Lambada: Interessante Fakta Om Dans Og Sang

Indholdsfortegnelse:

Lambada: Interessante Fakta Om Dans Og Sang
Lambada: Interessante Fakta Om Dans Og Sang

Video: Lambada: Interessante Fakta Om Dans Og Sang

Video: Lambada: Interessante Fakta Om Dans Og Sang
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Kan
Anonim

Lambada er en brændende brasiliansk pardans, der er blevet populær takket være singlen "Lambada" fra gruppen "Kaoma". Interessante fakta om denne sang og dans fortjener særlig opmærksomhed.

Lambada: Interessante fakta om dans og sang
Lambada: Interessante fakta om dans og sang

Hvordan dans og sang opstod

Fødestedet for lambada er den brasilianske by Porto Seguro. Dansen opstod som et resultat af lånte elementer fra andre latinamerikanske danseretninger, først og fremmest karimbo, hvorfra den følelsesmæssige komponent af danserne og hoftens rotationsbevægelser blev arvet. I slutningen af 1980'erne kom den franske producent Olivier Lamotte til en af de brasilianske karneval, og da han så lambadaen, besluttede han at popularisere den, sprede dansen rundt om i verden. Tilbage i Frankrig dannede han Kaoma-musikgruppen, som omfattede sorte latinamerikanere. I 1989 udgav gruppen singlen "Lambada", som blev en yndlingssang for mange mennesker i flere europæiske lande. Sangen har været øverst på hitlisterne i lang tid, og den brasilianske dansekultur er blevet vidt kendt.

Interessante fakta

1) Ordet "lambada" i oversættelse fra portugisisk betyder "blæse med en pind", men i Brasilien var dette navnet på alle musikalske kompositioner, som folk kunne lide og var populære.

2) Sangen "Lambada" var en plagiering af sangen "Llorando se fue" (oversat som "Gone in Tears") af den bolivianske gruppe Los Kjarkas, der blev udgivet 8 år tidligere. Los Kjarkas anlagde sag mod Kaoma og beordrede erstatning.

3) Det samlede antal solgte eksemplarer af singlen "Lambada" i verden - 15 tusind.

4) Dansens signatur er 4/4, og tempoet er 70 slag i minuttet.

5) I tegneserien "Nå, vent et øjeblik" udføres lambada-dansen af afrikanske harer.

6) I teksten til sangen "Lambada" på vegne af pigen rapporteres det, at den person, som hun havde kærlighed med, vil huske hende altid og overalt, mens pigen danser lambada.

7) Der er en historie med forbud mod lambada-dans på grund af alt for eksplicitte bevægelser. Denne historie er falsk. Faktisk faldt en anden dans under forbuddet - "matchish", for hvilken uanstændige bevægelser er mere karakteristiske end for lambada. Lambada lånte kun nogle få bevægelser fra den matchende.

8) Lambada kan danses på forskellige måder: bevæge sig ét sted eller bevæge sig rundt på dansegulvet.

9) I videoen til sangen "Lambada" er hovedpersonerne en lyshåret blondepige og en sort dreng. Ifølge plottet i videoen slår pigens far hende i ansigtet til dans for disse børn.

10) Kaoma-gruppen kom til Moskva for at udføre den berømte komposition. Arrangementet fandt sted i Gorky Park på en stor fest.

11) I Sovjetunionen var den første person, der brugte lambada-motivet til en sang, Vladimir Migulya, en sanger, komponist og musiker. Hans komposition "Black Sea Lambada" var populær i 90'erne.

12) Lambada er en fyrig, sjov, lidenskabelig dans, som du har brug for at føle!

Anbefalede: