Bill Murray: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Bill Murray: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Bill Murray: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bill Murray: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Bill Murray: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Bill Murray reflects on "Caddyshack" and his career 2024, April
Anonim

Der er skuespillere, der let kan fremkalde både tristhed og latter. De er vidunderlige tragikomiske helte. Bill Murray er utvivlsomt en af disse kunstnere. Han begyndte at filme i 70'erne. Vundet popularitet takket være film som "Ghostbusters" og "Groundhog Day".

Den talentfulde skuespiller Bill Murray
Den talentfulde skuespiller Bill Murray

Skuespilleren kan lide fest. Ifølge Bill var han i sin ungdom i stand til at drikke nogen. Han var meget opmærksom på det retfærdige køn. Han er ikke trist i sin fritid fra arbejde. På sættet joker og driller han altid, både kolleger og make-up artister med lysarmaturer.

kort biografi

William James Murray blev født den 21. september 1950. Det skete i en familie, der emigrerede til staterne fra Irland. Hverken min far eller min mor havde et fast job. De måtte rejse over hele Illinois på jagt efter arbejde. Over tid bosatte de sig i en lille by ved navn Wilmett.

Ud over Bill opdragede forældrene 8 flere børn. Skuespilleren selv blev født den femte. Som barn elskede han at mobbe med sine brødre. Naboer kunne ikke huske deres narrestreger uden at ryste. Kun min mor formåede at berolige den lille bande. Derefter sendte hun Bill for at studere på en jesuitskole.

Skuespiller Bill Murray
Skuespiller Bill Murray

Skuespilleren viste sin kærlighed til kreativitet fra en tidlig alder. Efter at have studeret i skolen i nogen tid begyndte han at tegne tegneserier af lærere og skolebørn. Men det var svært med mine studier. Den rastløse dreng ville bare ikke studere. Han sprang over lektioner, når det var muligt. Men med tiden sagde han stadig af sig selv og begyndte at studere mere flittigt. Deltagelse i kreative produktioner hjalp ham med dette.

Bill Murray havde svært ved at gå i skole, men han tog eksamen. Derefter gik han for at få sin uddannelse i Colorado og tilmeldte sig medicinsk college. Hans forældre insisterede på dette. Den fremtidige skuespiller var ikke særlig ivrig efter at studere på college. Han foretrak at gå på barer og passe piger.

På college afsluttede han aldrig sine studier. Da det første år var slut, gik Bill hjem. Men i lufthavnen blev han tilbageholdt og spurgte, hvad der var i hans taske. Bill spøgte med, at der var en bombe skjult der. Dette blev naturligvis efterfulgt af en inspektion. Og i stedet for en bombe fandt de en pose marihuana. Derefter var der en kort arrestation og udvisning fra college. Men denne omstændighed gjorde kun den mislykkede læge glad.

Første trin i en karriere

Livet derhjemme uden nogen aktivitet keder sig hurtigt fyren. Han besluttede at følge i fodsporene på sin ældre bror, som på det tidspunkt aktivt deltog i auditions og skuespilkurser. Bill talte til fakultetet og blev straks indskrevet i dramaskolen. Han blev endda tildelt et stipendium efter at have fundet et stort talent. Det var imidlertid svært at få den unge fyr til at studere. Selv den ældre bror var ude af stand til at påvirke. Bill vidste, at han ville være i stand til at opbygge en karriere selv uden træning.

Tilliden til deres egne evner skuffede ikke. Meget snart blev Bill inviteret til at skyde i komedie-tv-projektet Second City. Derefter var der arbejde i tv-showet "Saturday Night Live". Desuden gik den uerfarne skuespiller ikke engang til screeningen. Han stolede bare på skæbnen.

Skuespiller Bill Murray
Skuespiller Bill Murray

Debuten i biografen tog ikke lang tid. Bill Murray optrådte i en birolle i filmen "Tootsie". Publikum kunne se den uerfarne skuespiller i form af en ven af hovedpersonen. Med en sådan succesrig debut åbnede døren til Hollywood for Bill.

Populære filmprojekter

William besluttede at forkorte sit navn straks efter at have startet sin kreative karriere. Hans venner kaldte ofte fyren Bill, så han gik ikke engang på at lede efter et pseudonym. Og det var lettere for agenten at annoncere for sin afdeling. Det var meget sværere at få en nybegynder skuespiller til at komme til auditions til tiden. På grund af sin forsinkelse savnede Bill ofte gode roller.

Men den talentfulde fyr var ikke for sent til et møde med "hans" instruktør. Det viste sig at være Ivan Reitman. Det var han, der arbejdede med oprettelsen af kultfilmen "Ghostbusters". Historien om 4 venners eventyr blev udgivet i 1984 og slog straks alle billetkontorrekorder. Mange seere kom til biografen flere gange for at se filmen igen og igen.

Pårørende lykønskede Bill i lang tid. Imidlertid så skuespilleren selv ikke noget overnaturligt i sin succes. Han vidste altid, at han havde en fantastisk fremtid i biografen. Og i stedet for at bryde ind i lukkede døre stolede han simpelthen på skæbnen.

Bill Murray spiller golf
Bill Murray spiller golf

På grund af den vanvittige succes med den første del blev det besluttet at skyde en efterfølger. Anden del bliver lige så succesrig. Så var der skyderiet i den populære komedie "Groundhog Day". I centrum af plottet er en kynisk journalist, der blev tvunget til at leve samme dag mange gange. Bill spillede sin karakter meget overbevisende. Fans begyndte at forvente, at skuespilleren skulle modtage en Oscar for sin indsats. Imidlertid inkluderede filmakademikerne ham ikke engang blandt de nominerede.

Succes i det personlige liv

Bill Murray er en meget kærlig mand. Han tiltrak bogstaveligt talt det retfærdige køn. I dette blev han hjulpet af charme, let karakter og en fantastisk sans for humor. Han stoppede ikke med sjov i et øjeblik. Det første bryllup fandt sted, da skuespilleren var 30 år gammel. Kone hed Margaret Kelly. To børn blev født i ægteskabet. Sønner fulgte efterfølgende i deres fars fodspor.

Skilsmissen fra Margaret fandt sted i 1994. Tre år senere giftede Bill sig med Jennifer Butler, der arbejdede som kommode. Jennifer fødte 4 børn. Men dette kunne ikke redde forholdet. I 2008 fandt en skilsmisse sted. Årsagen var Bills afhængighed af venlige sammenkomster i barer.

Skuespilleren elsker at spille golf. Det har endda sit eget felt. Bill Murray kan nyde sit yndlingsspil i haven i sit eget hus. Derudover skrev skuespilleren en bog dedikeret til sin hobby.

Konklusion

Det er meget vanskeligt at replikere Ghostbusters succes. Imidlertid er skuespilleren ikke modløs. Han er ansvarlig for at vælge nye roller. Blandt de nyeste værker bør filmen "Lost in Translation" fremhæves. Hans fælles optræden med Scarlett Johansson blev højt værdsat ikke kun af publikum, men også af kritikere. Han optrådte for publikum på en usædvanlig lyrisk måde. Han spillede også en dramatisk rolle i filmen Broken Flowers.

Bill forbliver den samme useriøse og upålidelige skuespiller. Han savnede allerede et par gode roller, simpelthen fordi han spillede golf eller rejste.

Populær skuespiller Bill Murray
Populær skuespiller Bill Murray

Til dato vises Bill hovedsageligt i sekundære roller og cameo-roller. Navnet på den berømte skuespiller på plakaterne tiltrækker dog stadig mange filmbesøgendes opmærksomhed og tvinger dem til at gå for at se filmen.

Anbefalede: