Marsha Mason: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Marsha Mason: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Marsha Mason: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Marsha Mason: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Marsha Mason: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Marsha Mason Biography 2024, Kan
Anonim

Marsha Mason er en amerikansk teater-, film- og tv-skuespillerinde. Hun blev bredt kendt i 1970'erne og medvirkede i filmene "Afskedigelse før midnat", "Farvel, kære", "Løfter i mørket", "Kapitel to".

Marsha Mason
Marsha Mason

Skuespilleren er nomineret til Oscar fire gange, har to gange vundet en Golden Globe og er blevet nomineret til priser fra British Academy, Actors Guild, National Society of Film Critics, Emmy, CableACE Award og Quality Television Q Awards.

For sit fremragende bidrag til udviklingen af biograf blev Mason to gange tildelt Lifetime Achievement Award på Temecula Valley International Film Festival og St. Louis International Film Festival.

I skuespillerens kreative biografi er der mere end 70 roller i film og tv. Hun har deltaget i populære showprogrammer, dokumentarfilm, Oscars, Golden Globes og Tony-priser.

I foråret 2002 blev hun tildelt en stjerne på St. Louis Walk of Fame på nummer 6646 for hendes bidrag til udviklingen af De Forenede Staters kultur. Denne pris gives til fremragende personligheder født i St. Louis.

Biografi fakta

Marsha blev født i USA i foråret 1942. Hun var den ældste af to piger opdraget af Jacqueline Helena Rakovski og James Joseph Mason.

Pigens far var engelsk og irsk ved fødslen. Han arbejdede i et forlag som printer. Morfaren Justin M. Rakovski og hans kone Jadwiga (Ida) Petrzkowski var fra Polen. De forlod landet på jagt efter et bedre liv og bosatte sig i Amerika i Missouri.

Marsha Mason
Marsha Mason

Marsha fik sin grundskoleuddannelse på en lille privat romersk-katolsk skole for piger, Nerinx Hall High School. Der blev hun interesseret i kunst, begyndte at deltage i et koreografisk studie og dukkede først op på teaterscenen.

Efter at have forladt skolen gik pigen ind på Webster University, hvor hun fortsatte med at deltage i teaterforestillinger. En anden hobby for Marsha i hendes studieår var motorsport. Hun har deltaget i konkurrencer afholdt af National Collegiate Sports Association (SCCA) ved flere lejligheder.

Efter at have modtaget sit eksamensbevis gik pigen til New York, hvor hun begyndte at tage skuespil og spille stjerne i reklamer.

Kreativ måde

I 1965 debuterede den unge skuespillerinde på Broadway. I løbet af sin kreative karriere spillede hun i mange berømte forestillinger baseret på værker af klassikere og nutidige forfattere.

Et par år senere sluttede hun sig til American Conservatory Theatre i San Francisco og deltog i produktioner som The Merchant of Venice, The Doll's House, Cyrano de Bergerac, The Crucible og Private Life.

Skuespillerinde Marsha Mason
Skuespillerinde Marsha Mason

I 1986 fungerede hun som instruktør af stykket baseret på værket af W. Shakespeare "As You Like It". Stykket blev vist på Los Angeles-teatret.

I 1990'erne og 2000'erne optrådte Marsha på scenen med de berømte skuespillere R. Dreyfus, D. Burke, R. Gayhart. Hun har optrådt i produktioner af Shakespeare Theatre Company i Washington DC og Chicago Shakespeare Theatre.

Mason underviser i skuespil i New York i Herbert Berghof Studio.

Marshas filmdebut fandt sted i 1966. Hun medvirkede i dramaet "Hot Rod Hullabaloo". Derefter medvirkede skuespilleren i flere tv-serier, i det vestlige "Beyond the Law" og i komedien melodrama Bloom in Love.

I 1973 udgav skærmene filmen "Afvisning inden midnat", hvor Mason spillede Maggie Pauls hovedrolle. Hendes partner på sættet var James Caan.

Filmens plot foregår i Seattle. John Baggs er en veteran sømand i Vietnamkrigen, der sendes til en flådebaseret medicinsk facilitet for at modtage testresultater og modtage behandling på en klinik. Om aftenen kan han forlade basen indtil midnat og tilbringe sin fritid i byen. En af disse aftener går John til en bar, og der møder han en pige Maggie, som han bliver forelsket i uden hukommelse. Maggie har en 10-årig søn, Doug, som han hurtigt finder et fælles sprog med. John vil gifte sig med Maggie, men hun har ikke travlt med at acceptere hans tilbud og begynde at ændre noget i sit liv.

Marsha Mason biografi
Marsha Mason biografi

Filmen modtog 3 Oscar-nomineringer. Mason var også nomineret til denne pris for sin førende kvindelige rolle. Som et resultat fik skuespilleren ikke en Oscar, men hun vandt Golden Globe Award.

I 1977 spillede Marsha Paula McFadden i komedien melodrama Farvel Darling. Skuespilleren vandt igen Golden Globe og blev nomineret til en Oscar, en British Academy Award.

Mason blev nomineret til Oscar to gange i 1979 og 1981 for sine roller i filmene Chapter Two and Only When I Laugh.

I sin senere karriere havde performeren roller i projekter: "Max Dugan vender tilbage", "Pass of Broken Hearts", "Dinner at Eight", "Picture", "Stella", "Harmful Fred", "Fraser", "I Love Trouble ", Sidste øjeblik, to dage i dalen, leve med Judy Garland, stor risiko, bruden og fordomme. Mareridt og fantastiske visioner: Baseret på historierne om Stephen King, Army Wives, The Good Wife, It Happens Worse, State Secretary, Grace og Frankie.

Personlige liv

Marsha blev gift to gange. Det første valg var skuespilleren Gary Campbell. De blev gift i 1965 og boede sammen i cirka 5 år. Parret blev skilt i 1970.

Marsha Mason og hendes biografi
Marsha Mason og hendes biografi

Den anden mand i oktober 1973 var skuespilleren, manuskriptforfatteren og producenten Neil Simon. De mødtes ved en af øvelserne i stykket "Den gode læge" og blev gift 3 uger senere. Dette ægteskab varede næsten 10 år, men resulterede i skilsmisse i 1983.

Mason er i øjeblikket i drift. Hun har sit eget fytoselskab, Resting in the River, der producerer og sælger naturlægemidler. Alle planter dyrkes i en have i Albuquerque, New Mexico.

Anbefalede: