurai". Vi taler om favoritten hos mange fans, Tom Cruise. Popularitet bragte ham roller i filmene "The Best Shooter" og "Interview with the Vampire." Men i hans filmografi var der et sted for andre succesrige projekter.

Skuespiller Tom Cruise
Skuespiller Tom Cruise

Tom Cruise er ikke kun en berømt skuespiller, men også en håbefuld instruktør. I løbet af sin lange karriere formåede han at vinde et stort antal priser og prestigefyldte filmpriser. Han er i øjeblikket en af de mest betalte skuespillere i Hollywood. Imidlertid i en ung alder ville Tom Cruise ikke engang erobre filmindustrien. I sine drømme var han præst.

Barndom

En berømt kunstner blev født i staten New York i en by, der hedder Syracuse. Det skete i begyndelsen af juli 1962. Min far arbejdede som elektriker, og min mor underviste i skolen. Imidlertid opgav hun efterfølgende dette erhverv og blev skuespillerinde. Foruden Tom voksede der yderligere tre piger op i familien. Den fremtidige skuespillers barndom kan næppe kaldes glad. Han voksede op i næsten fuldstændig fattigdom. Derudover slog faderen ofte drengen af en eller anden grund.

Ægteskabet brød op, da fyren var 12 år gammel. Hans mor begyndte at opfostre ham som andre børn. For at hjælpe, begyndte Tom at lede efter arbejde. Han arbejdede som renholder og kurér, hjalp en portier. Fyren accepterede enhver aktivitet.

Familien til den fremtidige Hollywood-stjerne rejste ofte rundt i landet uden at blive et sted i lang tid. Derfor var træningen forfærdelig. Han havde praktisk talt ikke tid til at studere. Ja, og med deres egne mål var det ikke muligt at bestemme. Ud over at studere gik han ind i sport. Han spillede hockey, deltog i kunstskøjteløb, brydning. Imidlertid forhindrede en knæskade ham i at opbygge en sportskarriere.

I nogen tid deltog han i Franciscan-seminariet. På et tidspunkt tænkte jeg endda på at blive præst. Men i hans biografi ændrede alt sig efter flere skoleforestillinger, hvor han deltog. Tom Cruise besluttede at blive skuespiller.

Første skridt til succes

Tom Cruise har sat sig som mål at få succes i filmindustrien om 10 år. Men takket være udholdenhed og tillid til sine egne evner opnåede han det, han ønskede, på kortere tid. For at vie al sin opmærksomhed kun til sin skuespilkarriere dimitterede han tidligt fra gymnasiet og flyttede til New York. På det tidspunkt var han 19 år gammel. Han kom ikke engang til sin egen prom, fordi han optrådte i stykket.

Skuespiller Tom Cruise
Skuespiller Tom Cruise

Først vendte heldet stædigt væk fra den uerfarne skuespiller. Han kunne ikke vise sit talent i auditions. Tom Cruise fortvivlede dog ikke. Jeg brugte min fritid på analyse af mine egne forestillinger og selvudvikling. Til sidst fik han sin måde.

Første roller

Først dukkede op på skærmen på Tom Cruise i filmen "Endless Love". Det skete i 1981. Derefter var der en ubetydelig rolle i projektet "Lights Out", hvori serien "Kadetstvo" blev filmet i Rusland. Det var i denne film, at den uerfarne skuespiller blev bemærket af instruktørerne og begyndte at blive inviteret til deres projekter.

Mindre end et par måneder senere arbejdede Tom allerede hårdt på sættet af The Outsiders. Så var der en rolle i filmen "Risky Business". I casting omgåede han skuespillere som Tom Hanks og Nicolas Cage. Instruktøren besluttede at satse på en nybegynder skuespiller, og han havde ret. Toms skuespil blev meget værdsat af filmkritikere, hvorefter hans karriere begyndte at få fart.

I Tom Cruise's filmografi er der mere end 40 filmprojekter. I mange film spillede han ikke kun med, men arbejdede også som instruktør.

Ikoniske roller

Den første succes kom til Tom Cruise i 1986. Kultfilmprojektet "The Best Shooter" blev frigivet på tv-skærme. Den håbefulde skuespiller formåede at få hovedrollen. Den mere berømte skuespillerinde Kelly McGillis blev hans partner på siden. Efter udgivelsen blev filmen nomineret flere gange til prestigefyldte priser.

Tom Cruise som en vampyr
Tom Cruise som en vampyr

Populariteten blev konsolideret takket være optagelserne i filmen "Rain Man". Tom Cruise fik hovedrollen som en fyr ved navn Charlie. Dustin Hoffman, der også optrådte foran publikum i hovedrollen, arbejdede med ham på samme sted. I 1994 blev den mystiske film Interview med vampyren udgivet. Og igen spiller Tom Cruise i titelrollen. Sammen med ham deltog Hollywood-stjerner som Antonio Banderas og Brad Pitt i optagelserne.

Blandt de succesrige filmprojekter skal man også fremhæve film som "Magnolia", "Eyes Wide Shut", "The Last Samurai", "Vanilla Sky", "Knight of the Day", "Jack Reacher" (2 dele), "Made in America", "Edge of the Future", "Oblivion", "War of the Worlds", "The Mummy". Der er planer om at skyde filmen "Best Shooter 2".

En CIA-agents rolle

Når man taler om skuespilleren Tom Cruise, kan man kun nævne serien af film "Mission Impossible". Den første del blev filmet tilbage i 1996. Den sidste del blev vist i 2018. Tom Cruise medvirkede i alle filmprojekter og spillede CIA-agent Ethan Hunt.

Tom Cruise og Vladimir Mashkov
Tom Cruise og Vladimir Mashkov

Alle projekterne i denne serie er nomineret til adskillige filmpriser, herunder Golden Raspberry. På sættet arbejdede skuespillere som Anthony Hopkins, Alec Baldwin, Jeremy Renner, Simon Pegg med Tom. Og Vladimir Mashkov dukkede op i en af enhederne.

En hobby, der ødelagde det personlige liv

I Rusland er Scientology Kirken forbudt, fordi betragtes som ekstremistisk. Der er dog ikke et sådant forbud i USA. Kirkerne fungerer normalt. Og blandt de mest berømte tilhængere er skuespilleren Tom Cruise. Han blev novice i 1990 takket være sin kone Mimi Rogers.

Det var dog denne hobby, der havde en negativ indvirkning på hans personlige liv. Religiøse splittelser har ødelagt flere af Tom Cruises ægteskaber. Forresten overfører skuespilleren næsten al sin indkomst til kirken.

Off-set succes

Den første kone er Mimi Rogers. Brylluppet fandt sted i 1997. Forholdet varede i tre år. Derefter opnåede Tom Cruise svimlende succes, begyndte at modtage store gebyrer. Hun blev også interesseret i Scientologi. Der var en periode, hvor jeg ville opgive alt og blive munk. Alt dette førte til konflikter med Mimi. Forholdet faldt endelig fra hinanden, da skuespilleren startede et forhold med Nicole Kidman.

Tom Cruise og Nicole Kidman
Tom Cruise og Nicole Kidman

Tom Cruise og Nicole Kidman mødtes under arbejdet med filmen Days of Thunder. Skuespilleren blev så forelsket i pigen, at han købte et fly og opkaldte det efter hende. Først var alt i orden i forholdet. Nicole begyndte endda at dele sine hobbyer. Men så indså hun, at religion ikke passede hende, hvorfor konflikter begyndte at opstå. Uenigheden blev også lettet af det faktum, at Nicole ikke kunne føde. I sidste ende besluttede de at adoptere børn, men dette hjalp ikke med at undgå konflikter. Forholdet faldt endelig fra hinanden i det øjeblik, hvor filmen "Eyes Wide Shut" blev udgivet.

Den næste valgte var Penelope Cruz. Bekendtgørelsen fandt sted på sættet af filmen "Vanilla Sky". Forholdet faldt sammen tre år senere på grund af Scientology. I kirken var Tom Cruise modstander af Penelope, der overholdt buddhismen og kategorisk nægtede at støtte hendes valgte hobbyer.

Kendskab til den næste skat skete under en reception. Hun var den håbefulde skuespillerinde Katie Holmes. Forslaget blev fremsat i Eiffeltårnet. Pigen glemte sine ambitioner for Toms skyld. Hun giftede sig med skuespilleren i henhold til alle skikke i Scientology Kirken, fødte en datter, Suri. Men skilsmissen kunne alligevel ikke undgås.

Tom Cruise og Katie Holmes
Tom Cruise og Katie Holmes

Rygtet siger, at bruddet skyldtes Scientology. Skuespilleren blev så involveret i religion, at han ønskede at sende sin datter i kirken i en meget ung alder. Derudover ønskede Tom at sende sin datter til en skole med fuld fokus på Scientologis lære. Imidlertid var Katie imod det. I sidste ende tillod hun ikke dette, hvilket førte til en skilsmisse. Under retssagen blev skuespillerindens andragende om eneforældremyndighed imødekommet.

Konklusion

På nuværende tidspunkt er skuespilleren over 50 år gammel. Men direktører har stadig brug for hans tjenester. Filmografien opdateres konstant med nye projekter. Der var et sted i hans liv for både op- og nedture. Hans biografi er et symbol på, hvad der kan opnås gennem enormt arbejde, professionalisme og udholdenhed.

Anbefalede: