Sådan Laver Du Et Layout Til En Bog I Microsoft Word

Indholdsfortegnelse:

Sådan Laver Du Et Layout Til En Bog I Microsoft Word
Sådan Laver Du Et Layout Til En Bog I Microsoft Word

Video: Sådan Laver Du Et Layout Til En Bog I Microsoft Word

Video: Sådan Laver Du Et Layout Til En Bog I Microsoft Word
Video: №14 совместная работа в Word 2024, April
Anonim

For at åbne teksten i bogformat er det ikke nødvendigt at kontakte trykkeriet eller give materialet til udgiveren. Det er meget billigere og mere praktisk at gøre det selv ved hjælp af den populære teksteditor - Microsoft Word.

Sådan laver du et layout til en bog i Microsoft Word
Sådan laver du et layout til en bog i Microsoft Word

Forberedelse af teksten før web

Et vigtigt trin er udarbejdelsen af kildekoden. Disse inkluderer: direkte tekst, illustration og forskellige grafiske elementer.

Boglayout er en slags kunst. Selv visuelt er layoutet af en samling eventyr med krøllet type og en overflod af illustrationer markant forskellig fra arrangementet af layoutelementer i videnskabelig litteratur. Kendskab til indholdet af materialet vælges også tilgange til layoutet.

Teksten skal korrekturlæses for fejl, skrivefejl og dobbeltrum. Dette må jeg indrømme er den letteste version af korrekturlæsning. En dybere undersøgelse af teksten vil kræve særlig viden, færdigheder og muligvis det kompetente arbejde fra en erfaren korrekturlæser, hvis tjenester ikke er overflødige i bogens layout.

Parametre

I Word skal du starte et nyt dokument og åbne fanen: Fil - Sideopsætning. I fanen "Margener" skal du indstille 2 cm på samme tid for den øverste, indre og nederste margen. Handlingens logik er som følger - standardindstillingerne, der er optimeret til dokumenter, er ikke egnede til bogen. Brede margener i venstre og øverste kant til bogudskrivning banker på teksten, når siderne hæftes sammen, hvilket påvirker designet negativt.

Dernæst skal du angive liggende retning og markere "Spejlfelter" i "Sider" -positionen. Dette vil sikre, at siderne vender mod hinanden, når de hæftes sammen.

De indstillede parametre skal anvendes på hele dokumentet.

Indstil sidetalene i feltet "Justering", angiv "Udenfor". Bogens layout vil se mere attraktivt ud, hvis bogens titel er angivet sammen med sidenummeret i overskriften. For at indsætte det i feltet skal du dobbeltklikke for at aktivere sidehovedet og sidefoden og indtaste navnet på bogen på en af siderne. Ændringen vil blive anvendt på hele dokumentet.

Skabelonen er klar. Nu kan du udfylde det med indhold.

Udfyld tekst

Layout af teksten begynder med designet af titelsiden. Dens bagside kan efterlades tomt eller afsættes til en epigrafi, et velkomstord fra forfatteren eller et resumé af bogen - en synopsis.

Desuden udfyldes hovedteksten med en opdeling efter kapitler. For overskrifter er det bedre at bruge stilarter eller komme med dine egne - fed, kursiv, skriftstørrelse og linjeafstand.

Det er vigtigt at huske, at brugen af flere skrifttyper i det samme dokument ofte ser dårligt ud, så det er bedst at vælge en skrifttype.

Følgende i teksten er illustrationer med billedtekster, hvor det er nødvendigt.

De sidste strimler er traditionelt forbeholdt indhold, ord fra forfatteren og originale data, hvis det er nødvendigt. Derefter skal bogen gennemgås igen for layoutfejl og dinglende linjer og derefter udskrives.

Anbefalede: