Thomas Kretschmann: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Thomas Kretschmann: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Thomas Kretschmann: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Thomas Kretschmann: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Thomas Kretschmann: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: TOP 5: Thomas Kretschmann Filme 2024, Kan
Anonim

Thomas Kretschmann er en tysk skuespiller, der ikke kun erobrede Hollywood, men også medvirkede i filmene fra russiske instruktører: "Stalingrad" af Fyodor Bondarchuk og "Wanted" af Timur Bekmambetov.

Thomas Kretschmann
Thomas Kretschmann

Biografi

Billede
Billede

Thomas Kretschmann blev født den 8. september 1962 i den lille by Dessau, der ligger i Sachsen-Anhalt, Østtyskland. Thomas forældre blev adskilt, selv før han blev født, og hans mor gav ham sit efternavn.

Hun arbejdede som skoledirektør og kunne ikke altid være opmærksom på drengen, og for at han ikke skulle dingle rundt sendte hun den seks år gamle Thomas til svømningssektionen. Snart begyndte Thomas at vise gode resultater og evnen til at udføre tildelte opgaver. Da han var ti år gammel, på anbefaling af en træner og med sin mors samtykke, blev han overført til en kostskole i Halle, og senere blev han medlem af det olympiske svømmehold. Og i en alder af 19 år var Thomas Kretschmann ejer af flere mestertitler. Men på grund af intens træning og indtagelse af piller til hurtig fysisk bedring begyndte han at få helbredsproblemer. Og han ville ikke forbinde hele sit fremtidige liv med svømning. Efter at have afsluttet sin karriere som svømmer og ikke finde støtte fra sin familie, flygtede Thomas derfor til Vesttyskland med kun et pas og en hundrede dollarseddel i lommen. Hans rejse varede omkring en måned og passerede gennem grænserne til Ungarn, Jugoslavien og Østrig.

Billede
Billede

Efter at have nået Berlin besluttede den 21-årige Thomas Kretschmann at prøve sin hånd på at handle. Sporty med et dristigt blik, men samtidig diskret, tiltrak han opmærksomhed. På grund af manglen på nogen skuespil færdigheder blev Thomas imidlertid afvist gang efter gang ved den næste rollebesætning. Men den uerfarne skuespiller er ikke vant til at give op, så han brugte alle de penge, han kunne tjene på at studere på Kreis-skolen, hvor han studerede skuespil. Og allerede i 1987 blev han inviteret til at arbejde på Schiller Theatre, og i 1989 fik han sin første rolle i tv-serien "Accomplice", hvor han spillede en ungmorder. Denne rolle gav Thomas Kretschmann sin første Wobbly Max Ophüls-pris for bedste aspirerende skuespiller.

Karriere

Billede
Billede

Den unge skuespiller blev straks bemærket af instruktøren Josef Vilsmaier, der forberedte sig på optagelsen af filmen "Stalingrad", der blev udgivet i 1993. Han tilbød Thomas rollen som løjtnant Hans von Witzland, som han accepterede. I rollen som løjtnant viste Thomas Kretschmann sig at være en dyb dramatisk skuespiller og modtog international anerkendelse.

Skuespilleren er blevet efterspurgt ikke kun blandt tyske instruktører, men også instruktører fra andre lande. Han medvirkede i "Queen Margot" af den franske instruktør Patrice Chereau (1994), "Walking in the Dark" af den italienske instruktør Massimo Spano (1996). På grund af optagelserne blev Thomas tvunget til at bo i Frankrig, derefter i Italien og derefter i Berlin. Men han ønskede mere og besluttede til sidst at flytte til Amerika i håb om at erobre Hollywood.

I Hollywood var Thomas 'første film Absolute Reality (1997), og hans gennembrud var den militære actionfilm U-571 (2000). Fra det øjeblik åbnede Hollywoods showbusiness dørene for den tyske skuespiller. Roman Polanski rollebesatte Thomas som kaptajn Wilm Hosenfeld i sin 2002-film The Pianist. Filmen vandt Palme d'Or ved filmfestivalen i Cannes i 2002 samt tre Oscar-priser.

Derfor, selv om kaptajnens rolle var den korteste rolle i Thomas karriere, var den også den vigtigste. Det var med denne rolle, at Thomas Kretschmanns succes i Hollywood begyndte. I de efterfølgende år udtrykte mange berømte instruktører et ønske om at arbejde sammen med ham. Han deltog i film som "Head in the Clouds" (2003), "Bunker" (2004), "Resident Evil 2: Apocalypse" (2004), "The Prophet" (2007).

Russiske direktører gjorde også opmærksom på Thomas Kretschmann. Efter at have interesseret i alt nyt svarede Thomas først på Timur Bekmambetovs tilbud om at spille i sin film "Wanted" (2008). Desuden var hans partnere på sættet Angelina Jolie og Morgan Freeman. Han accepterede også forslaget fra instruktør Fyodor Bondarchuk med hovedrollen i militærdramaet "Stalingrad" (2013). Optagelse af dette billede for Thomas var en slags henvisning til hans rolle som løjtnant Hans von Witzland, med hvem hans skuespilkarriere begyndte.

Og allerede i 2015 blev 4 film med deltagelse af Thomas udgivet med det samme: "Agent 47", "Avengers: Age of Ultron", "Man in a Box" og "The Emperor".

Thomas Kretschmann har opnået succes ikke kun på sættet og har arbejdet i 4-6 film på samme tid, men har også givet udtryk for tegneseriefigurer. Derudover deltog han i fotoshoot af berømte modehuse og skabte også sin egen jeanslinje.

Personlige liv

Billede
Billede

Thomas mødte sin første kone, da han besluttede at erobre Hollywood. Lena Roklin blev ikke kun en trofast kone for ham i 1997, men også skuespillerens personlige agent. Med optjente royalty købte parret huset, hvor ægtefællerne Cher og Sonny Bono engang boede. Og allerede i 1998 havde Thomas og Lena deres førstefødte søn, Nicholas. I 1999 blev datteren Stella født, og i 2002 en anden søn, Alexander. Men selv børnene kunne ikke forhindre parret i at skille sig, og i begyndelsen af 2009 annoncerede Thomas officielt adskillelsen. Årsagen til dette var den iranske model Shermin Shahrivar. Skuespilleren var i et forhold med hende fra marts 2009 til juni 2010. I 2011 begyndte Thomas Kretschmann at danse model og skuespillerinde Brittany Rice.

I dag bor og arbejder Thomas Kretschmann i Los Angeles, Californien.

Anbefalede: