Bob Peterson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Bob Peterson: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Bob Peterson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bob Peterson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bob Peterson: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: SEVACON: PIXAR's Bob Peterson 2024, Kan
Anonim

Amerikansk animator, instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller Bob Peterson kan med rette kaldes legenden om moderne animation. Hans bedste værker var tegnefilmene "Up", "Finding Nemo", "Finding Dory", "Cars", "The Good Dinosaur". Peterson er også kendt som en storyboard-kunstner.

Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv
Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv

Som barn skiftede Robert James, kendt som Bob Peterson, ofte byer og vandrede sammen med sin familie. Foruden ham havde forældrene tre flere børn.

Søger efter et kald

Biografien om den fremtidige berømthed begyndte i 1961. Drengen blev født i byen Worcester den 18. januar. Barnet var glad for at tegne fra en tidlig alder. Han skabte endda sin egen tegneserie "Loco motiv". Manuskriptet til det blev komponeret af forfatteren selv. Bob tænkte dog ikke seriøst på en sådan kreativitet som et erhverv. Han var meget mere tiltrukket af teknologi.

Efter eksamen fra skolen besluttede Peterson at modtage videreuddannelse ved Ohio Northern University. Han valgte teknik som et erhverv. I løbet af sine studier begyndte den studerende at deltage i computergrafikkurser. Det var da, han lærte om computeranimation og blev interesseret i det.

I 1983 fortsatte Bob med at forbedre sine færdigheder under sine studier på Purdue University. I 1985 blev den unge mand inviteret til at deltage i en konference. For første gang hørte Peterson en rapport fra John Lasseter, hvor han foreslog at kombinere Disney-animation med computergrafik. Tiltrækket af denne idé besluttede Bob at arbejde med højttaleren.

Peterson fik sin kandidatgrad i maskinteknik i 1986. Derefter var der arbejde i flere teknologivirksomheder. Og i 1994 begyndte han endelig sit samarbejde med Pixar Animation Studios. Den første professionelt oprettede tegneserie af ham var i 1997 "Jerry's Game". I kortfilmen gav Bob udtryk for hovedpersonen.

Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv
Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv

Handlingen i det fælles arbejde med Lassiter begynder i en efterladt park i efteråret. En ensom gammel mand spiller skak med sig selv. Han formår dog at skabe det indtryk, at partiet ledes af helt andre mennesker. Den hvide spiller er ubeslutsom og ydmyg, mens den sorte er fræk og selvsikker. Tegneserien fik høje karakterer fra seere og kritikere.

Første præstationer

Animatøren prøvede også sin hånd på sættet. Han spillede sig selv i Kinoloft-telenovela i 2001.

I 2001 blev arbejdet med "Monsters, Inc." afsluttet. I den nye tegneserie optrådte Bob igen i rollen som direktør for arbejdskontrol og manuskriptforfatter. Han er også udtrykt af Rose. Hans sangstemme blev en så vellykket mulighed, at i stedet for kun at lade den være til grov snit blev det besluttet at "præsentere" karakteren med den samme stemme i den endelige version.

Selve filmhistoriens helte skal skræmme børnene for at få elektricitet fra deres skrig. Men selv monstreverdenen har sine egne problemer. Fredeligt liv slutter med udseendet af et barn i deres liv. Selv monstrene selv kunne ikke forestille sig et sådant antal problemer og problemer, at en baby, der ankom fra en verden af mennesker, ville bringe dem.

Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv
Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv

2003-filmen "Finding Nemo" blev en ny succes. I det var Peterson både instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller. Hans karakter var Mr. Ray. I historien bor klovnfisken Marlin i havet ved siden af Great Barrier Reef med sin søn Nemo.

Faderen beskytter, så godt han kan, det eneste barn mod de mulige farer ved havet. Af nysgerrighed beslutter Nemo sig imidlertid for at lære mere om den mystiske verden. Marlene søger efter sin søn i selskab med den godhjertede Dory.

Nye succeser

Efter de berømte "Incredibles", "Cars", hvor Bobo igen fungerede som skuespiller, blev arbejdet i 2007 afsluttet med tegneserien "Ratatouille" om en talentfuld rottekok, der gjorde hans drømme til virkelighed. I filmen udførte Peterson manuskriptforfatterens og idéens forfatteres arbejde.

Plottet blev også opfundet af Peterson til filmen "Up", på baggrund af hvilken videospillet med samme navn senere blev oprettet. Den gamle grumbler Karl Fredrickson kan ikke lide sit liv. Han beslutter at tage en ballonflyvning i sit eget hus. Imidlertid indser den rejsende meget snart, at en meget omgængelig lille Russell flyver med ham. Bob deltog i arbejdet både som instruktør og skuespiller.

Den gode dinosaur i 2015 betragtes også som en succes. Som udtænkt af skaberne, forblev folk på et meget primitivt udviklingsniveau. Dinosaurer er derimod blevet meget intelligente skabninger. De er ikke uddøde, men lever stille på jorden. Billedet fortæller om venskabet mellem et menneskeligt barn og en dinosaur.

Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv
Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv

Det følgende år blev publikum tilbudt projektet "Finding Dory". Bob deltog også i udviklingen af handlingen såvel som i det fortsatte "marine tema" "Pixar" "Finding Dory: An Interview on Marine Life" video.

Planer og udsigter

Hovedpersonen var den allerede kendte Nemo Dory på rejsen. Den blå kirurgfisk er kendetegnet ved velvilje og hidtil uset glemsomhed. Den gode mand søger at erobre sin sygdom og finde en familie. Og så fortæller næsten alle de mest berømte indbyggere i havet om deres bekendtskab med ham.

I 2019 begyndte Petersons manuskript og produktion af Wilkins Asks Questions at blive vist. Hovedpersonen forstår alt. Han er optaget af alle verdens problemer, og presserende spørgsmål er slet ikke ligegyldige. Ifølge den tradition, der allerede er etableret i samarbejde med Pixar, handlede Bob også som skuespiller.

I alt har animatoren skabt over 20 tegnefilm. Animalisten deltog også i scoringen af den 82. Oscar-prisoverrækkelse. Han fortsætter med at arbejde i Pixar Studios.

Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv
Bob Peterson: biografi, karriere, personlige liv

Bob siger intet om sit personlige liv. Han er fuldt overbevist om, at den private skal forblive sådan. Instruktøren og manuskriptforfatteren har ikke til hensigt at gøre sit væren til publikums ejendom.

Anbefalede: