Hvordan Brikkerne Bevæger Sig

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Brikkerne Bevæger Sig
Hvordan Brikkerne Bevæger Sig

Video: Hvordan Brikkerne Bevæger Sig

Video: Hvordan Brikkerne Bevæger Sig
Video: КООРДИНАЦИЯ и массаж. Учим новое. Федорцов Владимир. Здоровье. 2024, April
Anonim

Strategispil med mere end 1500 års historie dukkede først op i Indien. I de fjerne tider så skakspelet anderledes ud, og selve spillet blev kaldt "chaturanga". Moderne skak består af seks typer stykker, der bevæger sig på et bræt med 64 celler. Hver type figur bevæger sig langs en individuel sti i henhold til strenge regler.

Hvordan brikkerne bevæger sig
Hvordan brikkerne bevæger sig

Instruktioner

Trin 1

Panten (infanteri) er det mest talrige og svageste stykke på skakbrættet, medregnet kongen. Den bevæger sig kun fremad en firkant, men fra sin oprindelige position kan bonden flytte to firkanter, dvs. gennem buret. Slår en bonde skråt og tager den position, hvor modstanderens brik stod. I begyndelsen af spillet har hver spiller otte brikker, de danner en solid første række og udfører en defensiv funktion.

Trin 2

Biskoppen (biskop, officer) betragtes som et gennemsnitligt stykke i skak, det kan kun bevæge sig diagonalt i enhver retning og på et hvilket som helst antal firkanter. I begyndelsen af spillet har modstanderne to biskopper hver, hvoraf den ene er fastgjort på hvide firkanter og den anden på sorte. I den oprindelige position er den ene biskop placeret mellem ridderen og dronningen, den anden - mellem ridderen og kongen.

Trin 3

Ridderen (kavaleri) er det eneste stykke på skakbrættet, der bevæger sig langs en brudt sti. Hesten bevæger sig i enhver retning med det russiske bogstav "G", der består af 4 celler. Dens fordel i forhold til andre brikker er, at ridderen kan hoppe over sine egne brikker og brikkerne fra modstanderen. I begyndelsen af spillet har hver spiller to riddere til rådighed, placeret symmetrisk mellem tårnet og biskoppen.

Trin 4

Tårnet (tårn, skib) er et stærkt stykke, der spiller en meget vigtig rolle i et skakspil. Tårnet bevæger sig lige i enhver retning vandret og lodret til et vilkårligt antal firkanter. Rook er det eneste stykke, der er kastet. I begyndelsen af spillet har spillerne to tårn, som er placeret til højre og venstre på de ydre firkanter på brættet.

Trin 5

Dronningen (dronningen) er det stærkeste og mest aggressive stykke i skak. Flytter til et vilkårligt antal felter i enhver retning, både lige og diagonalt. Oprindeligt er dronningen placeret mellem kongen og biskoppen og besætter pladsen svarende til dens farve.

Trin 6

Kongen er hovedstykket på skakbrættet, opgaven med de resterende brikker er ikke at lade modstanderens brikker sætte kongen i en håbløs position. Kongen kan bevæge sig og ramme i alle retninger, men kun en firkant. Det eneste tilfælde, der giver kongens bevægelse gennem en firkant, er castling med tårnet fra udgangspositionen, mens der ikke skulle være andre stykker imellem dem.

Anbefalede: