Hvor Er Tretyakov Gallery

Indholdsfortegnelse:

Hvor Er Tretyakov Gallery
Hvor Er Tretyakov Gallery

Video: Hvor Er Tretyakov Gallery

Video: Hvor Er Tretyakov Gallery
Video: Третьяковская галерея за 10 минут / Tretyakov Gallery within 10 minutes 2024, April
Anonim

Huset i Lavrushinsky-banen i Moskva, der ligner en teremok, er ikke kun et kunstgalleri - det er et af hovedstadens visitkort. Bygningen huser udstillinger fra det 11. til det 19. århundrede.

Hvor er Tretyakov Gallery
Hvor er Tretyakov Gallery

Moskvas kunstmuseum, kaldet State Tretyakov Gallery eller Tretyakov Gallery, blev grundlagt i 1856. Den indeholder en af verdens største samlinger af kunst.

Sammensætning af Tretyakov Gallery

Museumsforeningen, der kaldes Tretyakov Gallery, ligger i Moskva. Hovedbygningen i Tretyakov Gallery ligger i Lavrushinsky Lane i Zamoskvorechye. Ud over hovedbygningen, hvor det meste af samlingen er placeret, inkluderer Tretyakov Gallery:

- Corps of Engineers, hvor der afholdes midlertidige udstillinger;

- en bygning på Krymsky Val, hvor kunsten fra det tyvende århundrede præsenteres;

- Museum i kirken St. Nicholas, der ligger i Tolmachi;

- personlige museer for kunstnere.

Hovedbygningen i Tretyakov Gallery ligger i Moskva på Lavrushinsky Lane 10.

Samlingen på Tretyakov Gallery er udelukkende dedikeret til russisk national kunst. Sådan blev galleriet udtænkt af grundlæggeren Pavel Tretyakov, og det er blevet bevaret på denne måde den dag i dag.

Hvordan Tretyakov Gallery optrådte

Historien om fremkomsten af Tretyakov-galleriet begyndte med det faktum, at Pavel Mikhailovich Tretyakov erhvervede to malerier af russiske kunstnere i 1856 - dette var det første skridt mod at skabe den berømte samling. Fra det øjeblik begyndte samlingen at vokse støt, og de første besøgende på Moskva City Gallery of Pavel og Sergei Tretyakov kunne modtage i 1867.

I 1892 donerede Pavel Tretyakov sit kunstgalleri til hovedstaden. På det tidspunkt samlede det mange vidunderlige værker, herunder en samling af ikoner.

Ved indsamling af værker stolede grundlæggeren af Tretyakov-galleriet på sin egen smag. Han var ganske godt klar over betydningen af kunst i det kulturelle og socio-politiske liv i samfundet.

Galleriet var oprindeligt placeret i samme bygning. Efterhånden som samlingen voksede, blev andre rum gradvis tilføjet til palæet, som blev brugt til at opbevare og vise værker. Bunken af udhuse voksede og multiplicerede, indtil projektet med en bygning med en facade, der lignede en teremok fra et eventyr, blev udviklet.

På nuværende tidspunkt indeholder Tretyakov-galleriets samling over hundrede tusind kunstværker. Udstillingerne er placeret i det arkitektoniske kompleks i Lavrushinsky-banen og i en bygning beliggende på Krymsky Val. I 1995 blev stat Tretyakov Gallery ved dekret fra præsidenten for Den Russiske Føderation klassificeret som et af de mest værdifulde genstande i russisk kultur.

Anbefalede: