Sådan Vinder Du Brætspillet "Carcassonne"

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vinder Du Brætspillet "Carcassonne"
Sådan Vinder Du Brætspillet "Carcassonne"
Anonim

Carcassonne er et strategi brætspil. Trin for trin bygger spillerne deres kort over det middelalderlige rige med slotte, marker, klostre og veje. Under spillet skal hver spiller besætte de konstruerede objekter med sine chips og tælle point for hvert optaget objekt. Vinderen er den med flere point i den endelige optælling.

Sådan vinder du et brætspil
Sådan vinder du et brætspil

Vi tæller korrekt

Før spilleren forstår indviklingen ved at score, kan han ikke bestemme vindertaktikken for sig selv i dette brætspil.

Et træk har tre faser. Spilleren placerer en ny firkant på banen. Placerer sin chip på en ny eller tidligere lagt firkant. Hvis den nye firkant har afsluttet konstruktionen af objektet, tæller spilleren sine point og tager sine tokens til forsyningen.

Firkanterne, der udgør Carcassonne-kortet, kaldes fliser, og spillerens tokens er meeples.

En vej betragtes som komplet, når begge ender rammer noget. Den spiller, hvis meeple er på farten, får 1 point for hver firkant på vejen. Derfor er det rentabelt at enten besætte lange veje eller bygge mange korte uden at sætte mange chips på dem.

En by er komplet, hvis den er omgivet af mure. Spilleren, der besætter byen, modtager 2 point fra hver firkant og yderligere to point for hvert skjold, der er tegnet på flisen. Det er klart, at byer er mange point værd, så du skal altid have et gratis token at placere i en ny by.

Klosteret er 9 point værd, når det er omgivet af andre firkanter på alle sider. Det betyder, at du skal placere otte fliser rundt om klosteret, ellers er det umuligt at få point og tage tegnet fra klosteret. Så pladsen i klosteret skal placeres, så det oprindeligt blev omgivet så meget som muligt. En god løsning ville være at placere klostre ved siden af hinanden.

Feltpoint tælles i slutningen. Derfor har spillerne ikke travlt med at placere meeples på markerne for at gemme dem til andre objekter. Og forgæves - felterne bringer mange point med en vellykket placering af chips, tre point fra hver afsluttet by. Desuden vil den samme by give tre point på hvert felt, som den kommer i kontakt med. Det er klart, at spilleren, der begynder at besætte felterne først, rammer den største jackpot her. Du kan først tage marken og derefter færdigbygge byen. I dette tilfælde er det værd at fuldføre rivalernes byer.

Tænker over strategi og taktik

Du kan ikke placere meeples på genstande, der er optaget af en anden spiller. Imidlertid kan to forskellige byer med forskellige chips ofte smelte sammen til en. I dette tilfælde vindes pointene af den, der satser flere chips.

Denne situation er fyldt med konkurrence. Spillere placerer chip efter chip, og byen udvider sig og antager bizarre former. Det er bedre ikke at deltage i en sådan kamp, der er en risiko for at sidde fast indtil slutningen af spillet. Men hvis andre spillere kæmper, er det værd at hjælpe dem med at blive kørt endnu dybere ned og erstatte firkanter til byen, der gør det vanskeligt at færdiggøre konstruktionen.

Hvis den nye firkant ikke passer perfekt ind i spillerens planer, er det nyttigt at bruge det til at forstyrre andres planer. En anden taktik vil være gensidig hjælp og forening mod den spiller, der har taget føringen.

Interaktion med andre spillere gør dette spil meget interessant og følelsesladet.

Ved slutningen af spillet skal du lægge alle dine meeples på kortet og huske, at selv ufærdige genstande bringer point: det er meget muligt, at denne fordel vil bringe den eftertragtede sejr.

Anbefalede: