Sådan Returneres En Billet Til Plakater Picnic I

Indholdsfortegnelse:

Sådan Returneres En Billet Til Plakater Picnic I
Sådan Returneres En Billet Til Plakater Picnic I

Video: Sådan Returneres En Billet Til Plakater Picnic I

Video: Sådan Returneres En Billet Til Plakater Picnic I
Video: ROOMTOUR 2017 2024, April
Anonim

En musikfestival kaldet Afisha Picnic afholdes årligt i Moskva. Og hvis du har købt billetter til det, men ikke er i stand til at deltage i festivalen, har du ret til at returnere dem.

Sådan returneres en billet til Picnic-plakater
Sådan returneres en billet til Picnic-plakater

Instruktioner

Trin 1

Afisha siger selv, at billetten kan returneres inden den 1. juni, men ifølge russisk lov kan du returnere billetten når som helst inden showets start. Det betyder ikke noget, om du har gode grunde eller ej. Arrangørerne har heller ikke ret til at opkræve nogen provision for returnering af billetter. Hvis de ikke returnerer det fulde beløb, skal de bevise med dokumenter, at disse penge allerede er brugt på at organisere selve begivenheden eller betale for tredjeparts tjenester.

Trin 2

Kontakt den organisation, hvor du købte dine billetter. Især er flere virksomheder involveret i salg af billetter til netop denne festival. Hvis du har købt din billet på hjemmesiden, skal du skrive en e-mail til administratorerne for at finde ud af, hvordan du kan få dine penge tilbage.

Trin 3

Kom til kontoret for det firma, hvor du købte billetterne, eller til billetkontoret. Tag dit pas med dig. Angiv venligst din hensigt om at returnere billetter. Hvis du nægtes dette, eller hvis de kun forsøger at returnere en del af beløbet, skal du skrive en erklæring rettet til virksomhedens ledelse og kræve refusion. Lav en kopi af det for dig selv. Bemærk, at omkostningerne ved levering af billetter, hvis nogen, ikke refunderes til dig.

Trin 4

Hvis der ikke er noget svar på din anmodning, skal du sende din klage og en kopi af ansøgningen til Kulturministeriet. Hans postadresse er Moskva, 125993, Maly Gnezdnikovskiy-bane, 7/6, bygninger 1, 2. Du kan sende en besked via organisationens hjemmeside. Du kan også kontakte ledelsen af Afisha-magasinet direkte. Måske bliver det lettere at finde et fælles sprog med dem end med billetkontorer.

Trin 5

Kontakt din lokale forbrugerbeskyttelsestjeneste. Der vil advokater desuden kunne rådgive dig om, hvordan du bedst kan handle i denne situation.

Anbefalede: