Sådan Vælges En Guitarforforstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges En Guitarforforstærker
Sådan Vælges En Guitarforforstærker

Video: Sådan Vælges En Guitarforforstærker

Video: Sådan Vælges En Guitarforforstærker
Video: Sørens Sunday Session: Electric Guitars Produktionsøver Part 1 - Episode 26 #spilmusiknu 2024, Marts
Anonim

Musikere bruger en guitarforforstærker til at forstærke det svage signal, der kommer fra en mikrofon, guitaroptagelse eller DJ-pladespiller. At vælge en forforstærker er ikke en simpel sag, men hvis du kender dens vigtigste egenskaber, kan opgaven forenkles meget.

Sådan vælger du en guitarforforstærker
Sådan vælger du en guitarforforstærker

Forforstærkerfunktioner

Forforstærkerens indflydelse på musikens kvalitet kan næppe overvurderes, da den giver denne kvalitet til det originale signal ved at "vippe" højttalerne ved hjælp af en forstærker, der øger spændingen og strømmen. Visse forforstærkermodeller er mest velegnede til mikrofon- eller guitarbrug, og noget sådant udstyr bruges endda til fonogrammer eller orkestre.

I guitarforstærkere kan du normalt finde både en forforstærker og en forstærker, der er anbragt i samme kasse.

Der findes forskellige typer forforstærkere, som enten er en enkeltstående enhed eller en del af et modulært system designet til kanalbehandling eller konsoloptagelse. En separat forforstærker er indbygget i blandekonsollets blandemodul og suppleres med enheder såsom en kompressor og en equalizer. Brugen af forskellige typer forforstærkere kan overlappe hinanden i lydkvaliteter og applikationer. For at gøre det nemmere for dig selv at vælge en forforstærker, skal du blive styret af de retninger, som den skal bruges i.

Valg af guitarforforstærker

For at opnå en rig og rig guitarlyd anbefales det at købe en rørforforstærker, mens en transformator-transistorindretning giver en lys og høj lyd. Den transformerløse forforstærker er velegnet til en gennemsigtig og ren lyd. En modellerings- eller hybridforforstærker med tonekontroller og variabel indgangsimpedans hjælper dig med at opnå tonaldiversitet. Til liveoptagelser er en transistoriseret flerkanalsforforstærker ideel, så lyden kan kaskaderes.

Til elektriske guitarer og basser kan du vælge en hvilken som helst forforstærker med instrumentinput med høj impedans og en kanal.

Den mest troværdige og livlige lyd hjælper dig med at optage en transformerfri transistor to-kanals forforstærker. En multikanal enhed er også perfekt til dette formål. Til akustisk guitaroptagelse skal du vælge en to-kanals forforstærker, der også fanger højkvalitetsstemme til et spor. Du kan købe en hvilken som helst af de ovenfor beskrevne enheder - det vigtigste er først og fremmest at fokusere på dit øre og vælge den type forforstærker, der gør det muligt for guitaren at lyde, som dens ejer ønsker.

Anbefalede: