Sådan Tørrer Du Et Dekorativt Græskar

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tørrer Du Et Dekorativt Græskar
Sådan Tørrer Du Et Dekorativt Græskar

Video: Sådan Tørrer Du Et Dekorativt Græskar

Video: Sådan Tørrer Du Et Dekorativt Græskar
Video: Film 18 | Sådan dyrker Jan økologiske græskar | GoCook by Coop 2024, April
Anonim

Flasker, skåle, lysestager, øser, fuglehuse - dette er ikke en komplet liste over, hvad der kan laves af et dekorativt græskar. Derudover kan et fancy græskar i sig selv være en god gave. Men til dette skal det tørres godt.

Sådan tørrer du et dekorativt græskar
Sådan tørrer du et dekorativt græskar

Er det nødvendigt

  • - græskar
  • - sæbe;
  • - vand
  • - alkohol
  • - et rum med god ventilation.

Instruktioner

Trin 1

Meget afhænger af, hvilken slags græskar du vil tørre. Dekorative græskar er af to typer. Disse er cucurbita og lagenaria. Cucurbita har en blød grøn, orange eller gylden skorpe. Lagenaria har en hård skorpe, oprindeligt grøn, men farven skifter til brun eller gulbrun, når den tørrer.

Trin 2

Høst græskar. Dette skal gøres i det øjeblik, hvor stilken tørrer op, men inden svær koldt vejr begynder. Den skal blive brun. Ved høst skal der være et lille stykke af stilken. Beskadigede græskar kastes bedst væk; de tørrer ikke ud, men begynder straks at rådne.

Trin 3

Inden du lægger til tørring, skal du vaske skindene på dine dekorative græskar med sæbevand. Det er bedst at bruge den mest almindelige vasketøjssæbe. Lad skrælen tørre.

Trin 4

Arranger græskar i et enkelt lag i et godt ventileret område. Det kan være let, men bør ikke udsættes for direkte sollys. En veranda, en glaseret loggia er velegnet. Du kan tørre græskar i rummet. Lad dine agurker og lagenarii ligge i en uge. Glem ikke at kontrollere processen. Efter en uge skal det ydre lag af skrælen tørre helt, men i et koldt rum er tørringen noget langsommere. Den bedste mulighed er at tørre græskar ved stuetemperatur.

Trin 5

I det næste trin har du brug for et mørkt, godt ventileret rum. Hvis der ikke er nogen egnet i huset, kan du sprede græskar for eksempel under sengene. For at luften kan trænge ind under græskarene, er det bedre at lave vandrette riste på stativer. Sørg for, at græskar er i et lag. De skal ikke røre ved. Et stort dekorativt græskar kan hænges op, så det tørrer mere jævnt.

Trin 6

Processen skal overvåges nøje. Tjek græskar hver dag. Fjern dem, der er begyndt at rådne eller blive mugne. I nogle tilfælde kan skimmel fjernes. Hvis skrælen er hård, skal du fugt en blød klud med blegemiddelopløsning og tørre det mugne område af. Hvis der opstår en skimmelplet på den stadig bløde hud, skal græskaret smides væk.

Trin 7

Vend græskarne om efter to uger for at tørre jævnt. Gør dette hver anden og en halv til to uger. Ud over at forhindre rådning på denne måde kan du stadig fange det øjeblik, hvor græskar er helt tørre. Dette tager meget tid, cirka seks måneder, mens cucurbita tørrer omkring dobbelt så hurtigt som lagenarii.

Trin 8

Hvis græskar er blevet let, og når du ryster det, kan du høre frøene rulle indeni, det er klar. Nu kan du lave alle mulige håndværk af det. Nogle gange skal du gøre overfladen af grøntsagen mere jævn og glattere. Fin sandpapir er velegnet til dette formål.

Anbefalede: