Bob Hoskins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Bob Hoskins: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Bob Hoskins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bob Hoskins: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bob Hoskins: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Aspel and Company 1991 - Hugh Laurie u0026 Bob Hoskins 2024, April
Anonim

Bob Hoskins (Robert William Hoskins Jr.) er en berømt engelsk film-, teater- og tv-skuespiller, manuskriptforfatter, instruktør og producent. Modtaget en pris på Cannes Film Festival, den prestigefyldte BAFA og en Golden Globe. Han blev nomineret til en Oscar for sin rolle i filmen Mona Lisa.

Bob Hoskins
Bob Hoskins

Bob Hoskins planlagde ikke at blive skuespiller, men skæbnen besluttede ellers. Hans hovedrolle i filmene "The Cotton Club", "The Wall", "Who Framed Roger Rabbit" huskes og elskes af publikum over hele verden.

Barndom og ungdomsår

Bob (fuldt navn Robert William) blev født i England den 26. oktober 1942. Hans familie boede på dette tidspunkt i byen Suffolk, hvor de blev evakueret under krigen. Drengens far var en chauffør, der senere blev bogholder. Mor arbejdede som kok og lærer i en børnehave.

Bobs kreative biografi begyndte i hans skoleår, da drengen blev interesseret i litteratur og teater. Kærligheden til bøger blev indpodet af en litteraturlærer på en skole, som drengen gik i England. Bob kunne ikke gennemføre sine studier. Familien havde brug for penge, så han gik tidligt på arbejde.

Den unge mand fik et job på en byggeplads og arbejdede derefter som læsser, portier, blikkenslager, renholder og endda ildspiser i et cirkus. Efter nogen tid var Bob i stand til at fortsætte sin uddannelse, og efter at have besluttet at vælge sin fars erhverv gik han ind i regnskabsføreren. Men snart måtte han rejse derfra.

Bob Hoskins
Bob Hoskins

Teaterkarriere

Bob mødtes ofte med sine gymnasievenner, der var lidenskabelige med litteratur, og en dag inviterede hans ven Bob til audition, som blev arrangeret på et lokalt teater. Den unge mand besluttede at hjælpe sin ven og støtte ham. Teaterkommissionen, der forvekslede den unge mand med en af deltagerne, inviterede ham til at optræde og læse et lille stykke. Alle kunne lide forestillingen, og uventet for Bob selv blev han inviteret til at arbejde. Så Hoskins kom ind i gruppen af Unity Theatre, hvor han spillede flere roller i forestillinger.

For at fortsætte sin karriere var det nødvendigt at studere skuespil, og Bob trådte ind i skolen for tale og drama i London. Efter eksamen spiller den unge mand i mange teatre, og efter et stykke tid optræder han allerede på scenen i National London og Royal Shakespeare Theatres.

Biograf

Bob kom ind i optagelsen af sin første film i en alder af 30 år. Han blev tilbudt at spille en lille rolle i et hærdrama. Dette blev efterfulgt af en række tilbud fra filmfirmaer, men igen for cameoroller. Bob medvirkede i flere film, men de bringer ham ikke popularitet. Hoskins forlader dog ikke sin karriere inden for biograf.

Bobs første succes kom kun få år senere. Han fik en af hovedrollerne i kriminaldramaet "Den lange lange fredag". Filmen fortalte om lederen af mafiaen, der planlagde en større aftale, men på grund af underlige omstændigheder og dødsfald fandt ikke sted. Billedet skabt af Bob på skærmen modtog ikke kun anerkendelse af offentligheden, men også af filmkritikere. Til denne rolle blev skuespilleren nomineret til en Oscar i England, og efter den blev han en af de mest berømte og populære skuespillere ikke kun i sit land, men også i verdensbiografen.

Skuespiller Bob Hoskins
Skuespiller Bob Hoskins

Skuespilleren, der har en kort statur og en ret tæt fysik, demonstrerede en fantastisk transformation på sættet. Han kunne spille både komiske og tragiske roller. Hans talent blev værdsat af berømte instruktører, som Hoskins havde en chance for at arbejde gennem årene.

To år senere, efter den allerede store succes i biografen, er Bob inviteret til at skyde filmen "The Wall", baseret på det berømte musikalsk album fra Pink Floyd-gruppen. Denne rolle blev også en af de mest betydningsfulde i hans karriere for skuespilleren.

Et år senere spillede Hoskins i filmen "Honorarkonsul" baseret på romanen af G. Grøn med stor succes med billedet af oberst Perez på skærmen. Filmen er også blevet vist på forskellige festivaler og modtaget stor anerkendelse fra offentligheden.

Det næste arbejde, der bragte skuespilleren verdensomspændende berømmelse, var filmen "Mona Lisa". I det spillede Bob hovedrollen som en chauffør, der lige var kommet ud af fængslet og bad sin tidligere chef om at hjælpe ham med at finde et job. Så han begynder at tage pigen fra ledsageren til opkald og indser snart, at han er forelsket i hende. For denne rolle modtog Hoskins flere priser og nomineringer til bedste skuespiller i en rolle som skuespiller. Han har vundet Golden Globe, Cannes Film Festival, BAFA og Oscar-nomineret. Hans arbejde blev bemærket af kritikere over hele verden, han blev med rette anerkendt som en af de bedste skuespillere i verdensbiografen.

Efter berømmelsen oversvømmet til Hawkins, begyndte han at modtage adskillige tilbud fra berømte producenter og instruktører. Han skaber et stort udvalg af karakterer, der spiller i komedier, dramaer, detektivhistorier og biografiske film. Blandt hans værker er rollerne for berømte historiske karakterer: Khrushchev, Beria, Hoover.

Biografi af Bob Hoskins
Biografi af Bob Hoskins

Efter at være blevet en populær skuespiller beslutter Hoskins at begynde at filme sine egne film. Hans regiedebut var filmen "Reggie Roney", hvor han selv spillede hovedrollen.

En af de mest berømte filmroller for Bob var rollen som detektiv Eddie Valiant i filmen Who Framed Roger Rabbit, der vandt flere Oscars. For første gang i biografen blev billedet af tegneseriefigurer og levende mennesker kombineret. Filmen er baseret på videospillet "Super Mario Bros". Filmen foregår i et fiktivt område i Los Angeles, hvor hovedpersonerne bor i deres by Multown. Levende skuespillere blev filmet af Robert Zemeckis, og tegneseriefigurer blev tegnet af Richard Williams. Filmen blev en af de dyreste i disse år, men produktionsomkostningerne blev fuldt dækket af billetkontoret.

Personligt liv, familie og død

Bob har været gift to gange. Den første kone er Jane Livesey, en amerikansk skuespillerinde, som de har boet sammen med i over 10 år. Familien havde to børn.

Den anden kone er Linda Banwell, hun underviste i sociologi. De mødtes i 1982 og boede sammen, indtil Hoskins døde. Linda og Bob har også to børn.

Tre år før sin død blev Bob diagnosticeret med Parkinsons sygdom. Han kunne ikke længere optræde fuldt ud på scenen og spille film.

Bob Hoskins og hans biografi
Bob Hoskins og hans biografi

I 2012 blev hans skuespilkarriere afsluttet. Det sidste værk var rollen i filmen "Snehvide og jægeren".

I 2014, den 29. april, døde han på et hospital i London. Den store kunstner døde af en alvorlig form for lungebetændelse.

Anbefalede: